Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GALA: sofy, narożniki, komplety wypoczynkowe - opinie, modele

lagerfeld

Recommended Posts

Ja się może za dużo wypowiadać nie będę, za to umieszczę kilka fotografii wykonania mebli Gala.

Na sofę nasikał nam kociak. Sofę zdemontowaliśmy żeby "wpadkę" dokładnie zetrzeć. To co zobaczyłam lekko mnie zszokowało, bo wydawało mi się, że meble w tym pułapie cenowym wykonywane są choćby ciut lepiej. Najbardziej zaskakujące jest połączenie skóry z...papierem...

Skóra po zamoczeniu rozłazi się jak guma do żucia, a po wyschnięciu twardnieje i pęka -najbardziej na szwach(ale może tak właśnie zachowuje zię każda). Uprzedzam więc wszystkich posiadaczy kociąt, szczeniąt i siusiająco -rozlewających dzieci. My akurat ich jeszcze nie mamy.

Reklamacji nie uwzględnią- bo nasikał kot. Dokupienie kawałka skóry na naprawę pęknięcia jest niemożliwe. Można sobie kupić belę skóry... albo nową sofę.

Moja tania ośmioletnia sofa z Iikei, kupiona na wyprzedaży po zdemontowaniu wyglądała 100 razy lepiej. Sofa gali ma 1 rok. Słownie: JEDEN.

Pozdrawiam

To skóra naturalna czy eko?

• Odpowiedzi 137
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam narożnik Gali Tecno ze skóry naturalnej w kolorze jasnym (takie ecru).

Fakt, że nie była droga, dlatego się zdecydowaliśmy, i po jej wykończeniu

widać, że to taka niższa półka cenowa (nie mówię o najniższej, bo te z targu są

najtańsze...). Szew na podłokietniku "uciekał", jakby ktoś niezbyt "zdrowy" szył :)

Po wysłaniu e'maila ze zdjęciami do Działu Reklamacji u Producenta, przyznano

mi rację, że narożnik nadaje się do reklamacji. Oprócz tego miałam też problem

ze stukaniem w czasie, gdy ktoś na niego siada, więc złożyłam tę reklamację...

Przyjechali młodzi Panowie, włożyli dokładnie rączkę do wyciągania

leżanki i... nie stuka :) Potem ściągnęli boczki, naciągnęli skór jeszcze raz i...

szef "ucieka" już mniej :) Zrobili to w przysłowiowe 5 minut (no niech będzie, 30),

a tak to bym czekała ustawowe 2 tygodnie, zanim narożnik by wrócił

od producenta, po takiej samej naprawie.

Narożnik do spania jest twardy, za twardy, więc nie polecam na co dzień.

Skóra nie jest niczym zaimpregnowana, jak mi powiedziano w sklepie (żebym jak najdłużej nie czyściła jej, dopóki działa impregnat), i Panowie od reklamacji

uzmysłowili mi, że reklamacja samej skóry byłaby bardziej problematyczna:

zawsze by mi producent udowodnił, że to moja wina: albo źle czyściłam, albo

złymi środkami, albo za rzadko.... bla, bla. Czyścić można tylko

środkami firmy Gala (a gdzie takie są?).

To chyba wszystko. Poza tym, narożnik wygląda bardzo ładnie

i dobrze się na nim siedzi :) Mój brat ma kanapy z BoConcept (już drugi rok)

i nie ma im dosłownie nic do zarzucenia :) Ale to już inna półka cenowa :)

Chyba ta najwyższa....

(mój narożnik mam od sierpnia '08)

nuka napisał:

Można sobie kupić belę skóry... albo nową sofę.

Hmm... chyba bym nie chciała...

http://www.google.pl/url?q=http://video.google.com/videoplay%3Fdocid%3D-7105458742770657802&sa=X&oi=video_result&resnum=2&ct=thumbnail&usg=AFQjCNHCsBOQPVvOA-7mHfUQB5JbjCbEBQ

Zdaję sobie sprawę, że naturalna ma swoje zalety, wygląd itd..., ale ja się już wyleczyłam dokumentnie...

Wiem zaraz będą krzyki i wrzaski, że to i owo, ale jeśli kogoś zniechęcę do zakupu "żywej" kanapy, będę szczęśliwa :D

Polecam eko wyroby, może wrażenia estetyczne gorsze, ale za to siedzi się ze spokojnym sumieniem, czyli komfort od razu lepszy :wink:

• 2 weeks później...
  • 7 months później...
ja napiłam się na komplet Carlos,powiedziałam sobie ten i żaden inny,poszperałam trochę po necie i dowiedziałam się że skórę mają kiepskiej jakości,dlatego są tańsze i u kogoś poroku czasu mocno się wytarła i teraz sama nie wiem co robic,łaże po skleoie i nic mi się nie podoba :-? może ktoś znajdzie się kto dłużej użytkuje i podzieli się z nami :p

ja napiłam się na komplet Carlos,powiedziałam sobie ten i żaden inny,poszperałam trochę po necie i dowiedziałam się że skórę mają kiepskiej jakości,dlatego są tańsze i u kogoś poroku czasu mocno się wytarła i teraz sama nie wiem co robic,łaże po skleoie i nic mi się nie podoba :-? może ktoś znajdzie się kto dłużej użytkuje i podzieli się z nami :p

Na innym wątku "Sofa do nowoczesnego wnętrza" rozmawiamy na temat GALI.

Jest użytkowniczka, która ma wypoczynek od roku i jest baaaaaaardzo zadowolona.

Inni też.

:wink: