malgos2 13.11.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Zawsze mozesz kupic w cukierni. Buczek ma rewelacyjny tort makowy i sernik smietankowy. Ja tylko zrobie marchewkowe, bo go nigdzie nie kupie, a poza tym zrobie sobie tak malo slodkie jak lubie, ale nie bede sie z niczym innym wysilac. Mielenie maku czy sera to nie dla mnie zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 13.11.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Zawsze mozesz kupic w cukierni. Buczek ma rewelacyjny tort makowy i sernik smietankowy. Ja tylko zrobie marchewkowe, bo go nigdzie nie kupie, a poza tym zrobie sobie tak malo slodkie jak lubie, ale nie bede sie z niczym innym wysilac. Mielenie maku czy sera to nie dla mnie zabawa. Przecież można kupić już zmielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 13.11.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Zawsze mozesz kupic w cukierni. Buczek ma rewelacyjny tort makowy i sernik smietankowy. Ja tylko zrobie marchewkowe, bo go nigdzie nie kupie, a poza tym zrobie sobie tak malo slodkie jak lubie, ale nie bede sie z niczym innym wysilac. Mielenie maku czy sera to nie dla mnie zabawa. u nas nie ma takich "miastowych" zwyczajów święta są -to TRZEBA PIEC jakbym kupiła, to chyba by mnie mama i tesciowa zeżarły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 14.11.2009 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 A u mnie jest zasada, że jak coś wymyślono żeby się nie narobić, to dlaczegoby nie skorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 16.11.2009 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 i jeszcze jeden przepis Pierniczki -1 kg maki -2 jaja -4 lyzeczki sody -1/2 szklanki mleka -20 dkg cukru -50 dkg miodu plynnego -1 kostka masla prawdziwego -30 g przyprawy do piernika -1 plaska lyzka kakao Do miski wkladamy wszystko procz masla. Maslo topimy i wlewamy, a sode rozpuszczamy w mleku i dopiero dolewamy do reszty skladnikow. Zarabiamy ciasto i odstawiamy w chlodne miejsce najlepiej na kilka dni (u mnie staly jeden dzien). Walkujemy ale nie za cienko i pieczemy na 170 stopni po 10 minut. Nie pieke na srodkowym ryszcie tylko o jednen wyzej na pergaminie. A piekłaś już z tego przepisu? Trzeba dużo wcześniej przed świętami upiec żeby były miękkie? Nie. Z tego przepisu nie piekłam. Mam inny sprawdzony. Wpiszę w wolnej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 16.11.2009 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 A u mnie jest zasada, że jak coś wymyślono żeby się nie narobić, to dlaczegoby nie skorzystać I to jest bardzo dobra zasada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 16.11.2009 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Zawsze mozesz kupic w cukierni. Buczek ma rewelacyjny tort makowy i sernik smietankowy. Ja tylko zrobie marchewkowe, bo go nigdzie nie kupie, a poza tym zrobie sobie tak malo slodkie jak lubie, ale nie bede sie z niczym innym wysilac. Mielenie maku czy sera to nie dla mnie zabawa. u nas nie ma takich "miastowych" zwyczajów święta są -to TRZEBA PIEC jakbym kupiła, to chyba by mnie mama i tesciowa zeżarły! U mnie też raczej się piecze, tzn. piecze głównie teściowa, a moja babcia często robi makowiec poza tym to takie domowe inaczej smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 16.11.2009 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 No to przepis na pierniczki Mój sprawdzony -1 kg mąki, -kostka margaryny(rozpuszczona i ostudzona), -5 jaj, -1 szkl. cukru, -1/5 szkl. miodu, -przyprawa do piernika, -2 łyżki proszku do pieczeni, Zagnieść i wstawić do zamrażalki na kilka godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 17.11.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Berek jak Wasze zdrówka a ja chyba nic nie będę piec bo my nie ciastowi, znaczy ja lubię ale jak myślę że sama to potem mam wszystko zjadać to już mnie mdli u nas tradycyjnym ciastem świątecznym jest ............. blok jako jedyny, który moi domownicy tolerują, teściowa robi makowce a mama serniki i zawsze trochę dostanę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 17.11.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Witanko widzę że potrzebny długopis, notatnik i mocne postanowienie odnośnie tych pierniczków. Gdybyście upiekły zbyt dużo, to ja chętnie przyjmę nadwyżkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 18.11.2009 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Berek jak Wasze zdrówka a ja chyba nic nie będę piec bo my nie ciastowi, znaczy ja lubię ale jak myślę że sama to potem mam wszystko zjadać to już mnie mdli u nas tradycyjnym ciastem świątecznym jest ............. blok jako jedyny, który moi domownicy tolerują, teściowa robi makowce a mama serniki i zawsze trochę dostanę Hejka U nas Wika choruje, tzn jakieś przeziębienie ją dopadło. Ma lekką gorączkę, trochę kaszle i ma chrypkę. Na razie leczę ją domowymi sposobami, bo nic strasznego się nie dzieję, a boję się żeby czegoś gorszego z przychodni nie przyniosła. Dominika się trzyma, dają jej się tylko ząbki cały czas we znaki U nas ciasta piecze głównie teściowa, babcia robi makowca najczęściej. A ja z Wiką, z jej koleżanką i je mamą pieczemy wcześniej pierniczki. W zeszłym roku wyszły pyszne i tylko nimi się zajadałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 18.11.2009 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Witanko widzę że potrzebny długopis, notatnik i mocne postanowienie odnośnie tych pierniczków. Gdybyście upiekły zbyt dużo, to ja chętnie przyjmę nadwyżkę Ten przepis jest sprawdzony i bardzo dobre z niego wychodzą pierniczki. Zachęcam do wypróbowania a jak nie to zapraszam do nas na skosztowanie, bo nadwyżka to nigdy nie zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 18.11.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 18.11.2009 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 dzień dobry dobry dobry tylko znowu śpiący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 18.11.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Magi, a Ty bys sie do krakuffka nie przejechala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 18.11.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 chodzę i się witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 19.11.2009 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Magi, a Ty bys sie do krakuffka nie przejechala? Chętnie, ale 5.12 jedziemy w gości Myślałam nawet o tym czy by się z kimś z moich stron nie zabrać, ale wczoraj rozmawiałam z moją przyjaciółką i się dogadałyśmy co do 5 grudnia. Bo inne weekendy przedświąteczne nam nie pasują W każdym razie dzięki wielkie za zaproszenie Może następnym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 19.11.2009 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 chodzę i się witam Witaj i wpadaj częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 19.11.2009 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Ja wczoraj zaszczepiona zastrzykiem kasy pognałam po prezenty. W sumie niewiele kupiłam, a wydalam wszystko co miałam przeznaczone Nie mam pomysłu na prezent dla Wiktorii Na zabawki to już jest za duża, bo w zasadzie niczym się nie bawi. Myślałam o czyś z ciuchów, ale jak dostanie same ciuchy pod choinkę to nie będzie zadowolona. Kupiłam jej kosmetyki hello kity z fajną kosmetyczką, ale chciałabym coś jeszcze. Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 19.11.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Ja wczoraj zaszczepiona zastrzykiem kasy pognałam po prezenty. W sumie niewiele kupiłam, a wydalam wszystko co miałam przeznaczone Nie mam pomysłu na prezent dla Wiktorii Na zabawki to już jest za duża, bo w zasadzie niczym się nie bawi. Myślałam o czyś z ciuchów, ale jak dostanie same ciuchy pod choinkę to nie będzie zadowolona. Kupiłam jej kosmetyki hello kity z fajną kosmetyczką, ale chciałabym coś jeszcze. Pomóżcie Witaj!! a ile ma lat Twoja córcia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts