Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój Neptunek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam!

Na wstępie muszę powiedziec że dom prezentuje się super.

Mam pytanie dotyczące projektu. Bardzo podoba mi się Neptun ale i Emanuela, musimy niedługo wybrac, ale w obydwóch przypadkach chcielibyśmy wyrównac bok, aby powiększyc salon. Ile kosztowały te zmiany, czy bez problemu się zgodzili, i kto je robił architekt z Domusa czy ten który robił adaptację??

Z góry dziękuję za odpowiedź i gratuluję domku.

Witam!

Na wstępie muszę powiedziec że dom prezentuje się super.

Mam pytanie dotyczące projektu. Bardzo podoba mi się Neptun ale i Emanuela, musimy niedługo wybrac, ale w obydwóch przypadkach chcielibyśmy wyrównac bok, aby powiększyc salon. Ile kosztowały te zmiany, czy bez problemu się zgodzili, i kto je robił architekt z Domusa czy ten który robił adaptację??

Z góry dziękuję za odpowiedź i gratuluję domku.

Witaj!!!

Zapraszam na forum Projekt Neptun z pracowni domus- tam jest cała masa informacji na temat projektu i wykonania. Co do zmian to zrobił je architekt, który robił adaptację i kosztowało nas to o ile dobrze pamiętam 1400 zł. Nie było żadnego problemu ze zmianami jekie zrobiliśmy.

Pozdrawiam

Magi77 tak sobie patrze na ostatnie zdjęcia..i mam w związku z tym pytanie co do murka wokół działki. Czy on jest wymurowany z bloczków betonowych?? Jak będzie wykończony? Płytki, tynk?????

Tak, zgadza się, murek wymurowany jest z bloczków betonowych, będzie obłożony tak jak kominy piaskowcem, a między słupkami będą deski.

Pozdrawiam

• 4 weeks później...

hej Magi, jesteś tu????

Nie będę pisac o Neptunie (że piękny, że ciekawy, że ma to COŚ, że ma fajny układ pomieszczeń, że jest idealny na działki

południowe i zachodnie i że w ogóle.....), napiszę tylko że

będę miała taki sam!!! :D :D :D

o czym Ty Magi dobrze wiesz 8)

Będę trzymac kciuki za Twojego Neptuna, od czerwca trzymaj za mojego :)

Wspomniałaś o cokole który ma być obłożony też piaskowcem.Powiedz jaką masz wysokość cokołu aktualnie i jaka będzie po wykończeniu.

Oj ciężkie pytanie, teraz to ma pewnie ze 30 cm tak przynajmniej wywnioskowałam ze zdjęć powyżej (sama go nigdy nie mierzyłam). Co do tego jaki będzie po obłożeniu, to nie mam pojęcia, jak już przyjdzie co do czego to się przyłoży, wymierzy i zobaczymy jak będzie ładanie.

Zaniedbałam ostatnio trochę mój wątek, ale to z powodu tego, że jak na razie zmian wizualnych nie ma więc nowych fotek nie mam.. Pojawił się elektryk ale na razie robi tylko na zewnątrz, żeby mogli z elektrowni przyjechać i założyć licznik. Zamówliśmy też okna firmy Jezierski Elite Thermo, obustronny kolor meranti, bedą za jakieś 4 tyg. Cena szokująca, ale zainwestowaliśmy co by było ciepło, bo szybę mają potrójną.

Na razie to tyle w marcu obiecuję jakieś fotki.

Pozdrawiam wszystkich czytających i podziwiających mojego Neptunka.

Pytałem o tą wysokość bo mam już ocieplony fundament staropianem 8cm na wysokość ok. 40cm , ściany jeszcze nie ocieplone a ma być 12cm.Nie wiem czy ten cokół nie będzie za niski.A tak pozatym dom też narazie stoi w stanie surowym otwartym.Chcemy zamówić też okna Elita Thermo w obustronnym kolorze, u p.Zbyszka a narazie czekamy na wycenę.