marian1977 29.03.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 witam, właśnie kupiłem projekt dandys 1 no i lekko się rozczarowałem. Mianowicie myśliałem, że w projekcje będę miał wyliczoną ilość potrzebnych cegieł. Proszę o poradę, skąd wziąść takie zestawienie, chciałbym zacząć gromadzić materiały, a nie chciałbym wygłupić się z ilością, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jahukorek 16.04.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Opaski wokół okien mają o ile dobrze pamiętam 9cm szerokości. Dom stoi w Kliniskach i jeżeli masz ochotę nic nie stoi na przeszkodzie abyś sobie go pooglądał nawet w środku Witam ponownie po przerwie U nas prace powoli ruszaja przymierzam sie do ocieplenia z zewnatrz i wewnatrz w zwiazku z tym chcę podpytac o ekipy do elewacji czy warta polecenia? Tak jak cały Twój dom bardzo podoba mi sie równiez balustrada balkonów czy zdradzisz namiary gdzie była zamawiana i jaki jest koszt takiej balustrady. Zastanawiam sie na jakim etapie ja montować ??? Czy nadal aktualne jest zaproszenie ? nie chcę sie narzucać tak tylko pytam... może jakis nr tel lub @ na priva? pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaceq 19.05.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Wita szanownych forumowiczów. Jestem zainteresowany projektem domu DANDYS 1. Przeglądnąłem forum i internet ale znalazłem prawie same wątki o projekcie DANDYS czyli pierwotnej wersji Dandysa 1. Może ktoś mógł by się podzielić swoimi uwagami, spostrzeżeniami na temat tego projektu kto go buduje lub jest na etapie projektu tego budynku. Założyłem ten wątek żeby nie mieszać w opisie zwykłego Dandysa, który jest dość fajnie na forum opisany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaceq 20.05.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Witam Wszystkich zainteresowanych projektem DYNDAS 1 odsyłam do nowego wątku:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?160988-Dandys-1-uwagi-opinie-foto-czyli-wszystko-o-projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pinezka 12.06.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Witam wszystkich,Jestesmy z mezem na etapie wyboru projektu, wpadl nam w rece projekt Dandys 1 , chcialabym zapytac czy ktos z Panstwa go buduje i moglby podzielic sie informacjami? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta i andrzej 23.06.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Witam, Zapraszam na: http://picasaweb.google.com/jacek.meblokom Dzięki Wam postanowiłem uporządkować swoje zdjęcia W najbliższym czasie postram sie też podpisać te fotki. W tamtym roku zakończyłliśmy SSO. Budujemy w okolicy Lublina. Projekt kupiliśmy jako dom Dandys 1 z garażem jednostanowiskowym (wtedy Domena nie miała jeszcze wersji garażu dwustanowiskowego). Zrobiliśmy adaptację projektu. Oprócz poszerzenia garażu, zrezygnowaliśmy z jednego balkonu i lukarny (nad kuchnią). Poza tym jakieś małe zmiany, np. likwidacja jednego okna w garażu, połączenie pomieszczenia gospodarczego, spiżarni i przestrzeni pod schodami w jedno - z jednym wejściem, czy rozmieszczenie ścian działowych na poddaszu. Mam nadzieję, że zdjęcia się przydadzą. Życzę wszystkim wytrwałości i cierpliwości. Pozdrawiam, Jacek witamy jesteśmy na 90 % pewni że kupimy projekt dandys 1 z garażem na 2 stanowiska. Mieszkamy w woj. lubelskim, czy możemy wiedzieć gdzie Państwo budują dandyska i czy moglibyśmy zobaczyć go na żywo? pozdrawiamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonet 29.06.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Witam, Wysłałem informację na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavink 14.08.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Witam.Przymierzam sie do kupna projektu Dandys1-g2.Chce zacząć w przyszłym roku budowe.jezeli ktoś ma jakieś ciekawe spostrzeżenia lub rady na ten temat prosze o kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agga3 09.01.2011 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Witam,Planujemy budowę domu wg projektu Dandysa, mam pytanie czy ktoś buduje lub pobudował ten dom w okolicach Góry Kalwarii, Konstancina, Garwolina lub Dęblina?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.ryk 18.03.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Witam, Mam mam wielką prośbę o podesłanie zestawienia materiałów na dach, albo jakiegoś rzutu więźby dandysa i dandysa 1. Początkowo mieliśmy budować dom na podstawie innego projektu. Kupiliśmy już materiały na fundamenty, ściany i drewno na więźbę. Ale po obejrzeniu w realu domu zbudowanego na podstawie naszego starego projektu stwierdziliśmy, że wracamy do dandysa. Materiał na fundamenty i ściany jest taki sam, ale martwi mnie jedynie więźba, bo cała została przygotowana pod stary projekt. Jeżeli ktoś może podesłać mi jakieś przybliżone zestawienie materiałów na więźbę dandysa albo nawet dandysa 1, to będę bardzo wdzięczny. W zamian mogę pocztą podesłać upominek Pozdrawiam A.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.ryk 18.03.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Witam, Mam mam wielką prośbę o podesłanie zestawienia materiałów na dach, albo jakiegoś rzutu więźby dandysa 1. Początkowo mieliśmy budować dom na podstawie innego projektu. Kupiliśmy już materiały na fundamenty, ściany i drewno na więźbę. Ale po obejrzeniu w realu domu zbudowanego na podstawie naszego starego projektu stwierdziliśmy, że wracamy do dandysa. Materiał na fundamenty i ściany jest taki sam, ale martwi mnie jedynie więźba, bo cała została przygotowana pod stary projekt. Jeżeli ktoś może podesłać mi jakieś przybliżone zestawienie materiałów na więźbę dandysa 1 albo nawet dandysa, to będę bardzo wdzięczny. W zamian mogę pocztą podesłać upominek Pozdrawiam A.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marian1977 25.03.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 proszę o podanie maila to chętnie wyślę zestawienie więźby dachowej dandysa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaroslawz 14.04.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 A mogę mieć prośbę dotyczącą ogólnego kosztu? Czy stan zamknięty z instalacjMI I wykończeniem (pod klucz) pochłonie więcej jak 300 tyś? Poproszę o każdą informację o kosztach na [email protected]z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korekk 26.04.2011 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 A mogę mieć prośbę dotyczącą ogólnego kosztu? Czy stan zamknięty z instalacjMI I wykończeniem (pod klucz) pochłonie więcej jak 300 tyś? Poproszę o każdą informację o kosztach na [email protected] z góry dziękuję Raczej pochłonie, a jeśli zrobisz ogólnie wszystko jak w projekcie i nie masz czasu na kombinowanie z materiałami to przyjmij 500 tyś. i śpij spokojnie. Ja aktualnie zalewam płytę nad piwnicą (piwnica to naprawdę spory wydatek), wrzuciłem w ten interes już prawie 90 tyś, a spodziewam się zamknąć SSO kwotą ok. 160-180 tyś. a całość bez szaleństw z kosmiczną technologią, co najmniej drugie tyle. Dodam, że większość materiałów kupowałem w okazyjnych cenach ale zabił mnie koszt piwnicy, pewnie z 40 tyś tam utopiłem, a tu akurat na materiałach nie da się oszczędzać. Powodzenia i cierpliwości, będą potrzebne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulu79 07.07.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Witam.Ponieważ tu jest małe zainteresowanie tym projektem,przeniosłam się na wątek o Rozecie.Układ pomieszczeń jest bardzo podobny,a nawet taki sam tylko o innym kształcie dachu.Są juz nawet pierwsze zdjecia z budowy !!!!.Zainteresowanych zapraszam do Rozety.Myślę,że autor nie będzie miał nic przeciwko.Zawsze w grupie pewniej Nie rozumiem dlaczego wszyscy piszą, że Dandys to Rozeta tylko z dwuspadowym dachem. W Dandysie wymiary kuchni+jadalni po długości to 5,52 m, podczas gdy w Rozecie 4,81 m - różnica to 0,71 m - to całkiem sporo. Takiej długości brakuje mi w Rozecie (do pełni szczęścia). Wybudowanie ścianki działowej pomiędzy kuchnią i jadalnią w przypadku Rozety wykluczy możliwość swobodnego poruszania się - czy to w trakcie posiłków, czy też wyjścia na taras podczas gdy ktoś spożywa posiłek. Moim zdaniem wymiary w Dandysie są minimalnymi wymiarami do zaakceptowania i nie pozbawiają możliwości oddzielenia kuchni od salonu i jadalni (z naciskiem na jadalnie). Jednocześnie zaznaczam, że układ piętra w Rozecie bardziej mi odpowiada. Gdyby przenieść te 5,52 m do Rozety to na 100% kupiłbym ten projekt, a tak póki co pozostaje Dandys lub Dandys 1 (jeżeli finanse pozwolą). Nie chcę robić adaptacji Rozety polegającej na wydłużeniu domu, zmiany konstrukcji dachu etc. Moim zdaniem to za duże zmiany jak na powtarzalny projekt. Co do skosów i Dandysa to zastanawiałbym się nad podniesieniem ścianki kolankowej o jeden pustak, żeby osiągnąć ok. 1,10 m (oryginalnie 0,87 m). Podsumowując to wszystko jeżeli chodzi o ważniejsze kwestie. Dyskusję o przestawianiu ścianek zacznę jak tylko kupię projekt. Decyzja jeszcze nie zapadła ponieważ kusi mnie Dandys 1 (niestety koszt budowy będą pewnie ok. 30-35 tys. złotych wyższe). pozdrawiam. PS. Proszę nie podchodzić do tego co napisałem jako krytyki Rozety. Wybór każdego projektu to pewien kompromis, ,bo chyba nie ma idealnego (nie w tych pieniądzach), ważne żeby zdawać sobie sprawę z pewnych mankamentów i podjąć właściwą decyzję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grregg 07.03.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Czy ktoś tu jeszcze zagląda , bo wygląda jakby wątek umarł To może ja trochę rozruszam wątek... Na razie dotarłem do SSO Wprowadziliśmy kilka zmian: - likwidacja bocznej lukarny - podniesienie ścianki kolankowej o 25cm - podniesienie ścian parteru o 25cm ( będzie trochę sufitów podwieszanych w których zostaną poprowadzone instalacje i wentylacja), wysokość docelowa parteru ma być około 2,8m - zwiększenie izolacji podłogi na 20cm styropianu - zmiana z pustaka 36cm na 25cm + 15 styro - zabieg schodów został cofnięty do pomieszczenia nad garażem ze względu na wyższy parter - układ pomieszczeń na poddaszu został zmieniony tak jak w pierwszej wersji dandysa - zmieniona wentylacja grawitacyjna na mechaniczną Zastanawiamy się jeszcze: - nad zmianą wysokości okien w salonie z 1,5 na 1,8m (widziałem takie i salon jest super doświetlony) i kilkoma inny pomysłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wachu84 11.04.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Drodzy forumowicze, mam poważny problem, ponieważ przymierzamy się z żoną do budowy dandysa 1 i.... pojawia się problem.Wszyscy znajomi odradzają budowę tego domu, ponieważ mówią że jest on bardzo kosztowny.W związku z tym zwracam się do budujących dandysa 1, proszę o informację ile Was wyniósł stan surowy zamknięty, czyli wszystko oprócz wyposażenia. Jeśli to możliwe to proszę o info na priv lub na maila [email protected] będę Wam bardzo wdzięczny. Wiadomo że będzie to wartość przybliżona, ale znacznie ułatwi nam to podjęcie decyzji. A może ktoś ma dandysa w okolicach Poznania? Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 11.04.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Spróbuj odnaleźć ludzi budujących ten dom i pytaj na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRQ69 23.12.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Witam serdecznie, Chciałbym zapytać, co robię nie tak. Chcę zbudować domek energooszczędny w oparciu o ten projekt, jednak jakoś mi z OZC nie wychodzi. Czy mogę prosić o pomoc obeznanych w ten klocek, co jest nie tak? https://docs.google.com/open?id=0B9usco8QoihOZGw2ZGlLVldzbm8 Z góry dzięki Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 24.12.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Witam serdecznie, Chciałbym zapytać, co robię nie tak. Chcę zbudować domek energooszczędny w oparciu o ten projekt, jednak jakoś mi z OZC nie wychodzi. Czy mogę prosić o pomoc obeznanych w ten klocek, co jest nie tak? https://docs.google.com/open?id=0B9usco8QoihOZGw2ZGlLVldzbm8 Z góry dzięki Grzesiek Witam, nie będzie to takie łatwe -balkony, bryła domu ale wszystko jest możliwe. Odnośnie ozc to był gdzieś cały wątek, wiem, że asolt się tym zajmuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts