Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 466
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jestem na etapie zakupu projektu - już wybrałem DUKAT z pr. APA

Co do DANDYSA to już chciałem go zakupić jednak mam za wąska działkę.

Dandys jest bardzo dobrze przemyslany w środku o prostej i zarazem pięknej bryle.

Projekt naprawdę - jeden z lepszych

Pozdro

Madafaka

Ładniuniu jest,ale....

Bryła urocza, ale dach nie z tych najtańszych..

Wchodzi się w wiatrołapie na ścianę - do tego 3 pary drzwi spokojnie można się zabić o kogoś, kto własnie z pom. gosp. wychodzi- nastepnie wchodziny do przedsionka (?) i tu też 3 pary drzwi - jak dla mnie za dużo tego dobrego :)

na górze - trochę małe pokoje (skosy) ale to zależyod potrzeb. jedna garderoba dla wszystkich ? Ok - według potrzeb. Ale za Boga nie wiem czemu służy postawienie łazienki (prawie 7mkw) obok wc (jak chustka do nosa - 1.68 + skosy :o )... W dużej łazience wc - to OK. Druga łazienka się przydaje - jak przylega do iinego pokoju. Gdzieś bym ją przeniosła...

Np. połaczyłabym lazienki i (zmieniając trochę proporcje ) dorzuciła zamiast WC drugą garderobę. Może wejście do łazienki od pokoju 2 ? A jak koniecznie chcemy drugą łazienkę to może zamiast garderoby ... a na dole trzecia łazienka... trochę dużo znowu

Albo cos zrobić z ładnym strychem ....ALe ja się nie znam ...:(

czesc tylko ta droga malutka lazienka jest na innym poziomie z tego co widze wiec nie bardzi da sie dopasowac do tej wielkiej no hyba ze zrobic tam wanne naroznikowa z malym wejsciem do niej i jakos to bedzie wygladalo w moim projekcie tez byly dwie na poddaszu ale jedna zlikwidowalem poco dwie wystarczy jedna i tak wszyscy odrazu nie kozystaja jedna na dole i jedna na poddaszu tylko ta na poddaszy wieksza zeby potem miec swobodne miejsce do ulozenia wszystkiego inaczej niz na projekcie

• 3 months później...

Jak widzę, ostatni post na ten temat pojawił się 18 września. Trochę dawno.

Kupiłem z małżonką DANDYS'a z podwójnym garażem w wersji lustrzanej. Kilka zmian planujemy ale to w późniejszym czasie. Czekam na razie na dokumenty. W momencie adaptacji projektu będziemy nanosić zmiany. Napewno wykorzysatmy strych nad garażem na jakiś wielki pokój albo wpakujemy tam stół bilardowy bądź fortepian :)[żona gra więc fajnie byłoby mieć taki na poddaszu;)].

Napewno nie będzie dwóch łazienek na górze. Garderoby będą za to dwie. Jak tylko ruszę z budową zaręczam że na bieżąco będziecie mogli oglądać galerię z postępu prac.

Pozdrawiam wszystkich, którzy planują kupić ten projekt jak również tych, którzy już go kupili. Jest już ktoś, kto wybudował ten dom?

Witajcie,

My także zastanawialiśmy się nad Dandysem, ale w końcu kupiliśmy Rozetę. W środku układ pomieszczeń jest taki sam, tylko ten dach... Od zewnątrz bardziej podobał nam się Dandys, zwyciężyła opcja tańszego dachu i braku skosów (pomieszczenia na poddaszu są bardziej ustawne).

sporo zmieniliśmy na parterze, ale o tym w wątku o Rozecie ...

Uważam, że projekt jest udany, ale nie słyszałam czy ktoś już go zbudował :-?

pozdrawiam

Wheel - dołączam do klubu miłośników Dandysa :)

Projekt kupiłem już w 11/2006.

Rozważaliśmy podwójny garaż ale stanęło na pojedynczym.

Jeżeli chodzi o zmiany w projekcie to raczej nic wielkiego nie będziemy robić.

Na razie kompletuję papiery potrzebne do PnB. Ale może uda się na wiosnę wystartować.

• 1 month później...

Witam,

A może ktoś z Was już wybudował dandysa??

Bo interesuje mnie jak wyglądają pokoje na parterze w rzeczywistości. Tak się obawiam, że przez te skosy te pokoje mogą być mało funkcjonalne.

Czy ktoś z Was planuje może powiększyć kotłownie o tą przestrzeń pod schodami??