sylwia i jarek 25.03.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 tak,tak na stronie budujemydom.pl jest reklama marcowego numeru miesięcznika"budujemy dom", w internecie nie zobaczycie dandysa 1 ,ale w miesięczniku jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 25.03.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 tak,tak na stronie budujemydom.pl jest reklama marcowego numeru miesięcznika"budujemy dom", w internecie nie zobaczycie dandysa 1 ,ale w miesięczniku jest. Widziałem widziałem, powiem, że bardzo ciekawa modyfikacja. Niestety dla mnie już za duży choć wykusz w jadalni, przeniesienie pom. gosp za garaż dość ciekawe. Zostaje przy Dandys bez "jedynki". Ale gazetkępolecam, kilka fajnych artykułów. Zwłaszcza o gościu z super przebojami podczas budowy domu. Że się facet nie powiesił z rozpaczy to cud ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 25.03.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 O kurcze ... Teraz dopiero się kapnąłem, że mam tą gazetkę w domu i rzeczywiście jest tam Dandys 1. Idę oglądać Ale i tak już za późno na zmiany ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 26.03.2008 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Do Piotr1966: Możesz napisać czy nad poddaszem starczy miejsca na mały stryszek? W projekcie, który chciałem wcześniej budować (Libra) taki stryszek można było zrobić i to było mega miejsce np. na "sezonowe" sprzęty i cuchy czyli latem np sprzęt i odzież narciarska a zimą windsurfing itp. Ze zdjęć widać, że dałoby się tam coś zmieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr1966 26.03.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witam.Dorzucam serię zdjęc, o które prosicie.Miejsca na strych nad pokojami jest b.dużo -planuje schodki opuszczane nad górnym przedpokojem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr1966 26.03.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witam. Dorzucam serię zdjęc, o które prosicie. Miejsca na strych nad pokojami jest b.dużo -planuje schodki opuszczane nad górnym przedpokojem Oczywiście link http://picasaweb.google.pl/piosoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FKA 26.03.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 witam bardzo serdecznie mam pytanie do Piotra ile wyniosły cię koszty na dzień dzisiejszy dandysa? bardzo ładny masz domek zastanawiam się nad tym projektem, tylko pomóżcie ile kasy trzeba na stan surowy? pozdrawiam i czekam na wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 26.03.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Piotrek - miód na moje oczy ;D super fotki. A tak w ogóle już pisałem, że chciałbym powiększyć taras i przenieść kuchnie do pokoju i znalazłem idealne rozwiązanie tej kwestii w Tyberiuszu (sam Tyberiusz jest na moją działkę za szeroki). Nawet zastanawiam się czy nie dałoby się wcisnąć w jadalni takiego wykuszu jak jest w Tyberiuszu. No i wiecie co ... jakoś nie mogę się przekonać do siedzenia tyłem do jadalni. A jak zwali się masę gości? Część w salonie część w jadalni przy szwedzkim stole i co tyłem do nich siedzieć? Moja kobieta upiera sie aby tak właśnie stała kanapa, żeby telewizor wisiał na tej ścianie z kominkiem i był widoczny z jadalni .... a mnie jakoś ta wizja nie odpowiada. Tak też jest zaproponowane w Dandysie ale w Tyberiuszu już inaczej. Co o tym myślicie? A tu jak to wygląda w Tyberiuszu:http://www.extradom.pl/grafiki/4314/parter_big.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr1966 26.03.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 witam bardzo serdecznie mam pytanie do Piotra ile wyniosły cię koszty na dzień dzisiejszy dandysa? bardzo ładny masz domek zastanawiam się nad tym projektem, tylko pomóżcie ile kasy trzeba na stan surowy? pozdrawiam i czekam na wiadomość Koszty to oczywiście rzecz nieco względna. Zależy od materiałów,kto buduje (bo mój stan surowy postawił developer) itd. Ale myślę, że z przyłączami budowa surowego z dachówką,oknami to min.200-250 tys a potem ok.drugie tyle..aby zamieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 27.03.2008 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Piotrze1966, moja osobista małżonka pyta jaką masz dachówkę położoną? A ja mam inne pytania: 1. Czy drzwi balkonowe robiłeś specjalnie z poprzeczką, czy była taka potrzeba ze względu na sztywność i wytrzymałość okna? Pytam bo właśnie będę podpisywać umowę na okna i my chcemy bez poprzeczek, ale w tych drzwiach balkonowych z łukiem w sypialni na górze nie chcą się zgodzić na zrobienie bez poprzeczki. 2. Na tym zdjęciu:http://picasaweb.google.pl/piosoc/26032008/photo#5182102093986829954masz coś dziwnego na posadzce (lewy dolny róg zdjęcia) - taka nierówność poziomów. Co tam wymyśliłeś ? 3. Jakie masz okna drzwi i bramę garażową (firmy, kolory itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 27.03.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Dorzucę jako teoretyk jeszcze jedno. Nie myślicie, żeby choć częściowo zabudować schody ścianką tak aby nie było widać z salonu piętra? Jakoś nie jestem pewien czy będzie mi się to podobało że jest taki "megaotwarty". Jakoś mało przytulnie i roznoszenie się dźwięków na górę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 27.03.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Piotrze1966, moja osobista małżonka pyta jaką masz dachówkę położoną? Gusta są różne ale mnie spodobało takie zestawienie elewacji i dachu. Widziałem na żywo i jest naprawdę bardzo miłe dla oka. http://bezbolesny.republika.pl/Libra_elewacja/libra_3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia i jarek 27.03.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 bitter,super kolorki,to jest również "nasza" przyszła kolorystyka,masz może zdjęcia od frontu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia i jarek 27.03.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 powrócę jeszcze do dandysa 1,mając wybór pomiędzy dandyse a dandysem 1 i tak wybieram dandysa bez 1,tylko poszerzam garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia i jarek 27.03.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 zakładał ktoś z Was pompę ciepła do Dandysa?interesuje mnie jakiej mocy Wam dobrano? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 27.03.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 bitter,super kolorki,to jest również "nasza" przyszła kolorystyka,masz może zdjęcia od frontu? Proszę bardzo, tylko zauważcie że to nie dandys )) choć bardzo podobny. To zdjęcia usera WójcikiTrzy z innego wątku na forum. Domek widziałem osobiście, kolory są przepiękne. Zamierzam też w Dandysie zrobić trochę kosmetyki na wzór tego domu. Zobaczcie np. jak ładnie wyglądają łukowate nadproża podtrzymujące strop nad tarasem albo te skośnie wykończone narożniki domu i kolumna na tarasie http://bezbolesny.republika.pl/Libra_elewacja/libra_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia i jarek 27.03.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 to chyba opałek? ale kolorki super. dzięki za foto dół trzeba by było raczej obrobić piaskowcem,aby było dłużej czysto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agark 27.03.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Piotrze1966, moja osobista małżonka pyta jaką masz dachówkę położoną?. Przyłączam się do pytania o dachówkę. Czy mam rację, ze to Roben miedziany? Pozdrawiam, Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agark 27.03.2008 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Spróbuję wkleić link do albumu. Powolutku, ale ruszyliśmy z budową. A oto efekty:http://picasaweb.google.com/aga2rk/Budowa Mam nadzieję, że będzie dzialać.a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 28.03.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Powolutku, ale ruszyliśmy z budową. Jak to powolutku? Niedługo będzie pierwsza kondygnacja. Gratuluję ekipy. Wszyściutko tak elegancko i z głową. Aż miło popatrzyć. A te chmurki co są na pierwszym zdjęciu to też w projekcie były? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts