Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój Neptunek

Recommended Posts

Nitu, Ty to jestes z tymi wywodami na temat traktowania zwierzat tak samo uparta jak wiesz kto i wiesz na jaki temat... :lol: :lol: :lol: :wink: Ja akurat traktuje kazde zwierze jak czlonka rodziny, ale nie z kazdym czlonkiem rodziny spie i z zadnym nie jem ze wspolnego talerza (no nie wiem, moze w innych rodzinach sa inne zwyczaje, ale to moze byc karalne :lol: :lol: :lol:), zaden czlonek rodziny nie niszczy mi tez bezkarnie mebli, wiec jedno z drugim nie ma nic wspolnego. :lol: :wink: Ze zwierzetami jak z dziecmi - jesli sa zle wychowane to wylacznie nasza wina, chociaz fakt, ze niektore sa bardziej glupiutkie niz inne. :roll: Magi, wiosna idzie, pies bedzie mogl wiecej przebywac na zewnatrz, zlosc Ci przejdzie, dobrze bedzie. 8)

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nitu, Ty to jestes z tymi wywodami na temat traktowania zwierzat tak samo uparta jak wiesz kto i wiesz na jaki temat... :lol: :lol: :lol:

nie rozumiem, żądam jaśniej :p :P

:wink: Ja akurat traktuje kazde zwierze jak czlonka rodziny, ale...

nooo i tu jest sęk

nie z kazdym czlonkiem rodziny spie i z zadnym nie jem ze wspolnego talerza (no nie wiem, moze w innych rodzinach sa inne zwyczaje, ale to moze byc karalne :lol: :lol: :lol:), zaden czlonek rodziny nie niszczy mi tez bezkarnie mebli, wiec jedno z drugim nie ma nic wspolnego. :lol: :wink:

dobra.., ale są też ludzie nie czarujmy się pierdolnięci na punkcie swoich pupli... którzy moim zdaniem dawno zatracili różnice czym jest i czym nie jest zwierze.... i takie podejście narzucają innym (próbkę miałas u Shine) - a spotykam takich coraz częściej na spacerach...

Ze zwierzetami jak z dziecmi - jesli sa zle wychowane to wylacznie nasza wina, chociaz fakt, ze niektore sa bardziej glupiutkie niz inne. :roll:

ale bywają też zwierzęta ewidentnie złośliwe, wiesz?

Wiecie co ze zwierzętami, to tak ja z wychowaniem dzieci. Bezstresowe wychowanie, brak ograniczeń, ślepa miłość. Teraz to norma. A inni to odmieńcy, najczęściej potępiani.

przejmujesz się tym? bo ja nie... a staram się dzieci wychować dobrze, a nie bezstresowo :o

Wiecie co ze zwierzętami, to tak ja z wychowaniem dzieci. Bezstresowe wychowanie, brak ograniczeń, ślepa miłość. Teraz to norma. A inni to odmieńcy, najczęściej potępiani.

przejmujesz się tym? bo ja nie... a staram się dzieci wychować dobrze, a nie bezstresowo :o

ja się nie przejmuje, bo ja jak na razie wydaje mi się mam cudne dzieci :)

Nitu, Ty to jestes z tymi wywodami na temat traktowania zwierzat tak samo uparta jak wiesz kto i wiesz na jaki temat... :lol: :lol: :lol:

nooo i tu jest sęk

nie z kazdym czlonkiem rodziny spie i z zadnym nie jem ze wspolnego talerza (no nie wiem, moze w innych rodzinach sa inne zwyczaje, ale to moze byc karalne :lol: :lol: :lol:), zaden czlonek rodziny nie niszczy mi tez bezkarnie mebli, wiec jedno z drugim nie ma nic wspolnego. :lol: :wink:

dobra.., ale są też ludzie nie czarujmy się pierdolnięci na punkcie swoich pupli... którzy moim zdaniem dawno zatracili różnice czym jest i czym nie jest zwierze.... i takie podejście narzucają innym (próbkę miałas u Shine) - a spotykam takich coraz częściej na spacerach...

Ze zwierzetami jak z dziecmi - jesli sa zle wychowane to wylacznie nasza wina, chociaz fakt, ze niektore sa bardziej glupiutkie niz inne. :roll:

Jasniej sie nie da, wis?

Wiem, ze sa tacy ludzie, ale sa tez tacy, ktorzy to samo robia z dziecmi, ktore chcac nie chcac czlonkami rodziny sa, wiec milosc do zwierzaka i szanowanie go jak czlonka rodziny naprawde nie wykluczaja zdrowego rozsadku. Tak jak nie pozwalasz dzieciakowi aby spozywal sniadanie wiszac na lampie, tak nie pozwalasz bydleciu jesc z Twojego talerza i wszystko jest na swoim miejscu. :lol: :lol: :lol: Nota bene nie lubisz, jak Ci ktos wciska cos, czego nie powiedzialas, nie rob tego samego z innymi forumowiczami.

Nie ma zwierzat zlosliwych, kazde zachowanie jest zwiazane z bledem wlasciciela tylko czasami nie znajac psychiki zwierzat tak mozna sadzic. Na przyklad pies glosno szczeka na ludzi, Ty go opieprzasz, a on mysli ze za cicho szczeka, bo w jego psiej glowie on robi dobrze. I kolo sie zamyka. Sa zwierzeta glupsze niz inne - to prawda (ale to tez najczesciej wynika z braku odpowiedniej stymulacji w czasie dorastania - jak u dzieci). Pewne zachowania wynikaja z natury zwierzat - nie oduczysz kota drapania, ale mozesz mu pokazac, gdzie ma drapac, zeby to nie byly Twoje rodzinne ludwiki. :lol: :lol: :lol: Natomiast niektore zwierzeta sa ewidentnie chore psychicznie i tu trzeba bardzo uwazac. To tez niestety wina czlowieka, ktory wyhodowal sztucznie rasy i czasami cos mu sie omsklo. :roll:

nooo i tu jest sęk

Jasniej sie nie da, wis?

bat łaj? :p

... milosc do zwierzaka i szanowanie go jak czlonka rodziny naprawde nie wykluczaja zdrowego rozsadku. Tak jak nie pozwalasz dzieciakowi aby spozywal sniadanie wiszac na lampie, tak nie pozwalasz bydleciu jesc z Twojego talerza i wszystko jest na swoim miejscu. :lol: :lol: :lol:

tu się zgadzamy we wszystkim oprócz przynależności do rodziny...

Nota bene nie lubisz, jak Ci ktos wciska cos, czego nie powiedzialas, nie rob tego samego z innymi forumowiczami.

co Ci wcisnęłam, a czego nie powiedziałaś bo nie wiem? staram się zawsze odnosić do cytatu... nic nie wciskając a jedynie pisząc co myslę...

Nie ma zwierzat zlosliwych, kazde zachowanie jest zwiazane z bledem wlasciciela tylko czasami nie znajac psychiki zwierzat tak mozna sadzic. Na przyklad pies glosno szczeka na ludzi, Ty go opieprzasz, a on mysli ze za cicho szczeka, bo w jego psiej glowie on robi dobrze. I kolo sie zamyka.

moja nie szczeka... wie, że jej nie wolno, podobnie jak nie załatwia się w domu, nie skacze na dzieci, nie wyżera karmy z worka stojącego za szafkami w kuchni mimo, że ma do niego dostęp ...

a o złośliwości zwierząt napisałam, bo kiedyś już rozmawiałyśmy o psach z Maggi i o tym, że jej Luna się załatwia w domu jak ich nie ma mimo tego, ze wie, że jej nie wolno

Sa zwierzeta glupsze niz inne - to prawda (ale to tez najczesciej wynika z braku odpowiedniej stymulacji w czasie dorastania - jak u dzieci). Pewne zachowania wynikaja z natury zwierzat - nie oduczysz kota drapania, ale mozesz mu pokazac, gdzie ma drapac, zeby to nie byly Twoje rodzinne ludwiki. :lol: :lol:

o kotach się nie wypowiadam... sie nie znam...

:lol: Natomiast niektore zwierzeta sa ewidentnie chore psychicznie i tu trzeba bardzo uwazac. To tez niestety wina czlowieka, ktory wyhodowal sztucznie rasy i czasami cos mu sie omsklo. :roll:

Bosz, zaraz sie cytat na cala strone zrobi. :lol: :lol: :lol:

Ja naprawde wole widziec w mojej rodzinie Jonaszka niz wiele z moich ciotek o wujkach nie wspominajac. :lol: :lol: :lol:

I nie myslalam o sobie w tym wciskaniu. :wink:

Nie sadze, zeby zalatwianie sie w domu bylo wynikiem zlosliwosci psa. Mysle, ze to jest tak, ze albo pies nie wytrzymuje, albo robi cos zlego, zeby zwrocic na siebie uwage. Dzieci tez tak robia. Po co - tego nie wiem i rozumiem zlosc w takiej sytuacji, tez bym byla wk...wiona, ale zloscia nie rozwiazesz problemu. :roll: Wiem, ze koty tak robia jak im cos dolega. Najlepiej poogladac sobie ten program o psiej treserce na Stylach, niezly jest. Nauczylam sie z niego, ze jak pies skacze na czlowieka (moja szwagierka ma 2 psy - giganty, ktorym sie wydaje, ze sa szczeniaczkami :-?) to po prostu trzeba sie odwrocic plecami. Proste i skuteczne.

Moja psica jak się odwracam do niej plecami, to mnie podszczypuje zębami w tyłek :lol: Nie wiem co gorsze????

Bo Cie lubi. :lol: :lol: :lol: :lol:

Moj eks - straszny podrywacz mial kiedys takiego duzego dalmatynczyka. Podczas kazdej imprezy pies wkladal wszystkim dziewczynom nos miedzy nogi... :wink: :wink: :wink: :lol: Nikt nie wiedzial, skad u niego takie dziwne zwyczaje. :lol: :lol: :lol:

Doberek Dziewczynki :)

Tak Arniczko chodzi o program Ja albo mój pies na TVN Style.

Wczoraj moja rodzinka z psem wybrali się na spacer i zgadnijcie ile kleszczy przywlekli ze sobą?? Maskara a wiosna jeszcze się dobrze nie zaczęła :evil:

Wszyscy łącznie z psem mają zakaz wychodzenia poza ogrodzenie :roll: