NUTKA 15.09.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Co sadzicie o klonie z wykorzystaniem na powierzchnie podlogi. Wiem, wiem ze jasny, ale pytam z praktycznego punktu widzenia. KOGO MAM PYTAC JAK NIE WAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juka11 15.09.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Wiadomo kogo: Boorga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 16.09.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Ja miałam w "starym" domu podłogę klonowš i takież schody. Drewno jest piękne. W I gatunku jest słomkowo jasne jednolite, a w drugim ma bardzo ciekawe usłojenie. Podłoga była twarda. Parkieciarz nie narzekał na obróbkę. Przy malowaniu trzeba uważać, bo widać na przykład nierówno rozprowadzony lakier. Byłam bardzo zadowolona. W nowym domu też planuję parkiet klonowy jeli uda mi się taki zdobyć w przyzwoitej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 17.09.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 ...Co sadzicie o klonie z wykorzystaniem na powierzchnie podlogi... A jaki klon jest w kręgu Twoich zainteresowań: - klon europejski, - klon kanadyjski, - klon amerykański, - jawor? I jaki charakter ma mieć Twoja podłoga: - być jak najjaśniejsza, - musi mieć wyraźny rysunek usłojenia, - liczy się czysta natura z sękami, gałęziami i dziuplą wiewiórki, - "...twardym trza być nie mientkim..." czyli długowieczność ponad wszystko, - "...jeśli nie chcesz mojej zguby, szachownicę zrób mi luby!!! ..." czyli podłoga w/g Twoich marzeń? Na zakończenie jeszcze ustalmy, gdzie chcesz tą podłogę: - hol lub klatka schodowa, - salon, - pokój zabaw/uciech tfuuu! tzn. sypialnia , - kuchnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NUTKA 18.09.2006 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Zaosowanie mojego parkietu planuje na wykorzystanie w takich pomieszczeniach jak: duzy pokoj zwany salonem & sypialnia (bez zadnych zabaw i ciech - bo z kim? Moze z Jasiem-podusią) Nie znam sie az tak na rodzajach klonow ale interesuje mnie najasniejsze drewno, z jaknajmniejszym uslojeniem. Dodam, ze mam pieska i to nie malego, ktoremu na wszystko pozwalam, a nie chcialabym zadnych freskow w jego wykonaiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 22.09.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Po pierwsze primo. Jawor i klon europejski. I to w selekcji SELECT. Po drugie primo. Lakier i podkład wodny. Lakier zdecydowanie dwuskładnikowy poliuretan: trzeba położyć na parkiet 3 warstwy (żeby lakieru było około 300 g/m2). I można potem spokojnie fikać (z Jasiem-podusią albo innymi przytulankami )! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 02.10.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Mam klon kanadyjski Tarkett (panel trójwarstwowy). Znakomity - piękny perłowy połysk, dobra twardość. Pod wpływem światła nabiera koloru miodowego, co widać przy oknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyler 09.10.2006 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Podczepię się do forum. Nie znam się na temacie niemniej chciałbym zasięgnąć opinii ekspertów. W czwartek oddano nam mieszkanie, w którym położono podłogę jaworową, bardzo białe, bielone dodatkowo pigmentem oraz lakierowane lakierami Pallmanna. Proszę o informację czy Pallmann jest lepszy czy gorszy od Eukoli Strato [ten akurat mieliśmy w kosztorysie]. Sprawdzałem specyfikację wytrzymałości/twartości obu i wypada, że strato jest mocniejsze. Podłoga była machnięta dwa razy szpachlą i dwa razy lakierem, więc teraz moje pytanie. Jak bardzo wytrzymałe jest to drewno? Jak bardzo wytrzymałe, że przedmiot o wadze 10gram spadający na nie robi wgłębienie, które jest niepokojące, łamie się lakier i robię takie oczy Proszę Was, uspokójcie mnie, pomóżcie co zrobić, żeby ta podłoga była bardziej wytrzymała. Z góry piękne dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anstak 09.10.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Widziałam klonowa podłoge w pieknym apartamentowcu po około 8 latach intensywnego użytkowania. Kolor nadal piekny, na drewnie jednak bylo widac wyrazne rysy. Moim zdaniem nadawala sie do pierwszej renowacji. Kolor jednak przepiekny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyler 09.10.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Bez dwóch zdań. Kolor doskonały niemniej zastanawia mnie sprawa czy można ją jakoś bardziej utwardzić... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 09.10.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Gdybym wiedział, to pierwszy był zastosował w nowym domu. Ale nie wiem i biorę twardszy gatunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts