Zbigniew Rudnicki 02.06.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Tylko 5cm styropianu to niedobre rozwiązanie. W zimie będzie wykraplanie pod styropianem.Albo 5 cm wełny, albo 10 stropianu, albo nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 02.06.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 mogę prosić o więcej informacji dlaczego tak ma się dziać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 03.06.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Musisz szukać w starych postach na forum, bo wytłumaczenie jest długie.Styropian prawie nie przepuscza pary wodnej, a ceramika (cegła) - tak.Punkt rosy przy cienkim styropianie wypada w cegle.Szukaj też : oddychające ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MUM 03.06.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Temat bardzo ciekawy. Sam buduję z porothermu 44 i wybrałem ten budulec między innymi po to by nie pchać się w styropian na który mam alergię. Mam jednak nadzieję, że po kilku sezonach (albo jednym co gorsza) nie dojdę do wniosku, że muszę ocieplać swój wymarzony domek bo dzieci i żona mi marzną albo wiatr wieje im w oczy przy oglądaniu TV. Jeżeli jeszcze ktoś ma doświadczenia na forum w tym temacie to proszę o posty z uwagami. Jak rozumiem nie ma tu znaczenia że muruje się na zaprawie ciepłochronnej lub zwykłej wapienno-cementowej i tak może być sytuacja, że zawiewa... Mam nadzieję. Wszyscy, którzy mają pozytywne doświadczenia z porothermem bez docieplania ODEZWIJCIE się ludziska by nas podtrzymac na duchu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Ficoń 03.06.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 hej.Nasz dom jest z P44, na ciepłej zaprawie. Nie docieplalismy też scian kolankowych.Pierwszą zime przeżylismy bez zadnego tynkowania. Teraz zamierzamy otynkowac dom tynkiem tradycyjnym, bez stropianu. Potem struktura albo malowanie zależy od kosztów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts