lucjans1 15.09.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 witamczy takie CO w układzie otwartym zadzałaa dokładniej,czy między pompami nie zaistnieje konflikt?wszystkie podpowiedzi i opinie mile widziane. Lucjans1 http://images2.fotosik.pl/163/56450795200bd2cc.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heksa 15.09.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 witam, nie koniecznie jest to dobrerozumiem że instalacja jest na rozdzielaczu , z jakiego materiału rury c.o. pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjans1 15.09.2006 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 witam podłogówka pex al pex na rozdzielaczugrzejniki miedz- trójnikowo z spadkami ma dzałać grawitacyjnieoczywiscie bez podłogówkia co jest niekoniecznie złe jeśli sie skromnie spytam lucjans1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek_m 15.09.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 FEX 30 kocioł na paliwo stałe.brak zaworu zwrotnego do CWU ( i pompy - ale to do przemyślenia),jak na grzejniki będziesz chciał dać 40C to do CWU też ?nie ma ochrony pieca przed niską temp powrotu,nie lepiej 3 pompy ( CO,CWU , podłogówka) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukol-bis 15.09.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Mnie to się nie podoba. Jak ma działac grawitacyjnie, skoro jest pompa na powrocie z grzejników. Nie wiem w jakim stopniu chcesz cała sprawę rozwiązać w kwestii samoczynnego sterowania, ale zastosowanie priorytetu ciepłej wody jast tu raczej wskazane, a jeśli tak to zupełnie inny układ pomp i wówczas wszystkie na zasilaniu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heksa 15.09.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 witam ja bym zrobił tak pompuję do rozdzielacza , przed pompą zawór mieszający z rozdzielacza na podłogówkę zabezpieczoną zaworem termostatycznym z podmieszaniem do 50 st C ZABEZPIECZYŁBYM INSTALACJĘ ZAWOREM DO 70 ST c . tą co idzie na grzejniki/ jak będzie wyglądał pladtik jak przepuścimy wodę o temp. 90 st albo i więcej. Można przecież zapomnieć zamknąc drzwiczki w piecu i kociołek sie rozchula. i z rurek będzie wężyk . papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjans1 16.09.2006 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 witamsorki byłem na budowie to 150km. troche to zeszło.Co do wypowiedzi "maniek_m" " jak na grzejniki będziesz chciał dać 40Cto do CWU też ?"nie -zasilanie idzie z pieca na 75-85C a po to są zawory na grzejnikach aby je regulować,, a na CWU czyli bojler pójdzie całe zasilanie i powrót do pieca jest na tyle gorący że nie będzie niskiej tepr.CWU będzie podmieszane z zimną wodą przez ZAWÓR MIESZAJĄCY 3-DROGOWY DO C.W.U A co do zaworów zwrotnych i innych to jest szczegół to się dopracuje. Pytanie-- czy te dwie pompy nie będa kolidować z sobą To jest moja chałupka i nie chcę spieprzyć ogrzewania. http://images2.fotosik.pl/165/155a4e0b779257fe.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 16.09.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 wowładne toKeramzyt ? Tylko kominy czy aby nie za niskie troszke ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjans1 16.09.2006 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Jabłkokominy ponad kalenice fotka robiona z dołu 2,5m od kalenicy w poziomieKeramzyt z"Betardu" LokalizacjaKoło ciebie dolina Kłodzka więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bredka 19.09.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 w/g mnie na schemacie brak pompy ładującej do bojlera, grawitacji tu nie widzę,a pompy niech dobierze fachowiec. reszta poiwinna działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts