Magi77 12.11.2009 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Nic innego do sprzedania nie przychodzi mi do glowy. Mam tylko 1 zloty pierscionek, niewiele warty. no właśnie ja też cholera nie mam żadnego złota do sprzedania słabo lokujemy oszczędności, bo złoto teraz drogieeeeeeeeeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 12.11.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 hehe głupoty mi przychodza na myśl....... jest coś co mamy, a się nie wymydli nerki szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 12.11.2009 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 A tu kopiuję sobie od Justyny przepis na łososia składniki 150g wędzonego łososia w plasterkach 450g mrożonego szpinaku - bardzo drobno zmielonego (Hortex) sól pieprz 4 jajka gałka muszkatołowa 4 łyżki koperku 200g twarogu (zwykły półtłusty) 4 łyżki jogurtu naturalnego łyżka skórki z cytryny sok z cytryny 2 łyzki masła Szpinak poddusic na masle aby wyparowała woda. Ubić białka - dodać wystudzony szpinak i żółtka, wymieszać. Doprawić solą pieprzem i gałką muszkatołową. Rozsmarowac na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 min w 200 stopniach. Twaróg wymieszać z jogurtem, posiekanym koperkiem i skórką z cytryny. Doprawić solą i sokiem z cytryny. Rozsmarować na cieście szpinakowym i ułożyć łososia. Zrolować, zawinąć w folię i wstawić na dwie godziny do lodówki. ja podaję na sałacie z pokrojoną cytryną do skropienia rolady ma wyglądać tak: http://www.smakimprezy.pl/images/roladki_szpinakowo_lososiow.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 12.11.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 hehe głupoty mi przychodza na myśl....... jest coś co mamy, a się nie wymydli nerki szkoda No ale wiesz, jak dlugo trzeba tym pracowac na takiego Boscha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 12.11.2009 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 hehe głupoty mi przychodza na myśl....... jest coś co mamy, a się nie wymydli nerki szkoda No ale wiesz, jak dlugo trzeba tym pracowac na takiego Boscha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 12.11.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 hehe głupoty mi przychodza na myśl....... jest coś co mamy, a się nie wymydli nerki szkoda No ale wiesz, jak dlugo trzeba tym pracowac na takiego Boscha? ale nereczke ocalisz skopiuję sobie przepiski, co? już skopiowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 12.11.2009 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 hehe głupoty mi przychodza na myśl....... jest coś co mamy, a się nie wymydli nerki szkoda No ale wiesz, jak dlugo trzeba tym pracowac na takiego Boscha? ale nereczke ocalisz skopiuję sobie przepiski, co? już skopiowałam no właśnie wygląda to smakowicie, może na święta się skuszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 12.11.2009 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 i następny przepis ukradłam Zapiekanka makaronowo -brokułowa 1 podwójna pierś z kurczaka 200g makaronu (muszelki, rurki) 25dag pieczarek 1 brokuł (nie za duży) 150ml śmietany 1 jajko 0,5szkl bulionu (może być z kostki) 15 dag sera żółtego (starty na drobnych oczkach) Piersi kroimy w kostkę, podsmażamy, pieczarki kroimy -podsmażamy (osobno), makaron gotujemy al dente, brokuła obgotowujemy ok 10-15min we wrzącej wodzie. mieszamy śmietanę+jajko+ wystudzony bulion oraz starty ser. Dodajemy sól+pieprz. W żarorodpornym naczyniu układamy na przemian: makaron, pieczarki, piersi, brokuł -itd. na wierzchu wylewamy sos śmietanowo-jajeczny z serem. Zapiekamy ok 20 minut w temp 160-180stopni. SMACZNEGO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 12.11.2009 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 i jeszcze jeden przepis Pierniczki -1 kg maki -2 jaja -4 lyzeczki sody -1/2 szklanki mleka -20 dkg cukru -50 dkg miodu plynnego -1 kostka masla prawdziwego -30 g przyprawy do piernika -1 plaska lyzka kakao Do miski wkladamy wszystko procz masla. Maslo topimy i wlewamy, a sode rozpuszczamy w mleku i dopiero dolewamy do reszty skladnikow. Zarabiamy ciasto i odstawiamy w chlodne miejsce najlepiej na kilka dni (u mnie staly jeden dzien). Walkujemy ale nie za cienko i pieczemy na 170 stopni po 10 minut. Nie pieke na srodkowym ryszcie tylko o jednen wyzej na pergaminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 12.11.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Magi77, ale tu u Ciebie pyszności... Chyba muszę częściej wpadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 13.11.2009 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Magi77, ale tu u Ciebie pyszności... Chyba muszę częściej wpadać Zapraszam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 13.11.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 cześć Magi miłego 13 w piątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 13.11.2009 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 cześć Magi miłego 13 w piątek wzajemnie Aniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 13.11.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 ale wszędzie przepisów swiątecznych . A ja nie myśle o gotowaniu dokąd kuchnia nie będzie gotowa. Jeszcze wytrzymam, choć wczoraj zupa fasolowa mi się przypomniała wieczorem i nie mogłam w nocy spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 13.11.2009 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 ale wszędzie przepisów swiątecznych . A ja nie myśle o gotowaniu dokąd kuchnia nie będzie gotowa. Jeszcze wytrzymam, choć wczoraj zupa fasolowa mi się przypomniała wieczorem i nie mogłam w nocy spać no ale jak już będzie gotowa, to dasz czadu, żadna potrawa Ci się nie oprze ja nie lubię fasolówki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.11.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Hej Magi skradnę sobie przepis na pierniczki, bo moja córcia się pytała, czy będziemy jakieś w tym roku robić A zupy fasolowej też nie lubię - tzn fasoli w ogóle nie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 13.11.2009 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Hej Magi skradnę sobie przepis na pierniczki, bo moja córcia się pytała, czy będziemy jakieś w tym roku robić A zupy fasolowej też nie lubię - tzn fasoli w ogóle nie lubię mam jeszcze jeden przepis na pierniczki już sprawdzony, robiłam w zeszłym roku jak chcesz to mam go w smsie, jak mi dasz nr to Ci wyślę ten który wrzuciłam na forum, to skopiowałam chyba od wiolasz a co do fasoli to mam tak samo jak Ty jadam tylko szparagową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 13.11.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 i jeszcze jeden przepis Pierniczki -1 kg maki -2 jaja -4 lyzeczki sody -1/2 szklanki mleka -20 dkg cukru -50 dkg miodu plynnego -1 kostka masla prawdziwego -30 g przyprawy do piernika -1 plaska lyzka kakao Do miski wkladamy wszystko procz masla. Maslo topimy i wlewamy, a sode rozpuszczamy w mleku i dopiero dolewamy do reszty skladnikow. Zarabiamy ciasto i odstawiamy w chlodne miejsce najlepiej na kilka dni (u mnie staly jeden dzien). Walkujemy ale nie za cienko i pieczemy na 170 stopni po 10 minut. Nie pieke na srodkowym ryszcie tylko o jednen wyzej na pergaminie. A piekłaś już z tego przepisu? Trzeba dużo wcześniej przed świętami upiec żeby były miękkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.11.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 A ja bede marchewkowe robic w tym roku, bo w zeszlym zniknelo pierwsze ze stolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 13.11.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 dzień dobry ja nawet nie chcę mysleć, że idą święta i trzeba się wziąść za jakieś wypieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.