Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KŁADZENIE PŁYTEK POPEŁNIANE BŁĘDY

krolik1719500910

Recommended Posts

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z końcową fazą (samego "właściwego" kładzenia płytek) rzeczywiście nie ma problemów - jak pisali poprzednicy, wystarczy odrobina sprytu i głowa na karku. Co do przygotowania powierzchni - chętnie posłucham porad osób mądrzejszych i doświadczonych (czyli Waszych rzecz jasna), gdyż nigdy nie miałem okazji widzieć/uczestniczyć w tego typu "przedsięwzięciu" :)

Pozwolę się nie zgodzić. Próbowałem kiedyś położyć płytki na równiutkim tynku i kompletnie mi nie wyszło. Dobrze, że klej jeszcze nie związał bardzo mocno i następnego dnia można było to skuć. Najlepiej "popraktykować" na ścianach garażu czy kotłowni z płytkami po 16zł/m2. A po starych płytkach ściana jest do tynkowania od zera albo położenia płyt g-k. Tynk zejdzie podczas kucia.

• 7 months później...

Żeby nie spieprzyć....

24 marca wylane (w zasadzie wysypane :)) wylewki betonowe, zbronjone włóknem z dodatkiem pozzolithu, pod spodem podłogówka i moje pytanie:

czy mogę zabrać sie za układanie płytek na takij powierzchni czy wygrzewać posadzkę - drewno oczywiście czeka ale czy z płytkami musze czekać ??

• 3 months później...
  • 3 years później...

Jak dobrze,ze trafiłam na ten wątek dopiero dziś -pewnie nie odważyłabym się sama robić za fliziarza vel kafelkarza ;)

Ale da się - trochę wiary w swoje możliwości - lektura dobrych artykułów i wio z robotą Panowie i Panie :)

• 8 months później...
Dzięki za dużo cennych porad:-) Będziemy z mężem sami kłaść płytki w łazience...mamy z tym już pewne doświadczenie, ale jak się okazało...popełniliśmy kilka błędów. A macie jakieś rady i wskazówki co do układania płytek drewnopodobnych (długich i wąskich)? Jeżeli wątek gdzieś już jest to przepraszam...

Będę kładł płytki na regipsach, z jak długim zębem kupić pace do nakładania kleju? To sie kupuje dłuższy ząb, i rozciąga klej pod odpowiednim kątem trzymając pacę zeby mniej więcej wszędzie było tyle samo kleju?

Czy jak się układa sciany czy podłogę, to nakłada się pacą klej, a potem jeszcze cieniutko smaruje płytkę?