Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 466
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tak,tak na stronie budujemydom.pl jest reklama marcowego numeru miesięcznika"budujemy dom", w internecie nie zobaczycie dandysa 1 ,ale w miesięczniku jest.

Widziałem widziałem, powiem, że bardzo ciekawa modyfikacja. Niestety dla mnie już za duży choć wykusz w jadalni, przeniesienie pom. gosp za garaż dość ciekawe. Zostaje przy Dandys bez "jedynki". Ale gazetkępolecam, kilka fajnych artykułów. Zwłaszcza o gościu z super przebojami podczas budowy domu. Że się facet nie powiesił z rozpaczy to cud ;(

Do Piotr1966: Możesz napisać czy nad poddaszem starczy miejsca na mały stryszek? W projekcie, który chciałem wcześniej budować (Libra) taki stryszek można było zrobić i to było mega miejsce np. na "sezonowe" sprzęty i cuchy czyli latem np sprzęt i odzież narciarska a zimą windsurfing itp. Ze zdjęć widać, że dałoby się tam coś zmieścić.

Piotrek - miód na moje oczy ;D super fotki. A tak w ogóle już pisałem, że chciałbym powiększyć taras i przenieść kuchnie do pokoju i znalazłem idealne rozwiązanie tej kwestii w Tyberiuszu (sam Tyberiusz jest na moją działkę za szeroki). Nawet zastanawiam się czy nie dałoby się wcisnąć w jadalni takiego wykuszu jak jest w Tyberiuszu. No i wiecie co ... jakoś nie mogę się przekonać do siedzenia tyłem do jadalni. A jak zwali się masę gości? Część w salonie część w jadalni przy szwedzkim stole i co tyłem do nich siedzieć? Moja kobieta upiera sie aby tak właśnie stała kanapa, żeby telewizor wisiał na tej ścianie z kominkiem i był widoczny z jadalni .... a mnie jakoś ta wizja nie odpowiada. Tak też jest zaproponowane w Dandysie ale w Tyberiuszu już inaczej. Co o tym myślicie?

A tu jak to wygląda w Tyberiuszu:

http://www.extradom.pl/grafiki/4314/parter_big.gif

witam bardzo serdecznie :)

mam pytanie do Piotra ile wyniosły cię koszty na dzień dzisiejszy dandysa?

bardzo ładny masz domek zastanawiam się nad tym projektem, tylko pomóżcie ile kasy trzeba na stan surowy?

pozdrawiam i czekam na wiadomość :wink:

Koszty to oczywiście rzecz nieco względna.

Zależy od materiałów,kto buduje (bo mój stan surowy postawił developer) itd.

Ale myślę, że z przyłączami budowa surowego z dachówką,oknami to min.200-250 tys a potem ok.drugie tyle..aby zamieszkać.

Piotrze1966, moja osobista małżonka pyta jaką masz dachówkę położoną?

A ja mam inne pytania:

1. Czy drzwi balkonowe robiłeś specjalnie z poprzeczką, czy była taka potrzeba ze względu na sztywność i wytrzymałość okna? Pytam bo właśnie będę podpisywać umowę na okna i my chcemy bez poprzeczek, ale w tych drzwiach balkonowych z łukiem w sypialni na górze nie chcą się zgodzić na zrobienie bez poprzeczki.

2. Na tym zdjęciu:

http://picasaweb.google.pl/piosoc/26032008/photo#5182102093986829954

masz coś dziwnego na posadzce (lewy dolny róg zdjęcia) - taka nierówność poziomów. Co tam wymyśliłeś ?

3. Jakie masz okna drzwi i bramę garażową (firmy, kolory itp.).

Dorzucę jako teoretyk ;) jeszcze jedno. Nie myślicie, żeby choć częściowo zabudować schody ścianką tak aby nie było widać z salonu piętra? Jakoś nie jestem pewien czy będzie mi się to podobało że jest taki "megaotwarty". Jakoś mało przytulnie i roznoszenie się dźwięków na górę ...

bitter,super kolorki,to jest również "nasza" przyszła kolorystyka,masz może zdjęcia od frontu? :-)

Proszę bardzo, tylko zauważcie że to nie dandys ;-))) choć bardzo podobny. To zdjęcia usera WójcikiTrzy z innego wątku na forum. Domek widziałem osobiście, kolory są przepiękne. Zamierzam też w Dandysie zrobić trochę kosmetyki na wzór tego domu. Zobaczcie np. jak ładnie wyglądają łukowate nadproża podtrzymujące strop nad tarasem albo te skośnie wykończone narożniki domu i kolumna na tarasie

http://bezbolesny.republika.pl/Libra_elewacja/libra_2.jpg