Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 466
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witajcie drodzy dandysowicze,mam wielką,wręcz przegromną prośbę

ostatnio narodził się w mojej głowie iście szatański pomysł :p :p :p myślę bowiem o dosztukowaniu z boku dandysa jeszcze jednego pokoju,coś jakby połączenie ogrodu zimowego z pokojem rekreacyjnym,wyjście z jadalni,kuchnia oczywiście przesunięta w miejsce zlikwidowanego pokoju na parterze,i tu wielka prośba do Was,czy można by skorzyskać z wielkoduszności kogoś z Was i obejrzeć dandyska na żywo,gdyż na papierze wychodzi to całkiem całkiem,ale chciałbym zerknąć na dandyska na żywo,gdyż pozwoliłoby mi to na lepsze uchwycenie proporcji pokoju względem domu no i pomogło w sensownym umieszczeniu przejścia. z góry dziękuję i liczę na Waszą pomoc

pozdrawiam Jarek

Widziałem w Dandysie pomysł likwidacji spiżarni i połączenia jej z wiatrołapem. W miejsce spiżarni mega szafa ... co Wy na to?

u mnie jest tak zrobione i mogę polecić ten pomysł ;) a jak się nie spodoba to ściankę można w każdej chwili dostawić :-)

a taką mini spiżarkę mozna zrobić pod schodami betonowymi (jak się je zabuduje) no ewentualnie w garazu jest sporo miejsca

ewentualnie w garazu jest sporo miejsca

Jak dla mnie to w garażu nie ma za dużo miejsca. W ogóle brakuje mi w tym domku takiej gospodarczej powierzchni.

Jakiegoś miejsca na kosiarkę spalinową, rowery, mały warsztacik itp.

Jak to wszystko wpakuję do garażu to skończy się na tym że będę zostawiał auto przed domem :D

Czasami żałuję, że nie wziąłem projektu z podwójnym garażem.

Ja ostatecznie chyba tę spiżarkę zostawię ... (ach te wybory) w wiatrołapie mam zamiar trzymac buty i jakieś bluzy kurtki do wyjścia na zewnątrz oraz dresy do biegania po moim ulubionym lesie więc chyba wystarczy. Rzeczywiscie powierzchni gospodarczej mało ale ja i tak nie zmieściłbym na mojej działce większego domu. Jak będę zmieniałł dom to też wybiorę podwójny garaż. Zwłaszcza że w obecnym już się uparłem na zrobienie mini sali treningowej. W zasadzie oboje z kobietką mamy auta służbowe więc i tak będą rdzewieć na dworze hehe :-D

ewentualnie w garazu jest sporo miejsca

Jak dla mnie to w garażu nie ma za dużo miejsca. W ogóle brakuje mi w tym domku takiej gospodarczej powierzchni.

Jakiegoś miejsca na kosiarkę spalinową, rowery, mały warsztacik itp.

Jak to wszystko wpakuję do garażu to skończy się na tym że będę zostawiał auto przed domem :D

Czasami żałuję, że nie wziąłem projektu z podwójnym garażem.

Witam,

No no pięknie wygląda Dandysik i wiele się zmieniło od kiedy byłem u Ciebie, OGC.

Powiedz mi ile wynisł Cie koszt ogrzewania podłogowego????Ile koszt tynków???

• 2 weeks później...
Zgadzam się z opinią o braku miejsca gospodarczego, realizuję projekt z garażem jednostanowiskowym, w którym nie ma miejsca na nic, dobrze że jest chociaż strych. Brakuję mi miejsca na kosiarkę rowery, kola zapasowe itp., myślałem o jakiejś altanie narzędziowej na ogrodzie, połączonej z przechowywaniem drewna na opał. Jeśli ktoś ma już jakieś przemyślenia a njlepiej realizację będę wdzięczny.

Witam, na wiosne planuje ruszyc z budowa Dandysa z pracowni Domena w Szewcach ok Wroclawia.

Bylabym wdzieczna za jakies wskazowki dotyczacego budowy tego domu, propozycje, a takze kosztorys. Wiem, ze kazdy buduje z roznej jakosci materialów i ma inne ceny, ale chociaz srednia cena stanu surowego otwartego i zamknietego jaka wydaliscie pomoze mi przygotowac sie finansowo

No i rowniez chetnie bym zobaczyla ten dom w realu w woj. dolnoslaskim !

Pozdrawiam i bardzo prosze o info !!

Ja buduję Baltazara projekt jest bardzo podobny do Dandysa /odrobinę większy/, bardzo chętnie pokażę swoje wypociny, myślę że w lutym , najpóźniej do połowy marca będzie pokryty dachem.

Umowny koszt budowy to 210 tys brutto z dachem wraz z oknami połaciowymi tarasami balkonami i ściankami działowymi. Budowa z ytonga 36,5 i działowe z silki, dachówka ceramiczna. Budowa zgodna z projektem, podniesienie ściany kolanowej o 20cm

• 2 weeks później...