agakz 23.09.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Mam w projekcie ogrodu takie coś jak na Twoim ostatnim rysunku, ale projekt w domu i nie pamiętam co mi tam Elfirka zaprojektowała - wieczorem sprawdzę pozdrawiam, aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiis 23.09.2008 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Byłabym bardzo wdzięczna Aga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 23.09.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 A myślałaś o szczepionym klonie takim nakrapianym? (to się chyba jesionolistny nazywa, a może nie? ) W ogóle na problem że korona za nisko/za wysoko szczepione drzewka są chyba dobrym rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 23.09.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 polecam szczepione drzewka na pniu. ooo taki klon bylby faktycznie piekny.moja ciotka ma magnolie.jest piekna.ale w sumie jest ladna tylko kiedy kwitnie.wg mnie.dlatego przy samym wejsciu moze raczej nie.lepiej gdzies dalej od ogrodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 23.09.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Agiis, a może wiśnia Prunus cerasus Umbraculifera,szczepiona na pniu, więc możesz wybrać wysokość jaką chcesz.Korona ma formę kulistą, nie trzeba jej formować. Mam takie dwie przed domem, ładne są. tu na zdjęciu w fazie kwitnienia http://www.szkolkarstwo.pl/images/article/2004/02/380/drzewa_07.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 23.09.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Byłabym bardzo wdzięczna Aga! Klon jawor z takim pniem aby korona była ponad murem (ja też mam mur ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 23.09.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Chociaż ta Toli wisienka chyba ciekawiej wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiis 23.09.2008 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 dzięki dziewczyny, bardzo, bardzo mi pomagacie! i wiśnia i klon jawor zwłaszcza ta odmiana brillantissimum ładne, mam dylemat coraz większy dylemat bo tyyyle mi sie podoba myslałam że te moje warunki mało dzrew spełni i będę musiała wybrac to co akurat sie nada a tu sie okazuje że nada się całkiem sporo. Zadałam pytanie na ogrodniczym, Mirek był tak miły że podał mi nie małą liste i teraz siedzę w necie, szperam oglądam, jest tego trochę, moja lista sie poszerza zamiast zawężać rany chyba tydzień będę myslała, aż cos wymyslę no i nie omieszkam sie pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 23.09.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Fajny jest ten głóg dwuszyjkowy, tak pięknie kwitnie w maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 26.09.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Hej, bardzo podoba nam sie Wasz dom, mamy do Was pytanie? Zauważylismy ze okap dachu macie nisko nad oknami, ile jest tam cm bo widzisz tak sie sklada ze nam tez chyba tak nisko wyjdzie i chcielismy zapytac czy daje on duzy cien na okno, bo u nas okap bedzie dlugi na 80 cm i chyba nad oknem zostanie tyle miejsca co u Was? Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 26.09.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 dzięki dziewczyny, bardzo, bardzo mi pomagacie! i wiśnia i klon jawor zwłaszcza ta odmiana brillantissimum ładne, mam dylemat coraz większy dylemat bo tyyyle mi sie podoba myslałam że te moje warunki mało dzrew spełni i będę musiała wybrac to co akurat sie nada a tu sie okazuje że nada się całkiem sporo. Zadałam pytanie na ogrodniczym, Mirek był tak miły że podał mi nie małą liste i teraz siedzę w necie, szperam oglądam, jest tego trochę, moja lista sie poszerza zamiast zawężać rany chyba tydzień będę myslała, aż cos wymyslę no i nie omieszkam sie pochwalić I jak, wybralas juz cos? Z listy, ktora stworzyl Mirek polecam klon jesionolistny FLAMINGO. Zakochalam sie w nim w parku w Slupsku, gdzie obsadzono nim calo alejke. Wygladala tak bajecznie, ze kupilam jednego do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiis 27.09.2008 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 zmogło mnie angina ropna leżę i kwiczę madzialenka piękny, dokładam do listy, rany niewiem kiedy sie zdecyduję tyle mi sie podoba.... Agata i Łukasz leżę chora w łóżku, więc nie sprawdze Ci teraz ile mamy cm okap, ale jak tylko sie wykuruje to zmierzę myslę że w ogóle nie zacienia nam okna, w każdym razie nigdy nie mieliśmy z tym problemu, nie zwracałam tez jakos specjalnie na to uwagi, muszę sie przypatrzyć, pewnie zależy to tez od pory dnia i pory roku, w końcu promienie padaja pod róznym kątem i z róznej wysokości, chyba nie ma sie tym co jakos specjalnie stresować ale zmierze dla pewności ile mamy cm okazpu, pewnie też koło 80 cm agakz też mi ten głóg się podoba, ale wciąz mam dylemat czy chce piekne drzewko ale wiosną czy bardzo łądne prawie cały rok? bo przewaznie te które pieknie kwitna wiosną są piekne tylko te kilka tygodni kwitnienia a potem gina w tłumie. Im dłużej sie nie moge zdecydować tym bardziej się zastanawiam czy jest sens tak wybrzydzać, w końcu to tylko drzewko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 27.09.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 agiis, mam ten sam dylemat - ładne liście cały sezon czy cudne kwiaty przez miesiąc ? Ale jeszcze są przecież takie: http://www.allegro.pl/item439166029_dab_2_3_m_sztuczne_drzewka_ozdoby_kwiaty_palmy.html a tak poważnie, to to jest ładne: http://www.allegro.pl/item446739482_klon_na_nodze_czerwono_listny.html nie wiem czy już było pozdrawiam grypowo aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 28.09.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Dzieki bede wdzieczna za szybka odpowiedz. I jak mozesz to zmierz jeszcze ile cm jest nad oknem do okapu... Pozdrawiam i zycze zdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 28.09.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 agiis! Życzę szybkiego powrotu do zdrowia !!! Trzymaj się !!! I coś słodkiego dla Ciebie http://www.otofotki.pl/img4/obrazki/bzfb1921497928f.gif http://www.otofotki.pl/img4/obrazki/mkfd847004903f.jpg http://www.otofotki.pl/img4/obrazki/bzfb474277303e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiis 01.10.2008 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 rany dziękuję Nelli Sza jestes kochana ale pyszności. Od razu wyzdrowiałam od samego patrzenia dziś byłam na ogródku nawet, posadzić troszke roślinek, nie mogę wyjśc z domu ale po co jest allegro i przy okazji zmierzyłam Agata i Łukasz mamy 75 cm okapu agakz nieee sztuczne to nie to samo, a dylemat jest nadal, dlaczego nikt nie wymyśli drzewa idealnego? pięknie kwitnacego wiosną, przecudnego latem i najlepiej z jesiennymi przebarwiającymi się liścmi, które jednak nie spadaja na zimę... hehe ale wymysliłam w każdym razie moja lista się zawęziła, ale wciąz nie wybrałam tego jednego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 01.10.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Powiedz, co zostalo, to poszukamy "za" i "przeciw" i moze cos zostanie. Mam pytanko, jaki masz kolor tych "makaronikow" w salonie - sa biale czy kremowe. Ja juz dochodze do etapu zalamania, bo od 2 miesiecy probuje znalezc cos na okna i ... Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 02.10.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 dziś byłam na ogródku nawet, posadzić troszke roślinek, nie mogę wyjśc z domu ale po co jest allegro i przy okazji zmierzyłam Agata i Łukasz mamy 75 cm okapu dzieki a pytalam jeszcze jak duzo macie nad oknem muru tzn ile jest od gornego poziomu okna do okapu?? z gory dzieki... a jeszcze jedno jaki macie kat nachylenia dachu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiis 03.10.2008 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Agata i Lukasz no tak, jakos chyba nie doczytałam mamy 22 stopnie pochyłu dachu i do okna od podbitki wychodzi mi 12 cm jak mierzyłam, mało jakoś ... madzialenka mam kremowe, dobierałam pod kolor ścian, tam gdzie ściany kremowe makarony kremowe, tam gdzie ściany bordowe makarony bordowe. Za i przeciw super, ale koncepcja sie zmienia.... wrzuciłam pytanie na forum i Elfir mi zaprojektowała fajny przodzik, który jednak nijak sie ma do koncepcji z drzewami w ogrodzeniu chyba będą wieksze zmiany, a musze sie szybko decydować bo jutro o 7.00 rano robotniki kopia mi pod fundament ogrodzenia i zalewamy i potem zaczynamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 06.10.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Dieki agiss u nas tez chyba tak malo wyjdzie choc prosilismy ciesli zeby nam troche zwiekszyli ta odleglosc moze da jakos rade...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts