Milena_25 14.09.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Witam! poszukuję osób, które zdecydowały się na kupno i realizację projektu LMB-47 z pracowni Lipińscy, jakie są ich doświadczenia, uwagi, czy znaleźli jakieś ukryte błędy w projekcie, czy dokonali jakiś zmian? bardzo proszę o podzielenie się własnymi uwagami - z góry dziękuję - Milena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salgol 29.09.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Witam! My takze zdecydowlismy sie na ten projekt, choc jeszcze nie kupiony to juz szukam wycen naszych zmian (a jest tego troche): - zmiana stropu z drewnianego na terive, - usuniecie z salonu schodow na gore i przerzucenie ich do kotlowni (poddasze bedzie wylacznie nieuzytkowe), - zmiany okien na frontowej i ogrodowej elewacji (przesuniecie i rozmiar), - doprojektowanie wentylacji nawiewno-wywiewnej z reku, - przesueniecie dwoch scianek dzialowych wewnatrz (powiekszenie lazienki kosztem przylegajacego pokoju, oraz zrownanie powierchni pokojow naprzeciw korytarza), Acha - I jeszcze zmiana zadaszenia ganlu z kolumn na zastrzalowe belki jak w projekcie Gienia. To tyle naszych zmian - napisz prosze Twoje uwagi - jak watek przyspieszy to moze ktos jeszcze sie zdecyduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milena_25 29.09.2006 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 WitamCiągle zastanawiam się nad tym projektem i jakby nie patrzeć zmian adaptacyjnych nie uniknę:- zmiana rozmiarów okien;- rezygnacja z wyjścia na taras (rezygnacja z tarasu);- zwężenie łazienki, poszerzenie przyległego pokoju;zmiany te może wprowadzić uprawniony architekt i nie wymagają zgody projektanta (takiej odpowiedzi udzieliła mi pracownia); zastanawia mnie jednak kotłownia - zależy mi na ogrzewaniu tradycyjnym (eko-groszek) - jak i gdzie pomieścić opał? pozostaje dobudowanie garażu i pomieszczenia na opał.... ma ktoś jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milena_25 11.10.2006 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 zapadła cisza ... czyżby nikogo nie zainteresował ten projekt? żadnych uwag nie macie? żadnych spostrzeżeń? proszę niechaj się ktoś zastanowi ... i podzieli własnymi uwagami - tak bardzo mi na tym zależy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deka 17.12.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Od jakiegos czasu przygladam sie temu projektowi. Osobiscie uwazam ze garaz jest niezbedny - przyklejony do pomieszczenia gospodarczego, sadze ze jednospadowy daszek prezentowalby sie poprawnie i nie psul bryly budynku. Mam watpliwosci czy w pomieszczeniu gospodarczym zmiescilby sie jakis piecyk, ew. tam jedynie bojler i elktryczne ogerzwanie piecami akumulacyjnymi domu. Schody wyrzucilbym z salonu na korytarz - wysuwane. Poddasze tylko jako strych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika_71 31.12.2006 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2006 Witam! My też zastanawiamy sie nad tym projektem. Wcześniej chcieliśmy LMB27c - jest bardzo podobny, tylko trochę mniejszy. Jeśli chcecie zobaczyć jak wyglada w rzeczywistości to znajdźcie w galerii zdjec dom ryb(y). My tak jak "ryby" chcemy zrezygnować z zadaszenia tarasu na rzecz pergoli. Garaz chcemy z dachem dwuspadowym (tylko trochę niższym niż dom), "ryby" mają dach jednospadowy i nam sie nie podoba. Ale to rzecz gustu i nie będziemy o tym dyskutować Schody w salonie nam sie też nie podobaja. Poza tym użytkowe poddasze chcemy mieć na wszelki wypadek, gdyby kiedyś, kiedyś któreś nasze dziecko zechcialo zamieszkać ze staruszkami Zalezy nam, żeby ewentualne schody byly w pomieszczeniu gospodarczym, bo daje to możliwość oddzielnego wejścia. Na razie byłyby tylko ściagane schodki żeby sie dostac na strych. Poza tym nic nie bedziemy zmieniać. Ogrzewanie - planujemy systemy połączone tzn. kominek z płaszczem wodnym, solary (od c.w.u.) i dodatkowo piec elektryczny (licznik dwutaryfowy). Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika_71 31.12.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2006 A tak wogóle to SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!! niech rosną nasze domy pod szcześliwą gwiazdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzko 22.03.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 WITAJCIE ! Miłosnicy LMB-47, nam ten domek tez sie bardzo podoba, czy ktos juz buduje? Nam zależy na uzytkowym poddaszu poniewaz mamy wiekowych rodziców i pokoje na dole musza byc dla Staruszków.Może ktos ma pomysł jak zmienic układ , zeby te pokoje miały chociaz 3 na 4 m, nie zmiejszając salonu , bo i tak jest nieduzy. Jesli ktoś juz buduje niech podzieli sie swoimi uwagami i kosztami .Pozdrawiam Marzko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika_71 23.03.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witam zwolenników LMB 47! Projekt mam już kupiony, wersja 47a czyli z garazem, nie ma go jeszcze w necie bo nie zrobili wizualizacji, ale jest w sprzedaży Dach jest dokładnie taki sam jak na domu tylko miższy, a od strony ogrodu jest pomieszczenie gospodarcze. Wymiary garazu:540x324, a pom. gosp.116x324. Między garazem a pom. gosp. jest zaprojektowane przejście, ale ja wole wstawić drzwi od ogrodu (w miejsce okna), bo wygodniej jest tam wkładać ew. grabie, kosiarke itp ) Jeśli chodzi o mniejsze pokoje to mają 411x270, (czyli prawie 3x4 Marzko )a większa sypialnia ma 411x376 Deka - dla ciebie podaje wymiary pomieszczenia gosp. - kotlowni 401x160, to chyba jednak nie tylko bojler sie zmieści Pozdrawiam i czekam na odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzko 23.03.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Ika , wysłałam do Ciebie meila.Dzieki za wymiary, jeśli umiesz wstaw rysunek naszego domku , bo ja nie wiem jak się wstawia na forum.Ppzdrawiam tych ,co lubia ten projekt.Marzko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzko 24.03.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Ika , bardzo sie ciesze , ze sie odezwalas, ciekawa jestem ile kosztuje projekt z garazem,napisz tez ,czy masz uzytkowe poddasze, jaki jest strop,domek jest super, tylko ze na garazu chce dach plaski , Bo mozna zrobic taras, natomiast zadaszenie z tylu, czyli wyjscie na ogrod ,chce troche przedluzyc, dac z boku kolumn sciany z oknami, a z przodu drzwi balkonowe zeby wyjsc do ogrodu.To bedzie nasza zimowa oranzeria. Snieg za oknem, a my prawie na zewnatrz w ciepelku pijemy kawke.Napisz jeszcze jaki musi byc front dzialki na ten projekt z garazem.jak zaczniecie budowac kontaktuj sie ze mna. Ja narazie czekam na kupca starego domu,zeby sie przeniesc i wybudowac ten mini dworek.Pozdrawiam cie serdecznie-Marzko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibab 30.01.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 a czy ktoś jest na tyle uprzejmy aby zaprezentować zdjęcia z budowy domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becia_30 25.02.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witam serdecznie Z ogromną przyjemnością wstępuję do grona zwolenników lmb 47. Zaczęłam właśnie ciężką przeprawę przez papierologię Moim pierwszym projektem, który wpadł mi w oczko to sielanka http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=124&a=298&sid=85&powierzchnia_uzytkowa_max=900&wymiar_dzialki_x_max=100&powierzchnia_uzytkowa_min=1&wymiar_dzialki_x_min=0&sort_is=&typ_budynku_in=PA,PAPU&projekt=8 jednak po dłuższych przemyśleniach zdecydowałam się na lmb 47 ponieważ w sielance nie podobało mi się przejście z domu do garażu przez hol koło pokoi, ale z pewnością w lmb 47 wykorzystam wygląd zewnętrzny domku -kolorystykę elewacji, okrągłe kolumny, daszek z tyłu bez kolumn tylko lekko wydłużony, itp. Jeżeli chodzi o środek w LMB 47 właściwie chcem wprowadzić niewielkie zmiany...pozbyć się ścianki nośnej między holem a salonem, myślę jeszcze nad oknami w salonie czy zmieniać ich wielkość... i mam jedynie problem ze schodami.... Nie wiem na ile starczy mi kasy ale chciałabym zrobić poddasze użytkowe, zaproponowane schody kręcone z salonu zupełnie mi nie odpowiadają...myślę nad przeniesieniem ich do wiatrołapu, ale zupełnie nie wiem czy tak się da Bardzo proszę o jakieś sugestie i może inne rozwiązania, jakie Wam się nasunęły......i oczywiście mile widziane fotki tych którzy zaczęli już budowę (lub ją skończyli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg Jola 24.03.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Hallo, czy ktoś w końcu zaczął coś robić z naszym LMB 47?Wybieramy projekt właśnie i zaczyna mnie już męczyć ten temat bo stale jest "coś", a ten LMB 47 ma w sobie tą prostotę której szukam od dawna. Ktos tu napisał że jest wersja z garażem. Szkoda że od strony z pokojem dziennym i pom. gosp. Może jest wersja z garażem od drugiej strony. Gdyby ktoś to wiedział i dał znać, byłbym niezmiernie wdzięczny. Ciszę w tym wątku przerwałem, może ktoś da jakiś odzew. Hallo. Pozdrówka dla forumowiczów ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WJS 09.04.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Przeprowadzam się za 2 tygodnie do domu z tego projektu. Trochę zmodyfikowałem ale niewiele , wersja bez garażu . Opis modyfikacji : w połowie podpiwniczony ( zamiast kotłowni schody do piwnicy ) , ściana kolankowa podniesiona o 3 pustaki.Powiększony taras , i ganek tylni o metr dalej wysunięty. Schody w salonie bez zmian , tyle że nie okrągłe a proste. Na dole rozkład pokoi praktycznie dokładnie taki sam . Planuję mieszkać na dole a górę traktuję raczej rekraacyjnie i kiedyś dla dzieci aczkolwiek wyszło dodatkowo 100 metrów. wady : ciemny korytarz ( moim zdaniem warto zrobić okno w tym małym pokojuza łazienką z boku domu ma wprost korytarza. No i wkurza mnie ta ściana pomiędzy schodami a korytarzem. Wystarczyło zrobić maksymalnie duże przejście i okno tarasowe doświetliło by korytarz oraz uprzestrzenniło duży pokój. Tego niestety już nie zmienię. Aha. zamieniłem kolumny z betonu na drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 11.03.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Hej , może się ktoś pojawił kto buduje wg tego projektu? ja zaczynam za jakiś miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakallone 22.08.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Hey wszystkim.Temat upadł czy nada ktoś buduje?Jestem w trakcie montażu okien i instalacji elektrycznej może z doświadczenia ktoś coś podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts