BOHO 10.08.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 WITAM MAM PYTANIE JAKIE PODSTAWOWE BŁĘDY ROBIĄ FACHOWCY PRZY KŁADZENIU PŁYTEK PRZECIEŻ KLEJE SĄ WYSOKIEJ JAKOŚCI PYTAM BO SAM SPRÓBUJĘ ZAŁOŻYĆ właściwie wszystko można spieprzyć.... wszystko, co tylko ci przyjdzie do głowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 11.08.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Z końcową fazą (samego "właściwego" kładzenia płytek) rzeczywiście nie ma problemów - jak pisali poprzednicy, wystarczy odrobina sprytu i głowa na karku. Co do przygotowania powierzchni - chętnie posłucham porad osób mądrzejszych i doświadczonych (czyli Waszych rzecz jasna), gdyż nigdy nie miałem okazji widzieć/uczestniczyć w tego typu "przedsięwzięciu" Pozwolę się nie zgodzić. Próbowałem kiedyś położyć płytki na równiutkim tynku i kompletnie mi nie wyszło. Dobrze, że klej jeszcze nie związał bardzo mocno i następnego dnia można było to skuć. Najlepiej "popraktykować" na ścianach garażu czy kotłowni z płytkami po 16zł/m2. A po starych płytkach ściana jest do tynkowania od zera albo położenia płyt g-k. Tynk zejdzie podczas kucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_73 06.04.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Żeby nie spieprzyć.... 24 marca wylane (w zasadzie wysypane ) wylewki betonowe, zbronjone włóknem z dodatkiem pozzolithu, pod spodem podłogówka i moje pytanie: czy mogę zabrać sie za układanie płytek na takij powierzchni czy wygrzewać posadzkę - drewno oczywiście czeka ale czy z płytkami musze czekać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 06.04.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Przyjmuje sie , ze wylewka schnie w tempie 1 tydzien na kazdy centymetr , nie mniej jednak niz 28 dni . Odczekaj tyle czasu , wygrzej i kladz plytki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarecki89 08.07.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 A jak to wyglada jesli chodzi o glazure układana na ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBa 20.08.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 A co z dylatacją obwodową. Płytki powinno się kłaść do dylatacji, a następnie ją odciąć. Czy może ściąć i płytkę kłaść do ściany na dylatacji? I jak do tego ma się kładzenie cokołów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fo_ 20.08.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Dylatacje przenosimy na wierzch posadzki, natomiast nacięcia przeciwskurczowe można zacerować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.08.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Jak dobrze,ze trafiłam na ten wątek dopiero dziś -pewnie nie odważyłabym się sama robić za fliziarza vel kafelkarza Ale da się - trochę wiary w swoje możliwości - lektura dobrych artykułów i wio z robotą Panowie i Panie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalka21 05.05.2014 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Dzięki za dużo cennych porad:-) Będziemy z mężem sami kłaść płytki w łazience...mamy z tym już pewne doświadczenie, ale jak się okazało...popełniliśmy kilka błędów. A macie jakieś rady i wskazówki co do układania płytek drewnopodobnych (długich i wąskich)? Jeżeli wątek gdzieś już jest to przepraszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 05.05.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Będę kładł płytki na regipsach, z jak długim zębem kupić pace do nakładania kleju? To sie kupuje dłuższy ząb, i rozciąga klej pod odpowiednim kątem trzymając pacę zeby mniej więcej wszędzie było tyle samo kleju? Czy jak się układa sciany czy podłogę, to nakłada się pacą klej, a potem jeszcze cieniutko smaruje płytkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts