Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Honorki (zaprasza codziennie wszystkie głoDOMorki)

Recommended Posts

Honorka, tak sie patrze na Twoja kuchnie i zastanawiam sie czy nie

mozesz dodac przy kuchence chociaz jednej szafki. Ja mam uczulenie na kuchenke przy koncu ciagu mialam tak zrobione w jednym mieszkaniu i powiem szczerze ze byla tragedia, bo ciagle na podloge pryskalo

Wiem ze zawsze troche pryska ale z blatu mozna latwiej zetrzec.

Mohag bardzo bym tak chciala ale nie ma juz za wiele miejsca.... :(

Ciągle mysle, czy jednak tego stolika nie usunąc i dodac tę szafkę. Kuchnia moja jest dośc mala. Jak zlikwiduję ten stolik to jedzenie będzie musiało odbywać sie na tym pseudo barku. Nie wiem, czy dla dzieci to będzie wygodne... I tak juz ta kuchnia kombinowana. Dach mam łamany, nie będzie szafek górnych. Meble musiały z L zmienić sie w C...

I teraz znowu mam zgryzote :roll: Ale chyba nic z tego, bo kuchnia za dwa tygodnie będzie już u mnie montowana :D

Żałuje, że wcześniej nie napisałam o tym na forum, tylko pokazuję jak już wszystko jest gotowe :-?

Dziekuję bardzo za radę :)

• Odpowiedzi 341
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fakt szkoda :wink: bo wystarczylo "suwnac" plyte blizej rogu (tym bardziej ze piekarnik masz w innym miejscu) i przeniesc zlewozmywak o jedna szafke w prawo. Miejsca roboczego tyle samo, a zyskalabys 30/40-stke szafke jako poczatek ciagu.

Ze stolu w kuchni nie rezygnuj, tym bardziej przy dzieciach.

A to własnie był problem Mohag i jest maksymalnie cofnięty. Na wsunięcie go bliżej rogu nie pozwala konstrukcja sufitu i krokwie :( I tak w takiej formie okap częściowo wejdzie w skosy :roll:

no to trudno... z przyczynami konstrukcyjnymi w juz wybudowanym domu nie za bardzo da sie walczyc :roll: pamietaj tylko o wytarciu podlogi po smazeniu, bo mozna sie pieknie wykopyrtnac... tym bardziej ze tluszczu na podlodze nie widac.

Amtla :oops: Musze wyrzucić ze swojego słownka słowo "obiecuję" i "na pewno". Bynajmniej na jakiś czas... Do przeprowadzki...?

Te dni sa takie krótkie.......

Ale juz się nie rozpisuję.

Tutaj mój gres z parkietem :

http://images1.fotosik.pl/290/e19e7339ac896f70med.jpg

Panowie sie troche natrudzili, ale warto było!

Jutro może mi sie uda wkleić dalsze postępy.....

Już chciałam pisać: czekam cierpliwie, będę tu długo - a tu taka niespodzianka. Dziękuję. :D

Super. Ślicznie to wygląda, a i gres interesujący. Czy gdzieś już pisałaś na jego temat?

Czy dobrze widzę, czy raczej niedowidzę? Pomiędzy, na styku, nie ma ani listwy ani korka?

Trzymam kciuki za właściwe tempo!

Pozdrawiam

Amtla

Przyznaje drzwi tez mnie urzekly, nawet weszłam w google i poszukałam tej firmy i wysłałam zapytanie gdzie można kupic takie drzwi zew. w zach polsce. pomysłowe i pasuja do mojego domu.

tez juz odwiedzilam ich strone :)

i wlasnie mialam pisac maila z pytaniem gdzie na Dln slasku sprzedaja swoje wyroby

Super. Ślicznie to wygląda, a i gres interesujący. Czy gdzieś już pisałaś na jego temat?

Czy dobrze widzę, czy raczej niedowidzę? Pomiędzy, na styku, nie ma ani listwy ani korka?

Amtla

Hej, Amtla. Juz odpowiadam (jakoś bez słowa obiecuje lepiej mi wychodzi :D)

Chyba gdzies o gresie pisałam - jest chiński :) Ale taki nam sie spodobał i mam uszy zamkniete na "chiński chłam" :D

Parkiet - dobrze widzisz :D Na styku nie ma nic, ani korla, ani listwy ani silikonu ani czegokolwiek. Parkiet do przytyku z gresem :D Ładnie im to wyszło, nieprawdaż?

drzwi po prostu piekne !!!

ze wszystkich przegladanych ofert do tej pory najbardzie podobal mi sie wlasnie model Twoich drzwi wewnetrznych

mialam jednak problem z zewnetrznymi, a te Twoje (pierwsza jak i druga wersja) sa po prostu idealne

mozesz zdradzic cene takich drzwi zewnetrznych?

pozdrawiam

Acca5, fasola25 :D

Bardzo sie ciesze, że Wam się również podobają wybrane przeze mnie drzwi :D

Też się naszukałam. O rodzimej firmie wiedziałam, ale cena była zaporowa..

Na szczęście dojrzelismy do tego, żeby mimo wszystko i przede wszystkim

warto kupic te drzwi i koniec! W sumie nie planuję budowy ani przeprowadzki w najbliższej 10-ciolatce.

Moje drzwi zewnętrzne to cena ok. 4000zł. Ale ja pytałam o drzwi z naświetlem... Aaaa i nie są to drzwi ocieplane, są z litego drzewa.

Ja mam wiatrołap, zadaszenie, więc ani nie zmarznę, ani drzwi nie

zaciekną.

Pamietacie, jak szukałam płytek drewnopodobnych?

Już je mam!!!! Położone w łazience.

Takie:

http://images2.fotosik.pl/282/04e9800bbaf5b30cmed.jpg

a tak to wyglada z perspektywy:

http://images4.fotosik.pl/237/c5eec5a89534e66bm.jpg

A dzisiaj w końcu została zafugowana łazienka :D

I parkieciarze kończą "oblistwowywać" pokoje :D

I jestem coraz bliżej....coraz bliżej....coraz bliżej......coraz bliżej

Hej Amtla

W łazience nie ma jeszcze fugi na podłodze :D

Na tych ciemnych bedzie ciemna a na jasnych jasna, ale epoksydowa, więc sie wcale nie boję :D

A chińszczyzna na razie przeszła próbę wszelkich butów robotnicznych :roll: :D Co prawda na tekturze, ale gdzieniegdzie tektura sie porwała, więc piasek sobie pod nią chodził, jak mu sie podobało. A teraz gresik ma próbę cieplną :D Ale fajnie ciepło w nóżki... Wiesz, że parkiet jest zimniejszy :o

Ja też mam nadzieje, że juz niedługo będe bardziej rodzinnie eksploatować gresik :D

A jutro mam w planach różnorodne, zakupy na cito : wyłączniki, oświetlenie, jakieś szafeczki... itp. :D

Mam w koncu chwile to pouzupelniam.

Pokaze Wam drzwi , jakie wybralismy :)

takie beda wewnetrzne

http://images1.fotosik.pl/282/e1c0a55149f77605med.png

a takie zewnetrzne:

http://www.zinczuk.com.pl/foto/galeria/a2.jpg

lub

http://www.zinczuk.com.pl/foto/galeria/a30.jpg

Tola!

Jestem zachwycona drzwiami zewnętrznymi. Jednymi i drugimi!!!!!!!!!

proszę o jakieś namiary na producentów i ewentualnie o ich koszt.

Drzwi sa super!!!!!