Gość ******b 02.03.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Witam wszystkich Dandysowiczów. Na początku chciałbym pogratulować wyboru projektu. Ja co prawda wybrałem DANDYSA 1 ale z podwójnym garażem, a takiego jeszcze nie ma - więc cierpliwie czekam (miał być pod koniec 2008 ale do dziś jeszcze się nie pojawił). Ślędzę to forum od jakiegoś czasu. Oglądałem galerię użytkownika Dandysek - fotki są świetne, a w związku z nimi mam pytanko: Widzę, że podniosłeś sobie górę o kilka cegieł, ile kosztowała Cię zmiana w projekcie i o ile centymetrów podniosłeś bo też zastanawiam się nad taką zmianą. Pozdrowionka:-) Czekam na odpowiedź Witam, a gdzie będziesz budował tego Dandysa 1 z 2G ?, ja też czekam na ten projekt, obiecali najpóźniej do połowy marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandysek 02.03.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 charlesm Okna są z firmy Witraż Podlaska Fabryka Okien i Drzwi, a kupione w Radomiu sklep OKNOLUX ul. 11 Listopada 69/77. Nasze okna to plastiki, 5 komorowe na profilu VEKA mamy wszystkie okienka (balkonowe też) oprócz dachowych a nawet jedno więcej niż standardowo, ponieważ dołożyłem sobie okienko w kotłowni którą przeniosłem do garażu. Jeśli chodzi o Twoje drugie pytanie to:kotłownia jest w tylnej częśći garażu i będzie niżej niż poziom parterustrop zrównaliśmy na jeden poziom, tego małego WC nie ma, a łazienka na górze się powiększyła. Dach jest wykonany według planu tyle że ja troszkę podniosłem ściany poddasza i zyskałem więcej miejsca. Obejrzy sobie dokładnie zdjęcia w galerii. Wysyłałem Ci na PW kontakt do sklepu z oknami i do mnie.W razie pytań dzwoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
charlesm 02.03.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 charlesm Wysyłałem Ci na PW kontakt do sklepu z oknami i do mnie. W razie pytań dzwoń. fajne rozwiązanie dzieki za kontakt, mi się co prawda aż bardzo nie spieszy z tymi oknami, ale napewno przyda mi się adres tego sklepu, bo okna są ładne i naprawdę w konkurencyjnej cenie. pozdrawiam:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evien 04.03.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Dorotus Jeszcze jedno zdanie w sprawie bloczków. Pamiętaj o tym że ja się wzorowałem na swoim Dandziu, a Ty będziesz stawiać Dandzia z podwójnym garażem. Pisze tak przezornie ponieważ nie chciałbym wprowadzić Cię w jakiś grubszy błąd. A nie możecie na składzie wziąść np. 1000 bloczków i potrzebną reszte później zamówić. Tylko pewnie sprawa kłopotliwa transport itp... Im pewnie najlepiej pasuje żeby się klient od razu określił. Jeśli chodzi o okna do Dandyska to nie są drewniane, mamy plastiki, 5 komorowe na profilu VEKA. Kolor to Orzech obustronny i oczywiście wybrała go sobie moja Sylwia nie wtrącałem się do tego wogóle i mam spokój Wstępna cena za okna wynosiła prawie 13tyś. ale po rabacie daliśmy równe 12 tysięcy oczywiście z montażem. Cenę osądziliśmy jako dobrą, najdrożej wyceniono nam okienka na 17 tysięcy. Dostaliśmy jeszcze dwa dodatki. Pierwszy: to hamulec w klamce w drzwiach tarasowych z salonu, i w oknie łukowym na poddaszu (hamulec dobra sprawa przy wietrzeniu domu otworzone skrzydło stoi nieruchomo) Drugi: to wypełnienie tego rowka na dole w futrynach okien, drzwi. Tam mogłyby się zbierać smieci, a tak to nic nie wpadnie. Przydatna rzecz. Tyle chyba mniej więcej. Pozdrawiam.. Mógłbyś wrzucić fotki tych dodatków do okienek ??? Ciekawe te rozwiązania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisolaf 06.03.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Witam. planuje budowe dandysa i mam ogromną prośbe do posiadających projekt o przesłanie na meila schematów z projektu dandysa jeśli nie był by to dla nikogo kłopot.Jestem z Bełchatowa i z chęcią zobacze go na żywo jeśli ktoś buduje w pobliżu. mój meil to. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldus89 10.03.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Witam, sorki że tak późno odpisuję w sprawie tego Dandysa 1 z 2G. Dom będę budował w okolicach Wyszkowa k/Warszawy. Niestety wszystko się opóźni bo sam projekt jest jeszcze nie gotowy - dzisiaj dzwoniłem i przesunęli kolejny raz termin wydania tego projektu (niby na początek kwietnia, od grudnia przekładają - co dzwonię to o miesiąc więc pewnie jeszcze poczekam). Mam nadzieję, że chociaż na jesień zobaczę fundamenty.Pozdrawiam wszystkich Dandysowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 12.03.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Czy ktoś wie jak ładnie obrobić ścianki na piętrze przy słupach? Słupy mają 14 cm a cegła 12 ;( Jak pokryje tynkiem to na słupach tynku niewiele będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ines2707 12.03.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 A czy orientuje sie ktos czy mozna zbudowac dandysa zmieniajac bryłę (dach) na taki jak ma adonis??? Zupełnie sie nie znam na tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
charlesm 14.03.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Czy ktoś wie jak ładnie obrobić ścianki na piętrze przy słupach? Słupy mają 14 cm a cegła 12 ;( Jak pokryje tynkiem to na słupach tynku niewiele będzie. też sie nad tym zastanawiałem ale popłożenie tynku na drewniane słupy to chyba najorszy pomysł bo dach zawsze minimalnie "chodzi" przy dużym wietrze co potem skutkuje pękaniem a nawet odpadaniem tynku który przywiera do słupów. mi sie wydaje że będzie trzeba coś pokombinować z płytami gipsowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 14.03.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Ale przy płytach ściana będzie strasznie gruba. A przy okazji z czego zrobić ściany sypialni aby była bardziej dźwiękoszczelna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evien 16.03.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 A nie zastanawialiście się nad zmontowaniem betonowych słupów ??? Wywalić drewniane i na wysokości ścianki zrobić betonowe z dobrym zbrojeniem, na szerokość ścianki. Myślę że problem by rozwiązało! Co na to kierownicy ?? Nie wiem. A wy co na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evien 19.03.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Witam, Powiedzcie mi gdzie umieszczony jest odpowietrznik kanalizacji w Dandysie? Bo albo ja nie rozumiem albo ten projekt jest do bani. Macie jakieś fotki to please wrzućcie bo nie wiem gdzie umieścić jakieś dachówki. Wspomóżcie potrzebującego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damas 23.03.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witam wszystkich dandysowiczów! Przyglądam się już jakiś czas temu forum i jestem pod wrażeniem wybudowanych już domków. My razem z mężem również zastanawiamy się nad tym projektem tylko w wersji z podwójnym garażem i częściowym podpiwniczeniem. Jesteśmy na etapie załatwiania papierów i może w tym roku ruszymy (jak na razie wszysko idzie pod górkę)!Interesują mnie zdjęcia poddasza dandysa z podwójnym garażem, parter nie odbiega od pozostałych wersji projektu. Czy ktoś może mi pomóc i wrzucić parę fotek??? Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 25.03.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Witam, Powiedzcie mi gdzie umieszczony jest odpowietrznik kanalizacji w Dandysie? Bo albo ja nie rozumiem albo ten projekt jest do bani. Macie jakieś fotki to please wrzućcie bo nie wiem gdzie umieścić jakieś dachówki. Wspomóżcie potrzebującego. Pozdrawiam Odpowietrznik wyprowadzany ponad dach jest jeden i projektant umieścił go w połaci lukarny z przodu domu. Na tym obrazku widać troszkę dachówkę wentylacyjną: http://www.ifb.pl/dandys/dandysbudowa176.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo11 25.03.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 witam wszystkich mam pytanko jaki strop wybrac teriwe(taki mam w projekcie)czy lany? który bedzie tanszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evien 21.04.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Witam, Pytam zainteresowanych, ponieważ zamierzam zakupić styropian na ocieplenie domu chciałem zapytać Was ile będziecie dawać lub ile już daliście (dotycz min OGC). Ile na ocieplenie fundamentu i jak wysoko kłaść to ocieplenie? Co będziecie dawać na "dół" domu płytki? a może jakiś tynk mineralny mozaikowy, może kamień a może jeszcze coś innego?Dość istotna sprawa przy wyborze grubości docieplenia! Druga sprawa tyczy się wełny na ocieplenie poddasza, powiedzcie ile tej wełny daliście i przede wszystkim jakiej firmy i rodzaju?? Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivon 10.05.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 My już lada dzień wprowadzamy się do Dandysa Jeszcze zostało nam wykonanie schodów i finito No i na zewnątrz kupa roboty jeszcze nas czeka... aż boję się myśleć o tym Evien dawaliśmy wełnę Rockwoola Toprock i Superrock 10 cm i 5 cm a kupiliśmy jej stanowczo za dużo bo po 220 mkw. Zostało nam i to sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia83 11.05.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Ivon-gdzie stoi Wasz Dandys? My co prawda wstrzymaliśmy się z budową na jakiś czas-stanęło na wykopaniu fundamentów.Ale baaaardzo chciałabym zobaczyc na żywo skończony już domek-przynajmniej z daleka.. My też jesteśmy prawie z Lublina:)-a ściślej mówiąc z Lubartowa,więc sądzę,że niezbyt daleko byśmy mieli... Pozdrawiam serdecznie i czekam na cynk:).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivon 11.05.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Ivon-gdzie stoi Wasz Dandys? My co prawda wstrzymaliśmy się z budową na jakiś czas-stanęło na wykopaniu fundamentów.Ale baaaardzo chciałabym zobaczyc na żywo skończony już domek-przynajmniej z daleka.. My też jesteśmy prawie z Lublina:)-a ściślej mówiąc z Lubartowa,więc sądzę,że niezbyt daleko byśmy mieli... Pozdrawiam serdecznie i czekam na cynk:).... Nasz Dandys stoi w Opolu Lubelskim Także serdecznie zapraszam na oglądanie Dandysa i to nie z daleka ale z bliska Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vikii_05 13.06.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Witam ponownie, niesamowite wrażenie robią Wasze dandysowe domki. Fajnie że jest nas tak dużo. Po prostu super projekt Dziś mam pytanie dotyczące płyty żelbetowej, która jest elementem stropu. Czy ktoś z Was myślał by zamienić ją na terrivę? Nasz kierownik budowy najpierw się zgodził a teraz coś kręci nosem. Czy myśleliście o takim rozwiązaniu? Będę wdzięczna za wszelkie informacje. pozdrawiam Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts