Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Honorki (zaprasza codziennie wszystkie głoDOMorki)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 341
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na scyńści na zdrowie

na to Boże Narodzyni

Cobyście byli zdrowi weseli

jako w niebie janieli

Cobyście mieli pełno gości

jako na gałonzce łości

Cobyście mieli pełne łobory pełne pudła

coby wom gospodyni przy piecu nie schudła

Coby sie Wom darzyło kopiło

dyślem do stodoły łobruciło

Tak Wom Boze dej

HEJ HEJ HEJ

http://img91.imageshack.us/img91/9103/thumb5501crazyfrogxmasoef3.jpg

• 3 weeks później...

Honorka, aż wstyd się przyznać, ale trafiłam do Ciebie pierwszy raz :oops: :roll:. Chyba szybciej do Białej bym doszła :roll: :o, zwłaszcza z domu rodzinnego :lol: :lol: .

Nie napiszę nic nowego dla Ciebie, ale na prawdę stworzyłaś przepiękne wnętrza. Brawo!

A czy mogłabym prosić o zdjęcie Twoich drzwi zewnętrznych z naświetlem?

TomKa - :))) Wyruszaj, zanim dojdziesz to będę miała właściwe drzwi :))

Z drzwiami zewnętrznymi mielismy wielki kłopot. Wykonawca nawalil na całej linii. Przywiózł pomalowane na kolor jasnopomarańczowy :o :evil: Definitywnie kazałam mu je przemalowac - nie było mu po nosie, ale jego wina (on kolor dobierał :o do okien). Przemalował. Kolor wybralam ja. O ile kolor mi podpasował to juz jego wykonanie=przemalowanie było, delikatnie mówiąc, nieestetyczne. Próba zwrócenia uwagi zakończyła się ogromna kłótnią :o :evil: Po takim potraktowaniu nie było mowy ani na zgode na rabat - kazaliśmy mu zabrać ostatecznie te drzwi i podzękowalismy za współpracę.

Kolejna firma, której zlecilismy wykonanie...schrzaniła sprawę z szybkami :( Miały byc wąskie a drewno szerokie, zrobili odwrotnie szybki szerokie a drewno wąskie. Suma sumarum drzwi zewnętrzne wygladaja podobnie do wewnętrznych.

Po takich perypetiach i półrocznym czekaniu na drzwi ostatecznie je kupiliśmy (dostaliśmy gigantyczny rabat za pomyłkę :D ). Ale nie byłoby juz teraz normalnie - na wiosnę skrzydło będzie jeszcze przechodziło, drobną już, poprawkę - wymiana kasetonu na szkło (co za palant tak zrobił, to nie wiem :o)

Wiem, że czekasz na zdjęcia a ja ich nie wkleję dzisiaj, bo juz za późno, ale odpisuję i przygotowuje na inne od oczekiwanych doznania. :)

Jutro je sfotografuję i pokażę :)

Jeszcze chwila cierpliwości :)

Honorka, zmartwiłaś mnie z tymi drzwiami, bo o Zińczuku myślałam, bo ładne te ich drzwi i też mam do nich rzut beretem, ale ... teraz zastanowię się, bo też chciałam nietypowy kolor...

A z tym zapraszaniem ostrożnie, mam bliżej niż się może wydawać, wolałabym by pierwsze drzwi dotarły :wink: :lol:.

Honorka, skąd czerpałaś inspiracje? Gdy trafiłam do Twojego dziennika, to bardzo się ucieszyłam, bo nie dosyć, że ślicznie, to w końcu znalazłam coś innego. Niestety, ale na forum jest ustalony, powielany wzorzec, a tu w końcu coś oryginalnego. Jeszcze raz gratuluję i pozdrawiam :p :D :p .

TomKa ale to miłe co piszesz, nawet nie wiesz, jak bardzo :) Bo to juz tak jest, że moje wydaje sie byc przeciętne ale te co ogladam to dopiero cudo! :D

Jeszcze raz Ci dziękuję! To cieszy i podnosi na duchu i... mobilizuje (bo nam jeszcze duuużo brakuje do "normalnego" mieszkania.

Ale mogę się pochwalic, że dzisiaj juz dogadałam się ostatecznie z wykonawcą szaf i .... zaczyna juz działać :)

Sorry, ale z prozaicznych przyczyn nie sfotografowalam drzwi :( Najpierw nie miałam czasu a potem wyleciało, a jak sobie przypomniałam to było juz ciemno :-?

A jutro wyjeżdzam na ferie w góry i tez nie wstawię :( ale nawaliłam....

Nie gniewaj się, na pewno je wstawię. Wracam za tydzień :)

• 1 month później...

Witam!

Ja rowniez wiele rzeczy sobie podpatrze bo pomysly sa na prawde fajne.

Mam oczywiscie pare pytan. Pierwsze to o ten gres chinski taki polerowany, czy widac na nim maziaje po myciu pod swiatlo?? czy sie te polysk nie rysuje??

mam pytanie o kibelki w lazience bialo czerwonej i kabine, wyglada jak huppe ale czy tak jest faktycznie?

Pozdrawiam

Marta

Dzień dobry!

Honorko, zagladam tu, zaglądam, a Ty ciągle na feriach?

TomKa no widzisz...... jakos tak się przeciągnęły :oops: :roll:

Ale dzisiaj jak to przeczytałam to pobiegłam zrobić :roll: :D

Proszę:

http://images32.fotosik.pl/152/252a0a729d8405e6med.jpg

Jak juz wspominałam, drzwi nie były takie jak zamawialiśmy, ale trudno, takie zostana i juz nam się podobają :D Jak juz bedzie ciepło to jeszcze wymienimy ten dolny kaseton na szybke i wtedy będzie 100% o.k.

No a jak mało zewnętrznych, to pokażę wewnętrzne.

Oto one (zaraz za wejściowymi):

http://images25.fotosik.pl/162/8b65922345448121med.jpg

i te juz całkiem w domu :)

http://images23.fotosik.pl/162/336ce2ad3942d8bem.jpg

Pierwsze to o ten gres chinski taki polerowany, czy widac na nim maziaje po myciu pod swiatlo?? czy sie te polysk nie rysuje??

To zalezy czym się myje. Jak zwykła szmatą - nie ma siły, widac maziaje. Jak mikrofibra - nie. Wypróbowałam juz mnóstwo szmatek. Została mikrofibra i taka szmatka Vinalon (ale tę to mi mama przywiozła z Belgii - taka: http://www.vinalon.be/ - r e w e l a c j a!!!

mam pytanie o kibelki w lazience bialo czerwonej i kabine, wyglada jak huppe ale czy tak jest faktycznie?

Kabina, owszem, Huppe ale kibelki to Villeroy&Boch :)))

Pozdrawiam