aneta1235 06.03.2007 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Jeśli o mnie chodzi to chciałam schody drewniane otwarte ,ale dobra uwaga i pytanie .Nie myslalam a raczej nie pomyslałam że tak można.Być może że skorzystam z tego pomysłu ,daje do myslenia.Generalnie nie zmieniam nic w projekcie ,podoba mi się tak jak jest.Szkoda tylko ,że jest małe zainteresowanie a w zasadzie go nie ma na tym forum o tym projekcie ,bo wszelkie uwagi ,propozycje i dyskusje by się przydały Pozdrawiam i czekam na inne propozycje. W tym roku tylko fundamenty,ogrodzenie i media. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryciek 07.03.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witam,My planujemy wstępnie trochę zmian, zabudować schody od strony salonu i kominek przesunąć w ten róg i ustawić go pod skosem, a tą przestrzeń pod schodami częściowo otworzyć na kotłownię. W ten sposób zyskujemy trochę przestrzeni pod kotłownię. Bo ta kotłownia jest trochę za mała. Tą łazienkę na półpiętrze zamierzamy zamienić na jakąś graciarnię(mamy też inne pomysły). Chcemy też trochę zmienić kuchnię - otworzyć ją na jadalnię i postawić między salonem kawałek takiej ścianki (coś podobnego jak w Hermesie) do tej ścianki może przyłączymy kawałek barku?? ale to możemy zrobić później. Bo takie chodzenie na około z kuchni do jadalni trochę nam nie odpowiada. Zastanawiamy też się nad rozszerzeniem garażu o "jedną cegłę". Myśleliśmy też nad podzieleniem tej garderoby nr 6 na, dwie ale to chyba nie jest najbardziej funkcjonalny pomysł. Najbardziej się obawiamy, że te pokoje na poddaszu nie będą za bardzo funkcjonalne przez te skosy. Dlatego chcielibyśmy zobaczyć najpierw jakieś zdjęcia tych pomieszczeń. Zaczynamy budowę dopiero za rok także na pewno coś jeszcze zmienimy tak, więc czekam na Wasze sugestiePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur i Madzia 11.03.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Witam. My równiez planujemy zakup Dandysa w wersji z podwójnym garażem.Chcemy zrobić podpiwniczenie. Schody odzielić ścianką od salonu. A wejście do piwnicy zrobić z kotłowni. Rezygnujemy z ubikacji na piętrze na korzyść drugiej garderoby. Zastanawiamy się również nad rezygnacją z tylnego wyjścia z garażu. Pozdrawiam.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta1235 22.03.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Witam.Ponieważ tu jest małe zainteresowanie tym projektem,przeniosłam się na wątek o Rozecie.Układ pomieszczeń jest bardzo podobny,a nawet taki sam tylko o innym kształcie dachu.Są juz nawet pierwsze zdjecia z budowy !!!!.Zainteresowanych zapraszam do Rozety.Myślę,że autor nie będzie miał nic przeciwko.Zawsze w grupie pewniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Kangoo 03.04.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Kupiłem z małżonką DANDYS'a z podwójnym garażem w wersji lustrzanej. A ta wersja z podwójnym garażem jest dostępna jako gotowiec, czy dokonywaliście zmian w projekcie z garażem pojedynczym? Ruszyliście już z budową? Robiliście już kosztorys budowy? Ktoś ma już wybudowanego Dandysa (najlepiej niedaleko Warszawy)? Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KotWie 06.04.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Witam!Mam pytanie do tych z Państwa, którzy już kupili Dandysa.Na rzucie poddasza nie widzę słupów. Rozumiem, że nie ma ich tam. Pytam, bo w większości projektów na poddaszu są te słupy. W tym projekcie ich nie widzę, czy tak jest? Krokwie "spierają się" na ściankach?Proszę o odpowiedź.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaPo 20.04.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Kupuję projekt Dandys i w tym roku ruszamy z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 20.04.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Witam! Na rzucie poddasza nie widzę słupów. Rozumiem, że nie ma ich tam. Są te słupy tylko tak sprytnie rozmieszczone że wypadają tam gdzie ścianki działowe. Plusem jest to, że ich nie ma na środku pokoju a minusem kłopot przy budowie ścianek działowych. Na przykład w ściance która ma około 3m długości (nie pamiętam dokładnie) są dwa słupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agark 22.06.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Witam! Poszukuję osób, które zdecydowały się na budowę Dandysa z Domeny. Jestem prawie zdecydowana na ten projekt niemniej jednak chętnie wysłucham wszelkich uwag na jego temat. A może ktoś ma juz domek ukończony. Byłbym bardzo wdzięczna za jakieś zdjęcia.Link do Dandysa:http://www.extradom.pl/ext/page?projekt/projekt.xmf&z=opis&id=3995Proszę o opinie. Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki 4 23.06.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 agark, My budujemy Rozetę która od Dandysa różni sie głównie dachem. Nawet zastanawialiśmy sie nad dandysem bo z zewnątrz nam sie bardziej podobał. Zdecydowalismy sie na Rozete bo ma większą powierzchnię użytkową na poddaszu. Zapraszam do naszego wątku o Rozecie, jest też sporo osób na forum budujących Hermesa. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta1235 24.06.2007 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Witaj w klubie.My rozpoczynamy budowę za miesiac ,niestety tym roku tylko fundamenty.Ponieważ jest małe zainteresowanie tym projektem sama zaglądam do Rozety.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agark 28.06.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witam! Właśnie zamówiłam projekt Dandys z pojedyńczym garażem.Czy ktoś z Państwa rozpoczął już budowę? Można prosić o zdjęcia? Ja planuję zrezygnować z pokoju na dole, w jego miejscu będzie kuchnia. Powiększam też taras kosztem jadalni. Zyskam ok. 9 - 10m2 zadaszonego tarasu.Na górze zamiast garderpby zrobię łazienkę dla dzieci, a tą dużą zamienię na moja prywatną z wejściem z sypialni. W miejscu WC na półpiętrze planuję postawić pralkę a mokre pranie rozwieszać na strychu. Aaa! I jeszcze jedna ważna zmiana poszerzam garaż o ok. 70 cm, na tyle tylko pozwalają mi parametry działki. Zawsze więcej rzeczy się tam zmieści, rowery a zimą dodatkowo meble ogrodowe. Ciekawa jestem Waszych opinii na temat moich zmian. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 28.06.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 agark Witaj w klubie Nasz Dandys powoli sie już buduje. Niestety nie mam żadnych zdjęć bo dopiero mam zrobione fundamenty i teraz mam miesięczny przestój (brygada jest na innej budowie). Nie robimy żadnych znaczących zmian w projekcie. Dandzio podoba nam się taki jaki jest ... z wyjątkiem: - zmiana materiału na ściany (zamiast BK36 mają być silikaty 24), - zmiana stropu na monolityczny, - rezygnacja z drzwi w garażu (coś się tam poustawia przy ścianie), - zmiana sposobu wykorzystania pomieszczenia nad garażem (planuję tam zrobić małą pracownię), - zmiana wentylacji graw na mech - podniesienie ścianki kolankowej Co do Twoich pomysłów: A) Powiększenie tarasu. Każdy ma swoje potrzeby. Ja wolę mieć więcej miejsca w domu. B) Zamiana garderoby na łazienkę dla dzieci. I znowu kwestia potrzeb. Wydaje mi się że dla naszej rodzinki 2+2 wystarczą dwie łazienki (parter i piętro) no i dodatkowo jest ta mikrotoaleta na półpiętrze. Poza tym moja żona tak bardzo cieszy się na myśl o garderobie, że jej likwidacja nie wchodzi w grę. Ale nie powiem - myśl o własnej łazience przy sypialni też jest ciekawa. C) Poszerzenie garażu. Fajny pomysł. Uważam, że Dandzio ma jedną małą wadę. Jak się nie robi podpiwniczenia to brak w nim miejsca na takie różne szpargały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata Piaseczno 08.07.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Witam, Uważam, że Dandys jest bardzo fajnym i funkcjonalnym projektem . Mam pomysły na kilka zmian związanych z: powiększeniem garażu o 2 stanowisko, układem pomieszczeń na parterze i schodami. Chętnie przedyskutuję te zmiany z osobami zainteresowanymi tym projektem. Pozdrawiam Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta1235 10.07.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Witaj w klubie Ja żadnych zmian zewnętrznych nie uwzględniałam przy zgłoszeniu i tak musi już zostać.A jakie propozycje masz co do wnętrza ? Dla mnie dobrze jest jak jest,ale mogę się mylić ( nie mam wizji optycznej )Wiadomo że chodzi o funkcjonalność mieszkania. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta1235 16.07.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Witajcie ponownie zainteresowani tym projektem.Zmieniłam sporo projekt parteru i oto on :http://img232.imageshack.us/img232/7858/dandysparterrq1.gifCo sądzicie ?Nie opracowałam jeszcze poddasza i nie wiem jak wyjdzie zmiana usytuowania schodów,bo to najbardziej o nie chodzi.Dodam ,że zmiany w projekcie zainspirowały mnie po przeczytaniu "Dziennika Ew-ki" , przyp. :która niedawno wybudowała swoje gniazdko mając dwoje już dorosłych dzieci.Doszłam do wniosku,że moje (dzisiaj jeszcze małe) dzieci nie będą chciały z nami mieszkać i dlatego zainspirowało mnie zrobienie oddzielnego wejścia na górę z wiatrołapu.PozdrawiamI jeszcze jedno :Może kotłownie przenieść na tył garażu i tym sposobem powiększy się wiatrołap i jeszcze zmieści się spiżarnia ?[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta1235 17.07.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Witam budujących Dandysa.Jak tam idą postępy w budowie ?Macie już jakieś fotki ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 17.07.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Nie ma fotek Chyba mi brygada uciekła ale nie zdążyłem zrobić im zdjęcia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta1235 18.07.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Naprawde ? Współczuje.My niedługo zaczynamy budowę i chciałabym trochę podpatrzeć u innych.Śledze wątek o Rozecie ,ale to nie to samo,nie ten kształt dachu.W każdym razie moja prośba jest aktualna ,bo projekt jest niepopularny (chyba przez koszt dachu i zmniejszenie pomieszczeń na górze).Pozdrawiam i życze powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agark 26.07.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Witam! Co do Twoich zmian.... Każdy ma swoje priorytety i ja bym nie zmniejszała kuchni/jadalni/salonu aby usytuować sypialnię na dole. Powiem tak:szukałam projektu w którym sypialnia byłaby na dole, niestety moja działka jest malutka (21x34,5) a chciałam mieć jak największy ogródek więc zrezygnowałam z tego. Ważniejszy był dla mnie zadzaszony taras ( powiększam go), rezygnuję z pokoiku od fronu a tam bedzie kuchnia. O moich zmianach może Pani przeczytać tu:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=80506&highlight=dandys Też mam małe dzieci ( 4 i 6), ale doszłam do wniosku, że czas tak szybko leci, dzieci dorosną i wyjadą na studia a ja zostanę z małym salonem...Poza tym jedną z rzeczy z której nie chciałam zrezygnować jest kuchnia od frontu. Jakoś się na to uparłam i nie podlega to żadnej dyskusji, priorytetem był też zadaszony taras i wspólny balkonik dla moich dziewczyn od strony ogrodu.Powiększam ścianę kolankową o jeden pustak, aby ich pokoje zyskały trochę więcej powierzchni użytkowej.To chyba tyle.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts