Magi77 12.01.2007 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Wizualna zmiana nie zaszła, ale muszę się pochwalić, że w końcu zaczęli kopać PRĄD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andżelka 12.01.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witam!Na wstępie muszę powiedziec że dom prezentuje się super.Mam pytanie dotyczące projektu. Bardzo podoba mi się Neptun ale i Emanuela, musimy niedługo wybrac, ale w obydwóch przypadkach chcielibyśmy wyrównac bok, aby powiększyc salon. Ile kosztowały te zmiany, czy bez problemu się zgodzili, i kto je robił architekt z Domusa czy ten który robił adaptację??Z góry dziękuję za odpowiedź i gratuluję domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 15.01.2007 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Witam! Na wstępie muszę powiedziec że dom prezentuje się super. Mam pytanie dotyczące projektu. Bardzo podoba mi się Neptun ale i Emanuela, musimy niedługo wybrac, ale w obydwóch przypadkach chcielibyśmy wyrównac bok, aby powiększyc salon. Ile kosztowały te zmiany, czy bez problemu się zgodzili, i kto je robił architekt z Domusa czy ten który robił adaptację?? Z góry dziękuję za odpowiedź i gratuluję domku. Witaj!!! Zapraszam na forum Projekt Neptun z pracowni domus- tam jest cała masa informacji na temat projektu i wykonania. Co do zmian to zrobił je architekt, który robił adaptację i kosztowało nas to o ile dobrze pamiętam 1400 zł. Nie było żadnego problemu ze zmianami jekie zrobiliśmy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 15.01.2007 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 A oto ostatnie fotki: http://img166.imageshack.us/img166/6862/ca322ycv3.jpghttp://img489.imageshack.us/img489/9483/ca322ybokvl4.jpghttp://img489.imageshack.us/img489/2741/ogrodzeniequ3.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 17.01.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Magi77 tak sobie patrze na ostatnie zdjęcia..i mam w związku z tym pytanie co do murka wokół działki. Czy on jest wymurowany z bloczków betonowych?? Jak będzie wykończony? Płytki, tynk????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 17.01.2007 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Magi77 tak sobie patrze na ostatnie zdjęcia..i mam w związku z tym pytanie co do murka wokół działki. Czy on jest wymurowany z bloczków betonowych?? Jak będzie wykończony? Płytki, tynk????? Tak, zgadza się, murek wymurowany jest z bloczków betonowych, będzie obłożony tak jak kominy piaskowcem, a między słupkami będą deski. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 17.01.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 ale fajniea możesz podac jakieś chociaż przybliżone koszty takiego ogrodzenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 17.01.2007 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Wiem ile nas ekipa skasowała za zrobienie tego frontu, ale nie wiem ile matraiały, jak się dowiem to podam. Za robociznę zapłaciliśmy 3300. Moim zdaniem dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 17.01.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Kurcze rzeczywiście sporo Może sam spróbuje zrobic coś takiego. Murarzem nie jestem ale wydaje mi się że to dosyc proste A ile kosztuje ten piaskowiec?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 17.01.2007 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Piaskowiec kosztuje 400 zł za tonę + 50 zł za transport. Ile potrzeba na takie ogrodzenie nie mam pojęcia, jeżeli cena będzie kosmiczna, to może poprostu otynkujemy i damy tylko wstawki z piaskowca. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzeszek 19.01.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Magi77, zapowiada się ślicznie. A kominy wyglądają wspaniale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 19.01.2007 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Magi77, zapowiada się ślicznie. A kominy wyglądają wspaniale A dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiis 19.01.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 super domek, bardzo mi sie podoba z zewnatrz, ciekawa jestem wnetrz i niecierpliwie czekam na kolejne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 12.02.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 hej Magi, jesteś tu???? Nie będę pisac o Neptunie (że piękny, że ciekawy, że ma to COŚ, że ma fajny układ pomieszczeń, że jest idealny na działki południowe i zachodnie i że w ogóle.....), napiszę tylko że będę miała taki sam!!! o czym Ty Magi dobrze wiesz Będę trzymac kciuki za Twojego Neptuna, od czerwca trzymaj za mojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 13.02.2007 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 No jestem, jestem, oczywiście za Twojego Neptunka kciuki trzymać bedę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KALI04 20.02.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Wspomniałaś o cokole który ma być obłożony też piaskowcem.Powiedz jaką masz wysokość cokołu aktualnie i jaka będzie po wykończeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 20.02.2007 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Wspomniałaś o cokole który ma być obłożony też piaskowcem.Powiedz jaką masz wysokość cokołu aktualnie i jaka będzie po wykończeniu. Oj ciężkie pytanie, teraz to ma pewnie ze 30 cm tak przynajmniej wywnioskowałam ze zdjęć powyżej (sama go nigdy nie mierzyłam). Co do tego jaki będzie po obłożeniu, to nie mam pojęcia, jak już przyjdzie co do czego to się przyłoży, wymierzy i zobaczymy jak będzie ładanie. Zaniedbałam ostatnio trochę mój wątek, ale to z powodu tego, że jak na razie zmian wizualnych nie ma więc nowych fotek nie mam.. Pojawił się elektryk ale na razie robi tylko na zewnątrz, żeby mogli z elektrowni przyjechać i założyć licznik. Zamówliśmy też okna firmy Jezierski Elite Thermo, obustronny kolor meranti, bedą za jakieś 4 tyg. Cena szokująca, ale zainwestowaliśmy co by było ciepło, bo szybę mają potrójną. Na razie to tyle w marcu obiecuję jakieś fotki. Pozdrawiam wszystkich czytających i podziwiających mojego Neptunka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KALI04 20.02.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Pytałem o tą wysokość bo mam już ocieplony fundament staropianem 8cm na wysokość ok. 40cm , ściany jeszcze nie ocieplone a ma być 12cm.Nie wiem czy ten cokół nie będzie za niski.A tak pozatym dom też narazie stoi w stanie surowym otwartym.Chcemy zamówić też okna Elita Thermo w obustronnym kolorze, u p.Zbyszka a narazie czekamy na wycenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 20.02.2007 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 My mieliśmy wycenę od Pana Zbyszka wyszło 23000 ale za gorsze okna niż Elite. W końcu też robimy Jezierskiego ale od innego handlowca, lepsze okna a cena podobna. Co do cokołu to nie postanowione jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 20.02.2007 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Kali04 a gdzie Twój domek stoi, gdzieś w naszym sąsiedztwie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts