Gość ******b 26.10.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Ja buduję Dandys 1 -2G, tam już jest kominek narożnikowy i zostało naprawionych kilka błędów występujących w projekcie pierwotnym Dandys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldus89 12.11.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Witam Dandysowiczów. Ostatni raz pisałem na forum jak chciałem sprzedać projekt Dandys1-G2, ale zmieniła się sytuacja i chciałem się pochwalić, iż właśnie dzisiaj rozpocząłem budowę tegoż właśnie projektu. Może jest to nie odpowiednia pora na budowanie domu, ale dopóki jest jeszcze ciepło postanowiłem postawić same fundamenty, aby postały sobie przez zimę. Na wiosnę wznowię prace. To na tyle, jak będą powstawać jakieś historię związane z budową to oczywiście się odezwę. Pozdrawiam wszystkich. : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 18.11.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Postanowiłem sprzedać swój dom. Jest w stanie deweloperskim więc jeżeli ktoś ma ochotę wyprowadzić się do malowniczej miejscowości pod Szczecinem to zapraszamNumer do mnie to 728 972-127. Sprzedaję dom za cene jaką go postawiłem a jezeli ktoś będzie zainteresowany to może jeszcze ponegocjujemy wiec oferta jest atrakcyjna. Dom jest zbudowany b. solidnie bo budowałem z myślą o zamieszkaniu a nie sprzedaży (dachówka ceramiczna okna drewniane meranti podogówka dodatkowe ocieplenia itp. Poniżej dokładny opis: Dom wolnostojący z użytkowym poddaszem, położony w samym centrum Klinisk Wielkich, przy ul. Księżnej Dąbrówki. Miejscowość znajduje się przy trasie szybkiego ruchu Szczecin - Świnoujście, dojazd do prawobrzeżnej części Szczecina zajmuje tylko 10 minut a do centrum 20 minut. Dom położony jest około 200 m od szkoły (boiska sportowe sponsorowane przez UE, piłka nożna, tenis, koszykówka), 150 m od sklepu spożywczego i piekarni oraz poczty. W miejscowości są dwie apteki, zakład fryzjerski oraz przychodnia rodzinna.Dom został wybudowany na podstawie projektu "Dandys", dokonałem licznych adaptacji, które jeszcze bardziej podkreślają jego indywidualny charakter. Dom wybudowany został z wielką dbałością o energooszczędność począwszy od drewnianych okien z szybami o wysokim współczynniku termicznym, poprzez docieplenie budynku a kończąc na ogrzewaniu podłogowym rozprowadzonym po całej powierzchni parteru, które jest najekonomiczniejszym rozwiązaniem ogrzewania domu . Przy budowie domu zadbano o materiały najwyższej jakości; cegłę porotherm, dachówkę ceramiczną Roben, okna drewniane Sokółka, tynki mineralne, balustrady balkonowe cynkowane i malowane proszkowo. Zadbano też o ekonomię ogrzewania instalując przyłącza do ogrzewania domu kominkiem z płaszczem wodnym. Rozkład pomieszczeń:Na parterze znajduje się przestronny salon z kominkiem o powierzchni 27,13m2, otwarty na jadalnię i dalej kuchnię (w sumie pow. 27m2), spiżarnia, łazienka z oknem, o powierzchni 4,34m2 a także pomieszczenie gospodarcze 5m2 przez które można się dostać do garażu o powierzchni 21m2 z którego można wyść bezpośrednio na ogród.Na poddaszu znajdują się 4 pokoje, trzy z nich mają wyjścia na balkon, powierzchnie: 9,2m2, 13,77m2, 12m2 i 12,90m2. Dwie łazienki, z oknami o powierzchniach około 6,33m2 każda, garderoba z oknem o powierzchni 3,7m2. Dom do sprzedaży w stanie deweloperskim, wszystkie media rozprowadzone - gaz, prąd, woda (dwa ujęcia - miejskie i własne), kanalizacja - szambo, instalacja alarmowa, instalacja TV w każdym pokoju (w salonie instalacja pod projektor multimedialny), ogrzewanie podłogowe na całym parterze, na piętrze ogrzewania tradycyjne, piec gazowy dwuobiegowy, parapety drewniane w salonie, tynki i gładzie gipsowe. Dom jest przepięknie przeszklony oknami z drewna mahoniowego (meranti) na parterze i balkonach oraz oknami Velux z systemem żaluzji przeciwsłonecznych na poddaszu. W cenie dodatkowo malowanie domu z zewnątrz, montaż kominka i projekt ogrodu. Pozostaje jedynie położenie okładzin podłogowych (płytki, panele, parkiet), pomalowanie ścian na wybrany kolor oraz urządzenie łazienek (glazura i biały montaż) oraz montaż drzwi wewnętrznych.Zapewniam kompleksową i fachową pomoc w wykończeniu domu pod klucz przez firmę, która budowała dom od podstaw. Do wglądu kosztorys prac wykończeniowych oraz projekt ogrodu. http://lh5.ggpht.com/_rO4TfoxBKEs/Sy9FS03-3EI/AAAAAAAACrU/tE9FS1ieAuA/s720/316.JPGhttp://lh4.ggpht.com/_rO4TfoxBKEs/S0TzrLh_Q8I/AAAAAAAACsg/UvZALQICGUk/s720/322.JPGhttp://lh5.ggpht.com/_rO4TfoxBKEs/S0TzcPuAUII/AAAAAAAACsY/0X-hpGnGJBY/s720/320.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo-tych 03.12.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Czy ktos ze śląska buduje Dandysa i czy była by możliwość obejrzenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuciek 07.01.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 my też prawdopodobnie zakupimy projekt dandysa 1. Bo naszym zdaniem ma lepiej rozwiązane wnętrze i jak ulał pasuje do naszej działki;) Byliśmy wczoraj u architekta i po analizie kilku projektów na 95% wybierzemy dandysa 1. Chciałbym też zapytać ile płaciliście za adaptację gotowego projektu? Nam krzyknął 1400pln + vat = 1708zł. Co do zmian to tylko kosmetyczne (likwidacja 2 balkonów i podniesienie ścianki kolankowej o jeden pustak. Co do ścianek działowych to zastanowimy się w trakcie budowy bo teraz ciężko ocenić. Jak zapytałem o możliwość podniesienia o 2 pustaki to wyszło, że musielibyśmy zapłacić za te zmiany więcej niż za projekt indywidualny;) A więc pozostaje kosmetyka. Zastanawiam się jak to wygląda u innych, dużo ludzi pisze co to nie zmienia w projekcie a nam wyszło, że to drogi temat. Pisaliście coś o 2 -stanowiskowym garażu. Ja nie znalazłem takiej wersji dandysa 1 (tylko mniejszy dandys ma taki garaż) Doprojektowaliście ten garaż? Ile to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ******b 08.01.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Witam ja kupiłam gotowy projekt DANDYS 1 na dwa samochody, nie ma go w internecie, ale Domena dawno już go sprzedaje, ja kupiłam go w kwietniu 2009. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuciek 09.01.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 a mogłabyś mi przesłać na majla zestawienie materiałów? bo chcę kupić na dniach a czekam jeszcze na dokumenty i projektu nie mam[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ******b 11.01.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 nie posiadm czegoś takiego jak zestawienie materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuciek 12.01.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 to skąd wiesz ile pustaków i ile drewna i jakiego na więźbę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ******b 13.01.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 mam ekipę robocizna + materiał i nie bardzo interesuje mnie czy im to zostanie, albo czy może im ukradną materiał z budowy, ustaliłam tylko z jakich chcę mieć materiałów i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.ryk 22.01.2010 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Czy ktoś z budujących Dandysa 1 może pochwalić się jakimiś fotkami z budowy? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.ryk 22.01.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Widzę, że od mojej ostatniej wizyty trochę "dandysowiczów" się nazbierało W moich stronach też ktoś zbudował danysa - wygląda na prawdę imponująco. Pozdrawiam wszystkich A.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonet 24.01.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Witam, Zapraszam na: http://picasaweb.google.com/jacek.meblokom Dzięki Wam postanowiłem uporządkować swoje zdjęcia W najbliższym czasie postram sie też podpisać te fotki. W tamtym roku zakończyłliśmy SSO. Budujemy w okolicy Lublina. Projekt kupiliśmy jako dom Dandys 1 z garażem jednostanowiskowym (wtedy Domena nie miała jeszcze wersji garażu dwustanowiskowego). Zrobiliśmy adaptację projektu. Oprócz poszerzenia garażu, zrezygnowaliśmy z jednego balkonu i lukarny (nad kuchnią). Poza tym jakieś małe zmiany, np. likwidacja jednego okna w garażu, połączenie pomieszczenia gospodarczego, spiżarni i przestrzeni pod schodami w jedno - z jednym wejściem, czy rozmieszczenie ścian działowych na poddaszu. Mam nadzieję, że zdjęcia się przydadzą. Życzę wszystkim wytrwałości i cierpliwości. Pozdrawiam, Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KWIATpl 01.03.2010 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 witam spodobal mi sie projekt dandys i chcialbym go zobaczyc na wlasne oczy wiec jesli ktos muglby mi go pokazac w okolicach wroclawia to bylbym bardzo wdzieczny moj adres [email protected] lub gg 1433761 chodzo mi o DANDYS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grregg 01.03.2010 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Bitter Twój dom robi WIELKIE wrażenie!! Może zaproponuj domenie zdjęcia swojego domu do katalogu . Widziałem już wiele dandysów, ale Twój pomysł "na dandysa" jest na prawdę imponujący. Wielkie ukłony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 01.03.2010 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 A dziękuję za tak miłą recenzję. Myślę, że dopiero po pomalowaniu elewacji będzie co pokazać. A z domeną no no może to jakiś pomysł jest Może jakiś konkurs wygram i dam radę zamieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jahukorek 05.03.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 A dziękuję za tak miłą recenzję. Myślę, że dopiero po pomalowaniu elewacji będzie co pokazać. A z domeną no no może to jakiś pomysł jest Może jakiś konkurs wygram i dam radę zamieszkać. Witam, również buduje dandysa i Twój pomysł na dandysa jest realizacja mojego wyobrażenia. Czy moge podpytać jkiej szerokosci sa ozdobne bonia wokół okien. Równiz jestem ze Sz-na, czy zdradzilbyś gdzie dokładnie stoi Twoje Cudeńko. Broń Boże nie wpraszam się do środka. Myślałam bardziej dyskretnym rzucie oka zza płotu Pozdrawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 05.03.2010 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Opaski wokół okien mają o ile dobrze pamiętam 9cm szerokości. Dom stoi w Kliniskach i jeżeli masz ochotę nic nie stoi na przeszkodzie abyś sobie go pooglądał nawet w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosi0112 14.03.2010 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Witam, mam pytanie do osob budujacych Dandysa. Czy ktos z Was zmniejszal okna dachowe ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ******b 15.03.2010 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 ja planuję zmniejszyć okna dachowe, według mnie wysokość 160cm to lekka przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts