Kruela 04.04.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Zdrówka życzę i witaminki zostawiam http://i608.photobucket.com/albums/tt168/Eleonora_Kruelki/brzoskwinia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 04.04.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Hejka Maggi a skąd bolerioza mój starszak to chyba krwi nie da sobie pobrać bo ona straszny panikarz a dzieciaty tematy to temat rzeka, prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 04.04.2009 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Hejka Wczoraj byłyśmy na kontroli. Antybiotyk jeszcze muszę podawać do poniedziałku, bo gardło i ucho nadal zaczerwienione Ale nie jest gorzej naszczęscie Dostałyśmy jeszcze fenistil, bo Mała dostała jakiegoś uczulenia Wika też ma dosiedzieć w domu do świąt i jak wyzdrowieje to po tygodniu mamy zrobić badania. Może ma anemię i dlatego tak łapie wszystkie choróbska Zrobię jej też od razu boleriozę, bo może to cholerstwo się przypałętało Pozdrawiamy Magi, a jaki macie antybiotyk?? Ja panikuje jak to czytam, bo u mnie było podobnie.. przez 5 dni brała augumentin, potem wysypka a dobę później obrzęk krtani.. szpital i natychmiastowe sterydy, bo oddychać nie mogła i wszystko przez antybiotyk uważaj na małą, bo to bardzo groźne, mam nadzieję, że do tego nie dojdzie. I chyba zmieniła Ci ten lek na inny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 05.04.2009 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Hejka Wczoraj byłyśmy na kontroli. Antybiotyk jeszcze muszę podawać do poniedziałku, bo gardło i ucho nadal zaczerwienione Ale nie jest gorzej naszczęscie Dostałyśmy jeszcze fenistil, bo Mała dostała jakiegoś uczulenia Wika też ma dosiedzieć w domu do świąt i jak wyzdrowieje to po tygodniu mamy zrobić badania. Może ma anemię i dlatego tak łapie wszystkie choróbska Zrobię jej też od razu boleriozę, bo może to cholerstwo się przypałętało Pozdrawiamy Magi, a jaki macie antybiotyk?? Ja panikuje jak to czytam, bo u mnie było podobnie.. przez 5 dni brała augumentin, potem wysypka a dobę później obrzęk krtani.. szpital i natychmiastowe sterydy, bo oddychać nie mogła i wszystko przez antybiotyk uważaj na małą, bo to bardzo groźne, mam nadzieję, że do tego nie dojdzie. I chyba zmieniła Ci ten lek na inny?? U nas od gardła i krtani się zaczęło Mała bierze Zinnat. Jutro już będzie tydzień. Jutro też jedziemy do kontroli. Katar i kaszel niestety utrzymują się nadal (ale już sporo mniejsze) i jest mała wysypka. Czekam w końcu na koniec tych wszystkich dolegliwości Dzisiaj sporo czasu spędziłyśmy na dworku Tak było pięknie i nawet z deka za gorąco Pozdrawiamy gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 05.04.2009 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Hejka Maggi a skąd bolerioza mój starszak to chyba krwi nie da sobie pobrać bo ona straszny panikarz a dzieciaty tematy to temat rzeka, prawda No tak o dzieciach to można i można Bolerioza przyszła mi do głowy, bo w zeszłym roku Wika miała kleszcza, zresztą mój małż już z tą chorobą walczy ładnych parę lat Może to cholerstwo osłabia organizm i wszystko się czepia My mieszkamy przy samym lesie, więc kleszczy mamy pod dostatkiem, poza tym kot przynosił sporo na sobie Wika daje sobie pobrać krew, tylko najpierw na pół godzinki smarujemy zgięcia maścią znieczulającą, myślę jednak że ona to bardziej na psychikę działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 05.04.2009 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Zdrówka życzę i witaminki zostawiam http://i608.photobucket.com/albums/tt168/Eleonora_Kruelki/brzoskwinia.jpg Dziękujemy bardzo Przydadzą się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 08.04.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 ale nie masz pewności, że to to??? bolerioza to poważna choroba ja bym obstawiała raczej anemię, dzieci często ją mają jak się za szybko rozwijają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 08.04.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Poranne Dzień Dobry i DUŻO ZDRÓWKA - BARDZO DUŻO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a co do Boleriozy to koniecznie trzeba się szczepić - tylko uwaga bo wyszła partia pomylonych szczepionek http://www.e-gmp.pl/2009/03/wycofanie-fsme-immun-025-ml-junior-baxter-poland-sp-z-oo/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 08.04.2009 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 ale nie masz pewności, że to to??? bolerioza to poważna choroba ja bym obstawiała raczej anemię, dzieci często ją mają jak się za szybko rozwijają Pewności nie mam i mam nadzieję, że to jednak anemia Pobierze żelazo i przejdzie Zwłaszcza że Wika ma tendencję do anemii A co do boleriozy to mój małż ma i od wielu lat co pół roku jest na kuracji antybiotykowej i niestety niezawsze skutecznej Jest cały czas osłabiony i czasami bolą go stawy, głównie w rękach Dobrze przynajmniej, że od razu zostało to zauważone i leczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 08.04.2009 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Chciałam jeszcze się pochwalić, że na górze pojawiła się jedynka Narazie jedna, ale widzę, że druga też już tuż tuż I do tego dziś pierwszy raz Dominisia poraczkowała do przodu 2 kroczki Wow dzień pełen wrażeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 08.04.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Hejka Magi ale Twoja Dominisia zdolniacha i już ząbki na górze kurcze współczuję Twojemu mężowi, a długo już się z tym boryka, można to jakoś wyleczyć do końca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 09.04.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Witojcie Trafiłem tutaj bo kiedys nad Neptunem z moją Asiulą się zastanawialismy i tak zacząłem czytać o Waszych dolegliwościach z dzieciaczkami , które my tez przerabiamy odkąd nasza obecnie 3,5 letnia córka poszła do przedszkola , to wtedy zaczęło sie ogólne chorowanie ,bo mamy tez jeszcze 1 rok i 3-miesiące małego urwisa , który tez juz swoje dostał z antybiotyków:? Mamy takiego fajnego lekarza z powołania! super lekarz , ona za każdym razem gdy tylko któres zachoruje zaleca przy katarze aby dziecko spało na podwyższeniu kąt około 40 stopni poduszka podniesiona nie na płaskim , temperatura w domu w nocy 18 stopni w dzień 20 stopni , bardzo wysoka powoduje wysusznie śluzówki i automatycznie rozwój choroby , przy kaszlu jeżeli dziecko jest większe(małe nie rozumie i więcje płaczu i szarpaniny niż oklepywania) oklepywanie plecków ręką złożona w łódeczkę (aby stworzyć poduszke powietrzną) czynność powtarzać co 2 godziny czas trwania 5 min i 3 razy w nocy ,z dzieckiem leżący głową w dół kąt około 25-30 stopni, po oklepywaniu dziecko musi odkaszlnąc aby zerwac śluz.. Te zalecenia pozwoliły nam raz wyjść córce z wirusa bez żadnych lekarstw(miała katar , kaszel i wirusa zdiagnozowanego w tchawicy , oklepywanie rozwiązało problem) , dwa razy anginę zwalczyła sama tez bez żadnych lekarstw moze poza jednym .... lodami:) , lekarz powiedizał że jeżeli będzie miała ochotę to moze jesc to jej dalismy i pomogło :) . Ale się rozpisałem , może to cos Wam pomoże , aby uniknąć własnymi sposobami białego świństwa , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 09.04.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Bry No antybiotyki to straszne świństwo a czasami i lekarze dają je zbyt pochopnie, my w tym roku jak na razie ich uniknęliśmy chociaż Zu laryngolog chciała wpakować bo stwierdziła, że nie poradzi sobie z gestym ropnym katarem, ale pediatra dała tylko mocniejsze krople do oczu i kazała je do nosa wpuszczać, a z tym chłodnym spaniem to prawda my śpimy właśnie w 18 stopniach i dzieciaki też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 09.04.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 http://www.otofotki.pl/img7/obrazki/nz9777_kartki-wielkanocne-96.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 09.04.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 http://images6.fotosik.pl/452/eb6106b85dd600cbmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 09.04.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Z okazji Świąt Życzę Wszystkim,aby marzenia się spełniały,domy rosły i piękniałyzdrowie dopisywało,a szczęście zawsze było http://i608.photobucket.com/albums/tt168/Eleonora_Kruelki/a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 09.04.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 RADOSNYCH, RODZINNYCH, POGODNYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH,ŻYCZY TOLA http://tullimy.blox.pl/resource/wielkanoc_07.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 09.04.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 http://lh4.ggpht.com/_d7L-xIA2QzM/Sd5n9w1iSCI/AAAAAAAAAuQ/FsOV8ekNBjM/%C5%BCyczenia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 10.04.2009 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Witojcie Trafiłem tutaj bo kiedys nad Neptunem z moją Asiulą się zastanawialismy i tak zacząłem czytać o Waszych dolegliwościach z dzieciaczkami , które my tez przerabiamy odkąd nasza obecnie 3,5 letnia córka poszła do przedszkola , to wtedy zaczęło sie ogólne chorowanie ,bo mamy tez jeszcze 1 rok i 3-miesiące małego urwisa , który tez juz swoje dostał z antybiotyków:? Mamy takiego fajnego lekarza z powołania! super lekarz , ona za każdym razem gdy tylko któres zachoruje zaleca przy katarze aby dziecko spało na podwyższeniu kąt około 40 stopni poduszka podniesiona nie na płaskim , temperatura w domu w nocy 18 stopni w dzień 20 stopni , bardzo wysoka powoduje wysusznie śluzówki i automatycznie rozwój choroby , przy kaszlu jeżeli dziecko jest większe(małe nie rozumie i więcje płaczu i szarpaniny niż oklepywania) oklepywanie plecków ręką złożona w łódeczkę (aby stworzyć poduszke powietrzną) czynność powtarzać co 2 godziny czas trwania 5 min i 3 razy w nocy ,z dzieckiem leżący głową w dół kąt około 25-30 stopni, po oklepywaniu dziecko musi odkaszlnąc aby zerwac śluz.. Te zalecenia pozwoliły nam raz wyjść córce z wirusa bez żadnych lekarstw(miała katar , kaszel i wirusa zdiagnozowanego w tchawicy , oklepywanie rozwiązało problem) , dwa razy anginę zwalczyła sama tez bez żadnych lekarstw moze poza jednym .... lodami:) , lekarz powiedizał że jeżeli będzie miała ochotę to moze jesc to jej dalismy i pomogło :) . Ale się rozpisałem , może to cos Wam pomoże , aby uniknąć własnymi sposobami białego świństwa , pozdrawiam Bardzo mi miło poznać nielicznego pana w naszym gronie Dziękuję za cenne rady Wiele z nich zastosowałam teraz przy chorobie dziewczyneki może dlatego nie skończyło się zapaleniem oskrzeli albo płuc Obniżyliśmy temperaturę w domu, przed spaniem mocno wietrzymy pokój w którym śpimy Nasza lekarka zaleca spanie pod kątem 45 stopni niezależnie od tego czy dziecko jest chore czy nie Narazie jest lepiej Zrobię starszej badania, może wyjaśnią one jej ciągłe łapanie wszelakich infekcji, a jak starsza będzie zdrowa to i małej nie zarazi Pozdrawiam i również życzę zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 10.04.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 ZDROWYCH,WESOŁYCH ŚWIĄThttp://www.skrzacik.now.pl/Grafika/Pocztowki/swiateczny%20bukiet2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts