Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój Neptunek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kradnę od Markotki przepis na wafle :)

Masa z mleka skondensowane nie gotowanego!

1 puszka mleka skondensowanego słodzonego

1 kostka masła (NIGDY margaryny, masa się zwarzy!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

10 dkg mielonych orzechów bądź paczka wiórek kokosowych

Masło stopić i zostawić do całkowitego ostygnięcia.

Mleko skondensowane wlac do wysokiego, waskiego naczynia i ubijać mikserem ok 10-15 min. Ma troche zgestniec i byc puszyste. Wlać stopione, schłodzone masło i dalej ubijać 5-10 min mikserem na najwyższych obrotach, aż zgęstnieje.

Dodać zmielone przechy lub wiórki kokosowe, mozna kakao - jak ktoś kubi.

Pycha :lol: :lol: :lol:

A teraz obiecany przepis na ciasto marchewkowe :D

4 jajka

1 szkl. cukru

1 szkl. oliwy

2 szkl. marchwi utartej na miazgę

2 szkl. mąki pszennej

2 łyżeczki cynamonu

2 łyżeczki proszku do pieczenia

pół łyżeczki sody

1 szkl. orzechów lub innych bakalii

Jajka utrzeć mikserem z cukrem. Powoli wlewać olej dalej miksując. Mąkę wymieszaną z proszkiem i i sodą, dodawać po łyżce. Potem marchew i dalej mieszać łyżką. Potem orzechy i cynamon. Piec godzinę w 170 stopniach. Potem polać polewą lub posypać cukrem :)

Smacznego :lol:

hejka :)

fajnie było Cię poznać :)

Super, że dajesz przepis na marchewkowca :wink: bo mój małż bardzo w nim zasmakował :D i nawet pytał mnie wczoraj czy ja umiałabym mu taki upiec :o :wink: No cóż...to się okaże czy będę umiała 8) Przepis już mam jakby co, dzięki :lol:

(ja osobiście nie próbowałam, bo ja raczej schabowa, ogórkowa i kabanosowa jestem niż ciastowa, ale wierzę mu bez zastrzeżeń, że rewelacyjne Ci ciasto wyszło, on wybredny dosyć jest :lol:)

pozdrówki :D

hejka :)

fajnie było Cię poznać :)

Super, że dajesz przepis na marchewkowca :wink: bo mój małż bardzo w nim zasmakował :D i nawet pytał mnie wczoraj czy ja umiałabym mu taki upiec :o :wink: No cóż...to się okaże czy będę umiała 8) Przepis już mam jakby co, dzięki :lol:

(ja osobiście nie próbowałam, bo ja raczej schabowa, ogórkowa i kabanosowa jestem niż ciastowa, ale wierzę mu bez zastrzeżeń, że rewelacyjne Ci ciasto wyszło, on wybredny dosyć jest :lol:)

pozdrówki :D

Hejka

Myślę że jak tylko spróbujesz, to ciasto wyjdzie bez problemu :)

Grunt to spróbować :)

Ogólnie to ja też jestem bardziej mięsna, ale dobrym ciastem nigdy nie pogardzę :lol:

Doberek poweekendowy :)

Zaniedbałam ostatnio swój watek ale jakoś ostatnio nastrój mam do bani i nic mi się nie chce :roll: Chyba przesilenie wiosenne mnie dopadło :( i jeszcze pogrążyła śmierć mojej babci :cry: :cry: :cry:

Żeby za dużo nie myśleć, to zrobiłam sobie bardzo pracowity weekend. Zabrałam się za mycie okien i generalne porządki :roll: Umyłam okna w kuchni i szafki kuchenne i wysprzątałam na glanc całą górę, łącznie z oknami. Zostało mi tylko na górze uprać firanki z naszej sypialni i umyć żyrandol (jak mi go mój małż łaskawie zdejmie) :lol:

Sprzątanie dołu zostawiam sobie na ten weekend.

Oczywiście zostałam wyprowadzona z równowagi przez swojego "cudownego" psa.

Pomijając zniszczenie nam prawie wszystkich tui które rosną wzdłuż ogrodzenia, to teraz postanowiła że będzie polować na muchy siedzące na domu :evil: :evil: :evil:

Na całej ścianie pod oknem w kuchni porozmazywała łapami błoto :evil: :evil: :evil:

Cierpliwości!!!!!!!!!!!!!!!

Magi, psu należy wybaczyć, chciał ustrzec wasz dom przed muchami, które zwykle zostawiają po sobie takie czarne kropki :wink:

A że łapy brudne, ojojoj, a jakie ma mieć kiedy błoto wszędzie. Chciał dobrze :wink:

Przykro mi z powodu odejścia Twojej Babci, ja swoje straciłam bardzo wcześnie.

Uśmiechaj się do Niej w swoich myślach, to pomaga.

Magi, psu należy wybaczyć, chciał ustrzec wasz dom przed muchami, które zwykle zostawiają po sobie takie czarne kropki :wink:

A że łapy brudne, ojojoj, a jakie ma mieć kiedy błoto wszędzie. Chciał dobrze :wink:

o jak ja bym chciała umieć tak na to spojrzeć

Przykro mi z powodu odejścia Twojej Babci, ja swoje straciłam bardzo wcześnie.

Uśmiechaj się do Niej w swoich myślach, to pomaga.

wiesz co babcia miała 90 lat i odeszła szybko ale spokojnie. Tyle w tym dobrego.

A uśmiech to zawsze pomaga :D