ŁL 02.10.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Witam!My również jesteśmy zainteresowani projektem DANDYS! W związku z tym mam pytanie do tych, którzy takowy projekt posiadają:1.) PODDASZE:To jest metraż poddasza:| 1 Hall 5.99 | 2 Pokój 13.77 | 3 Pokój 12.04 | 4 Pokój 12.93 | 5 Łazienka 6.33 | 6 Garderoba 3.7 | 7 WC 1.68 | 8 Strych 9.26 | I tu mam pytanie czy liczona jest tutaj tylko i wyłącznie powierzchnia od pewnej wysokości? Czy jest to powierzchnia liczona "po ziemi"? Czyli jeśli pokój 2 ma 13,77m2 Czy jest to powierzchnia , gdzie wszędzie wysokość pomieszczenia ma min. 1,9 lub więcej? Czy jest to podane po podłodze, że faktyczna powierzchnia tego pokoju do "użytku" będzie miała około np. 9m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 02.10.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 | 1 Hall 5.99 | 2 Pokój 13.77 | 3 Pokój 12.04 | 4 Pokój 12.93 | 5 Łazienka 6.33 | 6 Garderoba 3.7 | 7 WC 1.68 | 8 Strych 9.26 | I tu mam pytanie czy liczona jest tutaj tylko i wyłącznie powierzchnia od pewnej wysokości? Czy jest to powierzchnia liczona "po ziemi"? Czyli jeśli pokój 2 ma 13,77m2 Czy jest to powierzchnia , gdzie wszędzie wysokość pomieszczenia ma min. 1,9 lub więcej? Czy jest to podane po podłodze, że faktyczna powierzchnia tego pokoju do "użytku" będzie miała około np. 9m2? To są powierzchnie użytkowe - czyli tam gdzie wysokość minimum 1,9m. Na przykład pozycja 3 po podłodze ma około 17.6m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁL 02.10.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Dziękuję za szybką odpowiedź!A czy mógłbyś podać mi ile mają wszystkie pomieszczenia na poddaszu "po ziemi" I Gratuluję ogromnych postępów na Twojej budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 30.10.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 To jakiś żart chyba Widziałem już tego posta w wątku: http://forum.muratordom.pl/post2065018.htm?highlight=dandys#2065018 ale go po prostu zignorowałem. Twój pomysł jest nieetyczny. Mam kupiony projekt DANDYS ale do głowy by mi nie przyszło, żeby sprzedawać jego kopie ... Ci myslizsz, ze jest sprawiedliwe placic ta sama sume za projekt, ktory nemozes skorzystac na budowanie domu? Tu nie chodzi o sprawiedliwość - to nie ma sensu. Polscy architekci tworzą projekty w oparciu o polskie normy. Słowacja ma pewnie swoje normy i swoje wymagania urzędów wystawiających pozwolenia na budowę. Moim zdaniem jest to to same, jak przyjsc do twojego domu, wziac wymiary, informacje i przekazac ich do architekta niech rysuje nowy projekt. To nie jest to samo i sam o tym wiesz Dlatego właśnie zależy ci na kopii projektu Jak by to było to samo, to wystarczyłyby ci poglądowe rysuneczeki przedstawiające rzuty, elewacje itp (dostępne na stronach WWW). A ty chcesz oszczędzić aż dwa razy. Jedna oszczędność na zakupie projektu w Polsce, a druga oszczędność u tego architekta na Slowacji. Przecież jak facet będzie miał tylko do skopiowania 20 rysunków, bez konieczności robienia obliczeń i wymyślania rozwiązań to pewnie krzyknie sobie o wiele mniej kasy. Myślę, że nikt ci nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martin74 30.10.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Dla twojej informacji OGC, cena projektu od mojego archytekta wychodzi 2-3 razy drozej od ceny co placiles za Dandysa ty.Niema sensu dalej tracic cas na ten temat...jestem przekonany, ze ty w ziciu nesciagnales nic za darmo z internetu, lub od kolegy piosenky ci filmu nenagrales, bo to mojim zdaniem i autorzy tych piosenek ci filmow maja podobne prawa jak architekci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 30.10.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Niema sensu dalej tracic cas na ten temat... Zgadzam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 15.11.2007 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witam Dandys-owiczow !!! Byłabym bardzo zainteresowana dodatkowymi zdjęciami z wielkości pomieszczeń Waszego domku. Te zdjęcia, które obejrzałam do tej pory nie odzwierciedlają rzutów całych pomieszczeń. A mile byłyby takie zdjęcia widziane - ponieważ pomogłyby w ewentualnych zmianach, pzed przyszłą budową mojego Szwagra z Żoną. Zalali narazie fundamenty i są ciekawi jak wyglądają pomieszczenia w środku. Z góry dzięki i pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 15.11.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Spróbuję porobic jakieś zdjęcia w środku.Na razie nie mam wszędzie ścian działowych.Jak budowlańcy nie zawiodą to może w przyszłym tygodniu będą ścianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta1235 17.11.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Fajny domek ,zazdroszcze Ci. Na zdjęciach dom we wnątrz nie wydaje się byc taki duży.Cieszę się ,że w takim domku będe mieszkała. Mam jeszcze pytanie ,ale zadam je na priv. Pozdrawiam.[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FKA 19.11.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Bardzo podoba mi się ten projekt Gratulacje tym którzy go budują, lub planują... Jeżeli ktoś ma jakieś zdjęcia niech się pochwali bo na pewno jest czym domek jest piękny pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta1235 19.11.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Witaj.Niestety na razie tylko OGC może się pochwalic.Zobacz Jego fotorelacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 25.11.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Cześć DANDYS'owcy. Wrzuciłem trochę nowych zdjęć ze ścianami działowymi. Już prawie wszystkie zrobione Trochę ciężko się robi zdjęcia wnętrz. Przydałby się jakiś szerokokątny obiektyw ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta1235 26.11.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Świetne zdjęcia i WIELKIE dzięki za nie.O takie fotki chciałam Cię prosic.I teraz moja opinia i zapytanie.Domek nie sprawia wrażenia dużego,wydaje mi się,że pokoje i inne pomieszczenia są niewielkie.Czy tak jest ?Kuchnia i jadalnia.Czy zmieszczą się obie jak na planie ?Może zdjęcia troche zmniejszają pomieszczenia.Z drugiej strony to i nie potrzebny mi jest dom typu "landara".Szkoda,że nie po drodze mi do Ciebie,bo już bym leciała na zwiady żeby się przekonac,jak jest w rzeczywistości.Opisz jak one wyglądają. Pozdrawiam. Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 27.11.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Domek nie sprawia wrażenia dużego,wydaje mi się,że pokoje i inne pomieszczenia są niewielkie.Czy tak jest ? To zależy od przyzwyczajeń patrzącego My będziemy się przeprowadzać z 50m2 mieszkania w bloku. Mieszkanko ma 3 pokoje, ale jeden z nich ma np wymiary 2mx3m Dlatego dla nas te pokoje są OGROMNE Ale wracając do rzeczy .... Kuchnia i jadalnia.Czy zmieszczą się obie jak na planie ? Między ladą kuchni a drzwiami tarasowymi jest około 2.5m. Dając np stół o szerokości 1m zostaje po 75cm na krzesła z każdej strony. To powinno wystarczyć. Oczywiście taki układ utrudnia nam dostęp do drzwi tarasowych (przesuwnych), ale ten projekt tak ma i o tym wiedzieliśmy. Kuchnia wydaje się mieć wystarczające wymiary. A generalnie dla mnie pomieszczenia wydają się duże. Pokoje na poddaszu są nawet większe niż w projekcie (podwyższona ściana kolankowa o jeden pustak). Poza tym trzeba pamiętać o kosztach utrzymania domu. Pewnie, że można wstawić łóżko do pokoju co ma 20m2 i cieszyć się przestrzenią, ale potem przecież trzeba tą całą kubaturę ogrzać, odsprzątać itp. Szkoda,że nie po drodze mi do Ciebie,bo już bym leciała na zwiady żeby się przekonac,jak jest w rzeczywistości. Musisz zobaczyć sama na żywo. Zapraszam na oględziny. Ostatnio trochę śniegiem sypie. Może będziesz jechać na jakieś narty albo sanki w stronę Zakopanego to zaglądnij do Wieliczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 14.12.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 HEJ! HEJ! Jak daleko stoicie z budową i wykańczaniem domku DANDYS???????????????????????????????????????????????Proszę wklejajcie jak najwięcej zdjęć i porad czego nie zrobilibyście w budowie, jakie błędy popełniliście itp. To ważne dla innych zainteresowanych budową tego domku. Piękny jest ten salon z jadalnią i kuchnia - duuuuży i można ładnie wykończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 14.12.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Przesyłajcie linki do stron na których buduje się ten domek DANDYS. Potrzebuje jak najwięcej porad i zdjęć na ten temat (chcę pomóc Szwagierce i Swagrowi w budowie właśnie DANDYSA). Mają narazie zalane fundamenty????Mój e-meil: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kama1719502848 28.12.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Witam wszystkich forumowiczów!!! Właśnie rozważam zakup projektu Dandys, stąd ogromna prośba do OGC, czy jest szansa żeby zobaczyć Twoja budowę? Mieszkam kilka kilometrów od Wieliczki. Proszę o kontakt jeśli było by to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agark 02.01.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Witam wszystkich miłośników Dandysa!!! Obecnie czekam na PnB. Powinno być w pierwszej połowie stycznia. I ciągle sie zastanawiam jak nasz domeczek będzie wyglądał w realu. Stąd gorąca prośba do OGC: wstaw nowe zdjęcia, please... Szczególnie jestem ciekawa tych pokoi na poddaszu łączonych balkonem. Czy usytuowanie okna balkonowego naprzeciwko drzwi i to jeszcze tak " w rogu" będzie dobrze wyglądać. Trochę się tym niepokoję. Poza tym nie mam zadnych uwag do Dandyska (na razie). Pozdrawiam, Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 02.01.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Na razie nie mam nowych zdjęć - budowa stoi. Postaram sie coś pofotografować w najbliższym czasie. Na tym zdjęciu: http://www.ifb.com.pl/dandys/dandysbudowa204.html widać za tym krzywym drewnianym słupem dwie pary drzwi do tych pokoi i w oddali zamazany balkon No dobra już nie żartuję. Może w ten weekend coś pokażę. Pozdrowienia dla wszystkich DANDYSOWCÓW ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wheel 07.01.2008 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Witam!Zapraszam na http://www.kolodziejowie.pl/Site/Budowa.html i http://www.kolodziejowie.pl/Site/Budowa%20cd.htmlMożna powiedzieć, że skończyliśmy dach. Brakło nam kilkunastu dachówek. Przesuwka jako wyjście na taras. Rolety naokienne, skrzynki będą zabudowane. okna dachowe ROTO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts