Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tynk silikatowy - Weber Terranova TD331 - co myślicie?

anpi

Recommended Posts

Silikat ma wyższy współczynnik dyfuzyjności, lepsza paroprzepuszczalność oraz jest zdecydowanie czystszy w eksploatacji, przyczym czystośc zachodzi na drodze negatywnego efektu kredowania (wietrzenia) warstwy nawierzchniowej.

Z tego powodu lepszy jest silikon.

Silikat dobrze położony w stabilne, niewilgotne warunki pogodowe ozywiście też zachwuje się poprawnie.

Mogiła położyć go przy mgle lub przed deszczem. Niestey wykonawcy to rzadko wiedzą. Gwarantowanie plackowata, lazurowana fasada.[/img]

Tynk jest OK. A jaki dają rabat?

Teraz jest promocja i producent daje 10%, ale sprzedawca daje jeszcze drugie 10%

Rabat normalny, bez specjalnej promocji producenta. Ja dostałem (w maju) 23% na tynk i 19% na grunt i farbe. Był to rabat od hurtowni (bez specjalnego proszenia się, ale tam juz mnie znają z tego że ja ostro cisnę :wink: ). Producent nie robił wtedy żadnych promocji.

pozdrawiam

Konrad

Byłem w Castoramie, rzeczywiście to jest tynk produkowany dla Castoramy, ma inne oznaczenie CAS i numer koloru. Akurat jeden z kolorów bardzo mi się podoba, co do dokupienia, jak zabraknie - można kupić parę wiader więcej i zwrócić jak zostanie.

Piotr.o czy mógłbyś mi przesłać swoją ofertę na ten tynk, no i jak wygląda sprawa transportu? Mieszkam w Kielcach.

Oferta poszła na priv.

Zapraszam wszystkich ostatnio klientka kupiła "tani' styropian w markecie.

Był tylko 5 cm węższy i 5 cm krótszy niż normalnie czyli zamiast 100x50 miał 95x45 cm.

Stąd włąsnie biorą sie niskie ceny. Rolki wełny mineralnej są również krótsze. Ale .... mądry polak po szkodzie .... było tanio.

Pozdrawiam Piotr Orzechowski