Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

znalazłem coś takiego na http://www.galameble.com

podoba nam się wzór italia:

http://www.galameble.com/img_upl/pr2_italia_500.jpg

zna ktoś tę firmę, jakość produktów itp. ?? jeśli tak, bardzo proszę o opinię

https://forum.murator.pl/topic/61682-gala-sofy-naro%C5%BCniki-komplety-wypoczynkowe-opinie-modele/

• Odpowiedzi 137
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam. Ja posiadam narożnik Stena wraz z fotelem.

Niestety na temat użytkowania niedużo mogę powiedzieć bo w domu mieszkamy od 3 tygodni (nareszcie :D ).

Narożnik wygląda na porządny, nie widać jakichkolwiek wad i niedoróbek, a cena w porównaniu z Kler-em znacznie niższa. Do tego wszystkiego sprzedawca ok. i była możliwość negocjacji ceny.

dużo utargowałeś :lol:

a jak długo czekałeś na sofę ? na tę moją to podobno 7 tygli :cry: więc jeszcze nie zamówiłem (środek miesiąca i brak kasy :wink: ) chyba sobie zrobię prezent na gwiazdkę :wink:

przecież nie mogła być za darmo

:lol: no właśnie, szkoda....

ta "moja" na zdjęciu na początku wątku to wedle wstępnej oceny z salonu kosztuje 6,5k. lecz jeszcze nie negocjowałem :wink:

Znam tę firmę, Jestem z tego samego miasta, Stawiają na jakość i są dość tani. Dodam, że w okolicy jest jeszcze paru wiodących w Polsce producentów mebli i mogę śmiało ich polecić na tle konkurencji.
  • 2 weeks później...
http://www.galameble.pl/. Są naprawde dobrzy jesli chodzi o tapicerkę, stolarka nie mam pojęcia, fakt że dzierżawią od mojej rodziny dość dużą powierzchnię produkcyjną : ), ale mimo to nie polecil bym ich gdyby roboli hałę, a jeśli ktoś bedzie chciał meble ogrodowe zapraszam do mnie ; )
Za kilka dni minie rok jak mój mąż oszalał i zamówiliśmy narożnik z gali italia.Na początku miał być w kolorze kości słoniowej (jak na załączonym zdjęciu).Jednak po przemyśleniu sprawy zmieniliśmy na cieplejszy czyli piaskowy. Narożnik jest przepiękny (super się prezentuje w salonie znajomi są zachwyceni) i jest bardzo wygodny (jego głębokość i wysoość oparć to sprawia) ale jest jedno wielkie alllllle!!! jeśli chcecie na tym spać to koszmar, deski pod materacem który nie budzi zastrzeżeń zbyt mocno się uginają i robią się dołki i doliny, ale nie martwimy się zbutnio bo za 2 lata stanie nasz domek z muratora i wtedy będzie piękna sofa italia (która ewentualnie posłuży za spanko dla niegrzecznych gości) w salonie i osobno sypialnia z wygodnym łóżkiem :lol:
Za kilka dni minie rok jak mój mąż oszalał i zamówiliśmy narożnik z gali italia.Na początku miał być w kolorze kości słoniowej (jak na załączonym zdjęciu).Jednak po przemyśleniu sprawy zmieniliśmy na cieplejszy czyli piaskowy. Narożnik jest przepiękny (super się prezentuje w salonie znajomi są zachwyceni) i jest bardzo wygodny (jego głębokość i wysoość oparć to sprawia) ale jest jedno wielkie alllllle!!! jeśli chcecie na tym spać to koszmar, deski pod materacem który nie budzi zastrzeżeń zbyt mocno się uginają i robią się dołki i doliny, ale nie martwimy się zbutnio bo za 2 lata stanie nasz domek z muratora i wtedy będzie piękna sofa italia (która ewentualnie posłuży za spanko dla niegrzecznych gości) w salonie i osobno sypialnia z wygodnym łóżkiem :lol:

ale jak rozumiem wasza sofa była rozkładana ? my mamy zamiar zamówić całą nie rozkładaną - jest bardziej wygodna. :lol:

btw. a co ze skórą na sofie - nie pęka, jest wytrzymała ??

Gatunek skóry jest bardzo dobry i nic złego się z nią nie dzieje . Przy odbiorze sprawdz czy nie ma uszkodzeń wynikłych z transportu . Pomimo bardzo starannego zapakowania na skórze było otarcie (dobrze że w mało widocznym miejscu) Moja rada : przed pokwitowaniem odbioru jeśli jest to możliwe sprawdz dobrze sofę .
  • 2 years później...

zamowiłem naroznik Carlos firmy GALA 30 października 2008 roku z realizacją 6 tygodni czyli na święta, do tej pory nie mam go u siebie mało tego przsłałem maila do firmy GALA w Bydgoszczy i dostałem informację że "zamówienie powyższe zostało potwierdzone na drugi tydzień 2009 i tak zostanie zrealizowane". Co z tym dalej zrobić kanapa miała być na święta czy takie traktowanie klienta jest zgodne z prawem czy można to jakoś załatwić.

Odradzam współprace z tą firmą ja mam złe doświadczenia.