Kiełek 14.09.2006 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Otóż dostałem pozytywną decyzję kredytową i w niej jest kilka zapisów, których nie rozumiem.1. W punkcie o prawnym zabezpieczeniu kredytu mam zapisane, że hipoteka kaucyjna zostanie wpisana w wysokości obejmującej cały koszt kredytu łącznie z odsetkami - czy tak ma być, czy powinna być wpisana tylko kwota kredytu (kapitał)?? 2. Bank zażądał ode mnie podpisania oświadczenia o poddaniu się egzekucji do kwoty będącej DWUKROTNOŚCIĄ kapitału - nie za dużo przypadkiem?? Dość dziwne wydają mi się te zapisy, a szczególnie ten drugi, ale może tak jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.09.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 ten drugi zapis jest jak najbardziej ok. Jak bierzesz jakikolwiek kredyt to podpisujesz oswiadczenie o poddaniu się egzekucji. Zawsze jest to 2-krotność. Czy jest to kredyt na 10 czy 100 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 14.09.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Ad. 1 Tak jest lepiej dla Ciebie. Zapłacisz mniej jeśli będziesz miał wpisaną hipotekę kaucyjną. A więcej jeśli hipotekę zwykłą (czyli kapitał-kwota kredytu) plus hipoteka kaucyjna (odsetki). Za hipotekę kaucyjną płatną bodajże do US zapłacisz bodajże 19,00 pln. Nie pamiętam dokładnie, bo nie mam papierów przy sobie. Mam nadzieję, że nic nie namieszałem. Najwyżej forumowicze mnie sprostują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 14.09.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 jeżeli chodzi o egzekucje to bank gwarantuje sobie możliwośc ściągnięcia nie tylko kapitału, ale równiez należnych mu odetek, kosztów monitów i innych opłat, ale oczywiście tyllko w przypadku gdy nie spłacasz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts