ania1719508426 15.09.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Nie wierzyłam. A jednak. Anonimy są na świecie. Anonimowy donosiciel w krótkich słowach wystukanych na maszynie do pisania doniósł o rzekomej "samowoli" na mojej budowie. Przyszła kontrola z PINB. Nie stwierdziła żadnych uchybień, zaleciła przesunąć tablicę do przodu i poszła. Nie piszę tego po to, żeby się pochwalić jaką to mam wzorową budowę. Piszę po to, żeby: - po pierwsze ostrzec, że takie rzeczy NAPRAWDĘ się zdarzają. - po drugie zwrócić uwagę na to że urząd nie ma prawa nadawać biegu sprawom wszczynanym przez anonimowych donosicieli (art. 63 i 64 KPA) - po trzecie podzielić się "sposobem" na anonima. Nie zdążyłam go wypróbować, ale wydaje mi się niezły i skuteczny. Otóż, co identyfikuje anonima? NIC. Dlatego zaraz po informacji że wpłynął anonim idziemy się z nim zapoznać, po czym składamy drugi anonim (oczywiście stylistycznie podobny), że pragnę skorygować dane w poprzednim piśmie (tu wskazujemy pismo naszego donosiciela), że samowola dotyczy innego adresu (tu kierujemy PINB w szczere pole lub do budynku najbliższej jednostki policji albo poczty albo czegoś równie abstrakcyjnego). No, to na razie tyle. A za jakiś czas napiszę co wynika z art. 63 i 64 KPA. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 15.09.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 a to świnia ten anonim dobrze ze masz wzorcową budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 15.09.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Bardzo fajna myśl - i najbardziej podoba mi się komisariat policji jako cel Ludzie potrafią być potworami Współczuję sąsiadów - taka bezinteresowność to się chyba diagnozuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 15.09.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 skad sie biora takie kanalie? i co im to daje?nie maja innych problemow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 15.09.2006 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Ludzie potrafią być potworami Współczuję sąsiadów - taka bezinteresowność to się chyba diagnozuje To nie był nikt z sąsiadów. Zwykły bezinteresowny donosiciel - taki co z nudów donosi. Doniósł jednocześnie na mnie i na osobę z sąsiedniej ulicy ( w tym samym piśmie). Ja buduję już ponad rok - sąsiedzi dawno to zauważyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 15.09.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Ludzie potrafią być potworami Współczuję sąsiadów - taka bezinteresowność to się chyba diagnozuje To nie był nikt z sąsiadów. Zwykły bezinteresowny donosiciel - taki co z nudów donosi. Doniósł jednocześnie na mnie i na osobę z sąsiedniej ulicy ( w tym samym piśmie). Ja buduję już ponad rok - sąsiedzi dawno to zauważyli. Ale musi tam łazić ...no ciekawe co mnie jeszcze czeka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 15.09.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Ludzie potrafią być potworami Współczuję sąsiadów - taka bezinteresowność to się chyba diagnozuje To nie był nikt z sąsiadów. Zwykły bezinteresowny donosiciel - taki co z nudów donosi. Doniósł jednocześnie na mnie i na osobę z sąsiedniej ulicy ( w tym samym piśmie). Ja buduję już ponad rok - sąsiedzi dawno to zauważyli. juz lepiej pic z nudow (niz donosic ) fajne hobby,nie ma co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MalinaMalina 15.09.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 skad sie biora takie kanalie? i co im to daje?nie maja innych problemow? Wydaje mi się że takie anonimy biorą się z zazdrości, że ktoś ma, albo ma lepsze i już, bo tak co by im zależało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 15.09.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 A może wroga ma ten drugi, a Tobie się dostało dla zmylenia śladów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 15.09.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Jakiś anonim w moim imieniu zadzwonił na policję i powiedział, że przeszkadza mi jakieś BMW parkujące pod moim domem. Tyle, że pod moim domem nie parkuje żadne BMW, w związku z czym wcale mi nie przeszkadza. Sprawę znam tylko z relacji sąsiadki, która rozmawiała z policjantem przybyłym po moim rzekomym zgłoszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.09.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 To nie był nikt z sąsiadów. Skad ta pewnosc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 15.09.2006 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 To nie był nikt z sąsiadów. Skad ta pewnosc ? Po pierwsze budowa idzie już ponad rok a sąsiedzi byli o wszystkim zawsze powiadamiani i nigdy nie zgłaszali sprzeciwu. Po drugie w tym samym donosie były jakies bzdury nt. samowoli w domu ulicę dalej. Zupełnie jakby ktoś chodził i węszył, gdzie tu widać styropian na podwórku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 16.09.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Faktycznie, dobry pomysł U nas był taki pan co z nudów donosił. I nikt by nie wiedział ze to on, gdyby w kolejnym piśmie przez przypadek nie podał swojego prawdziwego nazwiska i adresu (chybamachinalnie się podpisał) A donosił na wszystko, na budujących, na sprzedawców, na magazynierów, normalnie maniak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 16.09.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Takich żiczlywych frustratów jest wiecej niz sobie wyobrażacie. Urzedy (zwłaszcza skarbowe), prokuratura, policja i inne władze otrzymuja donosów na pęczki. Powodowane sa zwykle tzw. bezinteresowną polska zawiścią, albo cichymi porachunkami. A co!!! Mnie sie nie wiedzie to dlaczego ma tobie byc lekko? Kiedy w mojej okolicy budowało sie jeszcze sporo domów, sam przypadkiem słyszałem: "zobacz jakie sobie złodzieje hacjendy budują". Nasze polskie piekiełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yogi66 16.09.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 skad sie biora takie kanalie? i co im to daje?nie maja innych problemow? Wszedzie tacy są.... na Forum są także tacy osobnicy ...... Sprawdź w PINB-ie i zadanuncjuj gościa. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=753197&highlight=anonim#753197 Ja nie mogę bo by mnie natychmiast zastrzelili ci mniej dobrzy - partacze, knociarze, oszuści. takie rzeczy podaję jako anonim. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=314738&highlight=anonim#314738 A może tak mały donosik do PINBu. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=38142&highlight=anonim Proponuję od anonimowego listu grzecznego, poprzez bardziej śmiałe aż do ... http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=65595&highlight=donos Na forum jest więcej takich kwiatków.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.09.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 To nie był nikt z sąsiadów. Skad ta pewnosc ? Po pierwsze budowa idzie już ponad rok a sąsiedzi byli o wszystkim zawsze powiadamiani i nigdy nie zgłaszali sprzeciwu. Po drugie w tym samym donosie były jakies bzdury nt. samowoli w domu ulicę dalej. Zupełnie jakby ktoś chodził i węszył, gdzie tu widać styropian na podwórku... no ,no no.....Aniu chyba nie znasz sasiadow jacy mogą być perfidni.Przyjmij taką wersje.Budujesz już jeden rok.Powiadamisz sąsiadów i oni widzą postepy.Znasz ich na tyle ,że możesz stwierdzić ,że to niemozliwe ,żeby któryś z nich?Myśle ,że to sąsiedzki anonim taki "zazdrośliwy".Nie broń ich i popatrz czasami co się dzieje u nich na budowie.Jest to celowe odwrócenie uwagi tym anonimem by organ "ścigający "przypatrzył się dokładnie Tobie a nie jemu.Ja choć jeszcze mam duże zaległości w budowaniu mojego domku już to miałem.Wiem kto to napisał i teraz wiem dlaczego i co miał na sumieniu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 17.09.2006 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 A ja zaryzykowałabym tezę, że to urzędnicy piszą te anonimy - dla uzasadnienia swojego istnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.09.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 A ja zaryzykowałabym tezę, że to urzędnicy piszą te anonimy - dla uzasadnienia swojego istnienia. to druga wersja ale ja nadal sadze ,że 90% to zazdrośni sasiedzi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 18.09.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Takich żiczlywych frustratów jest wiecej niz sobie wyobrażacie. Urzedy (zwłaszcza skarbowe), prokuratura, policja i inne władze otrzymuja donosów na pęczki. Powodowane sa zwykle tzw. bezinteresowną polska zawiścią, albo cichymi porachunkami. A co!!! Mnie sie nie wiedzie to dlaczego ma tobie byc lekko? Kiedy w mojej okolicy budowało sie jeszcze sporo domów, sam przypadkiem słyszałem: "zobacz jakie sobie złodzieje hacjendy budują". Nasze polskie piekiełko No to moja osobista łajw słyszała jak dwie p...ne dewoty przechodząc obok naszej (jeszcze wtedy ) budowy gadały między sobą " patrz pani takie młode, a się już budują...ci to się musieli nakraść!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 20.09.2006 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Mnie podkablowal sasiad w niemczech . Wyslal do urzedu podatkowego pismo ze nie place podatku za psa (cos 250 euro ) I tez zrobili mi kontrole . A ja majac dwa adresy zamieszkanie udowodnilam ze place w Polsce i sprawe umorzono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts