Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GALA: sofy, narożniki, komplety wypoczynkowe - opinie, modele

lagerfeld

Recommended Posts

Cieszynianka,

np. komplet CRETA ( są tylko w AGATACH ) z fotelem wyszedłby ok. 5.500 - 5.700 zł.

Skóra.

:wink:

Alfa36,

ja siedziałam we Wrocławiu na zielonym CARLOSIE.

Ale rodzaj materiału, kolor obić, nici a nawet kolor drewna dobierasz sobie sama.

Masz w AGATACH taki wzornik materiałów, skór... i wybierasz sobie wedle życzenia.

:wink:

• Odpowiedzi 137
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Piękne wypoczynki z tej firmy. Czy możecie zdradzić ceny, bo nie wiem czy mogę się przymierzać do nich :roll:

Mam cichą nadzieję, że jak się uda wyjść z kasą, to może się nasz nowy domek załapie na nowe meble :wink:

Za swój komplet (kanapa + fotel) zapłaciłam cos koło 5 tys. Chcę jednak zamówic drugi fotel, ale nie wiem, czy mi sie uda, bo chodzi o odcienie skóry (że mogą się różnić). Szkoda, że w sklepie pani wprowadziła mnie w błąd i powiedziała, że nie da sie zamówic dwóch foteli. dziwne mi sie wydawało, ale odpuściłam. Mogłam sie skontaktować z producentem.

A czy mają komplety : sofa 3-osobowa, sofa 2-osobowa i fotel?

Czy te sofy sa rozkładane, i czy siedziska sa wyciągane a jesli tak to czy sie nie wysuwaja przy uzytkowaniu?

Sofy mają opcję z funkcją spania i bez. Moja jest bez, czyli większy komfort siedzenia. Najlepiej zapytaj w sklepie o możliwości zamówienia kompletów, bo producent nie prowadzi sprzedaży detalicznej. Mój sklep poszedł na łatwiznę, stąd moje kłopoty.

Właśnie obejrzałam carlosa, bardzo fajny! A mam do Was pytanie - wiecie może czy firma Gala robi te narożniki na zamówienie? Bo chciałabym żeby był większy. Ta krótsza część by miała około 2m a dłuższa około 3 m. I koniecznie w materiale, nienawidzę skór, bo się tyłek do nich lepi, obojętnie czy się siedzi latem czy zimą, czy jest klima w domu czy nie (u teściów jest wypoczynek ze skóry i jest w domu klima, wypoczynek - fakt, piękny, jasna skóra, ale non stop podkładam sobie pod tyłek poduszkę, a z kolei u znajomych ciągle leży koc na narożniku). Bardzo podobają mi się krzesła u forumowiczki, która pokazała swoją czerwoną kanapę i takie też krzesła do jadalni. Bardzo by mi odpowiadały ale w jasnej tkaninie. Czekam na info od tych, co już temat przerobili wzdłuż i wszerz ;D

Nie polecam skór Gali nikomu. Meble może i ładne ale użytkuję już 1,5 roku i skóra zaczęła się łuszczyć a firma umywa ręce. Nie ma znaczenia że stosowałem kosmetyki do pielęgnacji Gali. Twierdzą że to normalne ślady użytkownika. Nigdy nie myślałem że skóra może schodzić i łuszczyć. Niby tanie ale po dłuższym okresie użytkowania można je wyrzucić. Gala Collezione zaproponoiwali przeszycie na mój koszt pomimo że są 2 lata gwarancji.

Najlepsze jak przyszedł ich pracownik który przyjmuje reklamacje. Tam gdzie tylko lekko się łuszczyła skóra przejechał ręką i praktycznie zdarł kawałek skóry po czym szybko spiaał reklamację i poszedł sobie.

Nieźle u nich działa system jakości ISO.

Naprawdę szczerze odradzam tą firmę.

Nie polecam skór Gali nikomu. Meble może i ładne ale użytkuję już 1,5 roku i skóra zaczęła się łuszczyć a firma umywa ręce. Nie ma znaczenia że stosowałem kosmetyki do pielęgnacji Gali. Twierdzą że to normalne ślady użytkownika. Nigdy nie myślałem że skóra może schodzić i łuszczyć. Niby tanie ale po dłuższym okresie użytkowania można je wyrzucić. Gala Collezione zaproponoiwali przeszycie na mój koszt pomimo że są 2 lata gwarancji.

Najlepsze jak przyszedł ich pracownik który przyjmuje reklamacje. Tam gdzie tylko lekko się łuszczyła skóra przejechał ręką i praktycznie zdarł kawałek skóry po czym szybko spiaał reklamację i poszedł sobie.

Nieźle u nich działa system jakości ISO.

Naprawdę szczerze odradzam tą firmę.

Jestem użytkownikiem gali mniej więcej tyle, co Ty i nic sie z moimi meblami nie dzieje. Nie oszczędzamy ich. Wręcz przeciwnie. Pies po nich skacze, drapie, nie przejmuję się zbytnio konserwacją. Od czasu do czasu przecieram środkiem do mycia skór i to wszystko. Cały czas są jak nowe. Nawet poduszki się nie odkształciły mimo, że codziennie na nich sie siedzi albo leży. Może trafiłeś na jakiś felerny egzemplarz (źle wyprawiona skóra). Moim zdaniem firma w takiej sytuacji powinna uznać reklamację. Może napisz do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów.

Dziękuję Wam za informacje dot. cen.

Potrzebowałabym komplet 3+2+1, ale chyba nie nastąpi to tak szybko jak sobie bym wymarzyła.

A może w obiciu z tkanin będą dla mnie przystępniejsze cenowo. Macie jakieś dane o cenach z materiału :roll:

cieszynianka jak ja pytalam o cene samej kanapy denver to w skorz california to bylo okolo 3500 zl, w skorze zwyklej (?) chyba 3200, a w tkaninie niecale 2500 zl.

streamers a pamietasz moze jaka to skora? moze tu jest pies pogrzebany i warto doplacic do tej lepszej :roll: jak sie toczy Twoja reklamacja? masz juz odpowiedz z firmy po wizycie pracownika?

Jeteśmy (dorośli+2 dzieci+kot) użytkownikami czerwonego narożnika ITALIA ( z funkcją - śpią goście okazjonalnie :roll: ) od 3 lat. Jesteśmy bardzo zadowoleni mimo iż, maluchy nie oszczędzają mebelka i traktuja go jak plac zabaw. Mebel cały i nie odkształcony a i skóra w bardzo dobrym stanie. :lol:

• 3 months później...

DZIEŃ BOBRY!

UWAGA NA FIRMĘ GALA, A RACZEJ NA ICH ZABÓJCZE LOGO. TE BLASZKI UMIESZCZONE NA MEBLACH POTRAFIĄ NAWET OKALECZYĆ NOGI. POZA TYM ZAMOCOWANE SĄ ZA POMOCĄ NIEWŁAŚCIWEGO MATERIAŁU, KTÓRY USZKADZA LICO SKÓRY. GDY ZWRÓCIŁEM SIĘ Z PROŚBĄ O NAPRAWĘ, OTRZYMAŁEM ODPOWIEDŹ ŻE POWODEM USTERKI JEST USZKODZENIE MECHANICZNE A Z LOGO MOGŁEM ZREZYGNOWAĆ ZAMAWIAJĄC MEBLE. OCZYWIŚCIE SKLEP MEBLOWY >AGATA< KTÓRY SPRZEDAJE MEBLE GALA COLLEZIONE NIE POINFORMOWAŁ MNIE O TAKIEJ MOŻLIWOŚCI. NA OSTATNI LIST, W KTÓRYM PROPONUJĘ GALII POWOŁANIE NIEZALEŻNEGO BIEGŁEGO NIE OTRZYMAŁEM ODPOWIEDZI. NAJGORSZE JEST TO, ŻE NAWET NIE PRZEDSTAWILI MI PROCEDUR I ROZWIĄZAŃ MAJĄCYCH NA CELU OCHRONĘ PRZYSZŁYCH KLIENTÓW PRZED PODOBNYMI INCYDENTAMI.

POZDRAWIAM=HJU

• 3 months później...
WItam, kupilem kilka miesiecy temu meble Gala zestaw Ferina i popsuly sie prowadnice do ruchomych poduszek, po naprawie przywieziono mi nie moja kanape, mozki w innym kolorze, inny rodzaj skory (doplacalismy do lepszego rodzaju skory) i teraz mowia ze to inna struktura skory a to nie podlega gwarancji. Jezeli ktos nie chce miec klopotow to odradzam tego producenta.

• 1 month później...