mario1976 11.04.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 A czy kosztorys dla banku można zrobić samodzielnie? Rozmawiałam z 6 bankami i w każdym wymagali pieczątki osoby uprawnionej (mógł być kierownik). Robisz sam a kierownik klepie stempelkiem...jak jest kumaty i pomocny to jeszcze coś podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 11.04.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Ja też kosztorys robiłem sam, jeżeli komuś może sie przydac- przeslę na priv. Do kosztorysu dołączyłem dla siebie dodatkowe pola, na których monitoruję faktyczne wydatki. Widać, gdzie się "rozjechałem" z szacunkami. Pozdr. Robert[/quote Robin, jeżeli to nie problem to ja też poprosze na priv. Mam dwie lewe ręcę do cyferek , tabelek i wyliczeń... Ja również poproszę pozdrawiam Monika Jeżeli możesz to podeślij też do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 11.04.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Ho ho! ale się cieszy wzięciem mój kosztorys Szkoda, że nie mam takiego powodzenia u kobiet... Wysyłam Moni i Jogi8- oni mają adresy mailowe, YENNEFER999- podaj mi maila- wyślę. Kosztorys był robiony na potrzeby GE Money Banku, procenty w obecnej chwili moga się nieco różnic- ceny materiałów i częściowo robocizny uległy zmianie. W razie kłopotów ze zrozumieniem- prosze o kontakt na priv. Pozdrawiam serdecznie ze słonecznego Podlasia Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 11.04.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Dostałem Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waltz 12.04.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Jeśl można to i ja poproszę (piotr at walczowscy kropka pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YENNEFER999 12.04.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Ho ho! ale się cieszy wzięciem mój kosztorys Szkoda, że nie mam takiego powodzenia u kobiet... Wysyłam Moni i Jogi8- oni mają adresy mailowe, YENNEFER999- podaj mi maila- wyślę. Kosztorys był robiony na potrzeby GE Money Banku, procenty w obecnej chwili moga się nieco różnic- ceny materiałów i częściowo robocizny uległy zmianie. W razie kłopotów ze zrozumieniem- prosze o kontakt na priv. Pozdrawiam serdecznie ze słonecznego Podlasia Robert Robin, wysłałam adres na priv. Pozdrawiam ze słonecznej Stolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YENNEFER999 13.04.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Robin dziękuje serdecznie, dostałam kosztorys, teraz pzostaje mi troche na nim posiedzieć i przerobić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dareks 18.04.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Hmm... a zaczeło się od postu Majki-Tychy. Majka, czy w koncu sporządziłaś ten kosztorys ? Ja też kosztorys robiłem sam, jeżeli komuś może sie przydac- przeslę na priv. Do kosztorysu dołączyłem dla siebie dodatkowe pola, na których monitoruję faktyczne wydatki. Widać, gdzie się "rozjechałem" z szacunkami. Pozdr. Robert Jeżeli możesz, to również poproszę o przesłanie. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 24.04.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 I ja nieśmiało poproszę o kosztorys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravras 24.04.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 A ja ubiegam się o kredyt w Millenium. Ma może ktoś wypełniony ich firmowy druczek w którym trzeba zestawić koszty? Dla ułatwienia podam konstrukcję przyszłego domu: ściany zewnętrzne jednowarstwowe murowane z bloczków Ytong, fundamenty betonowe, stropy gęstożebrowe Teriva, dach o konstrukcji drewnianej, kryty dachówką cementową. Jest to projekt o nazwie Gamma2: http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?p=detail&id=217 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravras 24.04.2007 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 A ja ubiegam się o kredyt w Millenium. Ma może ktoś wypełniony ich firmowy druczek w którym trzeba zestawić koszty? Dla ułatwienia podam konstrukcję przyszłego domu: ściany zewnętrzne jednowarstwowe murowane z bloczków Ytong, fundamenty betonowe, stropy gęstożebrowe Teriva, dach o konstrukcji drewnianej, kryty dachówką cementową. Jest to projekt o nazwie Gamma2: http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?p=detail&id=217 Zgodnie z procentowymi zaleceniami ave! sporządziłem swój własny kosztorys dotyczący budowy domu Gamma2 - zestawienie prac jest robione pod kątem wymagań banku Millenium. Proszę rzucić na to okiem i powiedzieć czy są to koszty realne i gdzie zawyżyłem lub zaniżyłem wydatki: 1. roboty ziemne: 6,9tyś zł 2. fundamenty, piwnice: 24,9tyś zł RAZEM STAN ZEROWY: 31,8tyś zł 3. ściany konstrukcyjne - nadziemia: 35,7tyś zł 4. ściany działowe: 11,7tyś zł 5. stropy, balkony, tarasy: 12,3tyś zł 6. schody: 6tyś zł 7. dach - konstrukcja, ocieplenie: 21,9tyś zł 8. dach - pokrycie, obróbka: 31,8tyś zł 9. stolarka okienna z oszkleniem 15tyś 10. stolarka drzwiowa 9,3tyś zł RAZEM STAN SUROWY: 143,7tyś zł 11. podłogi i posadzki: 28,5tyś zł 12. tynki wew.,: okładziny: 14,7tyś zł 13. malowanie: 1,8tyś zł 14. elewacja: 8,4tyś zł RAZEM STAN WYKOŃCZENIOWY: 53,4tyś zł 15. instalacja wod.-kan.: 12,6tyś zł 16. instalacja c.o i c.w: 14,7tyś zł 17. instalacja gazowa: 2,1tyś zł 18. instalacja elektryczna: 13,2tyś zł RAZEM INSTALACJA WEWNĘTRZNA: 42,6tyś zł 19. przyłącze wodne 20. kanalizacja 21. energetyczne 22. gazowe 23. cieplne RAZEM PRZYŁACZA DO BUDYNKU: 12,3tyś zł - dokumentacja, nadzór - roboty zewnętrzne - inne prace RAZEM: 16,2 tyś zł OGÓŁEM KOSZT BUDOWY: 300tyś zł [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 12.07.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 A jakieś sugestie dot. wyceny WYKOŃCZENIÓWKI?Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 25.07.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Robin2 ja rowniez prosze o kosztorys. [email protected] Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uchromik 27.09.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 jeśli jest możliwość - proszę o przesłanie na priv [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts