Honorka 03.12.2006 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Honorka, tak sie patrze na Twoja kuchnie i zastanawiam sie czy nie mozesz dodac przy kuchence chociaz jednej szafki. Ja mam uczulenie na kuchenke przy koncu ciagu mialam tak zrobione w jednym mieszkaniu i powiem szczerze ze byla tragedia, bo ciagle na podloge pryskalo Wiem ze zawsze troche pryska ale z blatu mozna latwiej zetrzec. Mohag bardzo bym tak chciala ale nie ma juz za wiele miejsca.... Ciągle mysle, czy jednak tego stolika nie usunąc i dodac tę szafkę. Kuchnia moja jest dośc mala. Jak zlikwiduję ten stolik to jedzenie będzie musiało odbywać sie na tym pseudo barku. Nie wiem, czy dla dzieci to będzie wygodne... I tak juz ta kuchnia kombinowana. Dach mam łamany, nie będzie szafek górnych. Meble musiały z L zmienić sie w C... I teraz znowu mam zgryzote Ale chyba nic z tego, bo kuchnia za dwa tygodnie będzie już u mnie montowana Żałuje, że wcześniej nie napisałam o tym na forum, tylko pokazuję jak już wszystko jest gotowe Dziekuję bardzo za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorka 03.12.2006 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 KasiaPrzemek Wanna jak najbardziej obudowana bloczkami na zaprawę Moja jest stalowa, będzie częściowo stała na nózkach i częściowo opierała sie na murku. Nóżki ponoć muszą być, na samym murku byłoby nie bardzo, ale czemu Sama nie wiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorka 03.12.2006 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Amtla Obiecuję jutro takie zdjęcie zamieścić, bo dziś nie mam juz mozliwości zrobienia zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 03.12.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Fakt szkoda bo wystarczylo "suwnac" plyte blizej rogu (tym bardziej ze piekarnik masz w innym miejscu) i przeniesc zlewozmywak o jedna szafke w prawo. Miejsca roboczego tyle samo, a zyskalabys 30/40-stke szafke jako poczatek ciagu. Ze stolu w kuchni nie rezygnuj, tym bardziej przy dzieciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorka 03.12.2006 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 A to własnie był problem Mohag i jest maksymalnie cofnięty. Na wsunięcie go bliżej rogu nie pozwala konstrukcja sufitu i krokwie I tak w takiej formie okap częściowo wejdzie w skosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 03.12.2006 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 A to własnie był problem Mohag i jest maksymalnie cofnięty. Na wsunięcie go bliżej rogu nie pozwala konstrukcja sufitu i krokwie I tak w takiej formie okap częściowo wejdzie w skosy no to trudno... z przyczynami konstrukcyjnymi w juz wybudowanym domu nie za bardzo da sie walczyc pamietaj tylko o wytarciu podlogi po smazeniu, bo mozna sie pieknie wykopyrtnac... tym bardziej ze tluszczu na podlodze nie widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorka 03.12.2006 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 To może ja nie będę smażyć, co? Dziękuję za radę. Mi to w ogóle nawet do głowy nie przyszło Będę zatem smażyć z drugiej strony, daleko od brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaPrzemek 04.12.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Dzięki za odpowiedź, jak się zabiorę do rzeczy to pewnie się jeszcze zgłoszę po dalsze instrukcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorka 08.12.2006 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Amtla Musze wyrzucić ze swojego słownka słowo "obiecuję" i "na pewno". Bynajmniej na jakiś czas... Do przeprowadzki...? Te dni sa takie krótkie....... Ale juz się nie rozpisuję. Tutaj mój gres z parkietem : http://images1.fotosik.pl/290/e19e7339ac896f70med.jpg Panowie sie troche natrudzili, ale warto było! Jutro może mi sie uda wkleić dalsze postępy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 08.12.2006 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Już chciałam pisać: czekam cierpliwie, będę tu długo - a tu taka niespodzianka. Dziękuję. Super. Ślicznie to wygląda, a i gres interesujący. Czy gdzieś już pisałaś na jego temat? Czy dobrze widzę, czy raczej niedowidzę? Pomiędzy, na styku, nie ma ani listwy ani korka? Trzymam kciuki za właściwe tempo! Pozdrawiam Amtla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 09.12.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 drzwi po prostu piekne !!!ze wszystkich przegladanych ofert do tej pory najbardzie podobal mi sie wlasnie model Twoich drzwi wewnetrznychmialam jednak problem z zewnetrznymi, a te Twoje (pierwsza jak i druga wersja) sa po prostu idealnemozesz zdradzic cene takich drzwi zewnetrznych?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 09.12.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Przyznaje drzwi tez mnie urzekly, nawet weszłam w google i poszukałam tej firmy i wysłałam zapytanie gdzie można kupic takie drzwi zew. w zach polsce. pomysłowe i pasuja do mojego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 09.12.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Przyznaje drzwi tez mnie urzekly, nawet weszłam w google i poszukałam tej firmy i wysłałam zapytanie gdzie można kupic takie drzwi zew. w zach polsce. pomysłowe i pasuja do mojego domu. tez juz odwiedzilam ich strone i wlasnie mialam pisac maila z pytaniem gdzie na Dln slasku sprzedaja swoje wyroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorka 09.12.2006 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Super. Ślicznie to wygląda, a i gres interesujący. Czy gdzieś już pisałaś na jego temat? Czy dobrze widzę, czy raczej niedowidzę? Pomiędzy, na styku, nie ma ani listwy ani korka? Amtla Hej, Amtla. Juz odpowiadam (jakoś bez słowa obiecuje lepiej mi wychodzi ) Chyba gdzies o gresie pisałam - jest chiński Ale taki nam sie spodobał i mam uszy zamkniete na "chiński chłam" Parkiet - dobrze widzisz Na styku nie ma nic, ani korla, ani listwy ani silikonu ani czegokolwiek. Parkiet do przytyku z gresem Ładnie im to wyszło, nieprawdaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorka 09.12.2006 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 drzwi po prostu piekne !!! ze wszystkich przegladanych ofert do tej pory najbardzie podobal mi sie wlasnie model Twoich drzwi wewnetrznych mialam jednak problem z zewnetrznymi, a te Twoje (pierwsza jak i druga wersja) sa po prostu idealne mozesz zdradzic cene takich drzwi zewnetrznych? pozdrawiam Acca5, fasola25 Bardzo sie ciesze, że Wam się również podobają wybrane przeze mnie drzwi Też się naszukałam. O rodzimej firmie wiedziałam, ale cena była zaporowa.. Na szczęście dojrzelismy do tego, żeby mimo wszystko i przede wszystkim warto kupic te drzwi i koniec! W sumie nie planuję budowy ani przeprowadzki w najbliższej 10-ciolatce. Moje drzwi zewnętrzne to cena ok. 4000zł. Ale ja pytałam o drzwi z naświetlem... Aaaa i nie są to drzwi ocieplane, są z litego drzewa. Ja mam wiatrołap, zadaszenie, więc ani nie zmarznę, ani drzwi nie zaciekną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorka 09.12.2006 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Pamietacie, jak szukałam płytek drewnopodobnych? Już je mam!!!! Położone w łazience. Takie: http://images2.fotosik.pl/282/04e9800bbaf5b30cmed.jpg a tak to wyglada z perspektywy: http://images4.fotosik.pl/237/c5eec5a89534e66bm.jpg A dzisiaj w końcu została zafugowana łazienka I parkieciarze kończą "oblistwowywać" pokoje I jestem coraz bliżej....coraz bliżej....coraz bliżej......coraz bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 09.12.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Honorko cieszę się razem z Tobą ,że jesteś coraz bliżelj .Ciekawa jestem łazienki,jak wyszła?Trzymam kciuki za szybką przeprowadzkę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 10.12.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Honorko Bardzo dziękuję za zbliżenie, tylko bez złych skojarzeń Bardzo podoba mi się ta "chińszczyzna". Będę się dopytywała jak sprawuje się w użytkowaniu i obym mogła jak najszybciej, czego gorąco życzę Amtla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorka 10.12.2006 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Hej Amtla W łazience nie ma jeszcze fugi na podłodze Na tych ciemnych bedzie ciemna a na jasnych jasna, ale epoksydowa, więc sie wcale nie boję A chińszczyzna na razie przeszła próbę wszelkich butów robotnicznych Co prawda na tekturze, ale gdzieniegdzie tektura sie porwała, więc piasek sobie pod nią chodził, jak mu sie podobało. A teraz gresik ma próbę cieplną Ale fajnie ciepło w nóżki... Wiesz, że parkiet jest zimniejszy Ja też mam nadzieje, że juz niedługo będe bardziej rodzinnie eksploatować gresik A jutro mam w planach różnorodne, zakupy na cito : wyłączniki, oświetlenie, jakieś szafeczki... itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pohlanka 10.12.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Mam w koncu chwile to pouzupelniam. Pokaze Wam drzwi , jakie wybralismy takie beda wewnetrzne http://images1.fotosik.pl/282/e1c0a55149f77605med.png a takie zewnetrzne: http://www.zinczuk.com.pl/foto/galeria/a2.jpg lub http://www.zinczuk.com.pl/foto/galeria/a30.jpg Tola! Jestem zachwycona drzwiami zewnętrznymi. Jednymi i drugimi!!!!!!!!! proszę o jakieś namiary na producentów i ewentualnie o ich koszt. Drzwi sa super!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts