anpi 15.09.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Proponują mi ciekawy rabat na ten tynk. Co o nim myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 15.09.2006 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Tynk jest OK. A jaki dają rabat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 15.09.2006 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Tynk jest OK. A jaki dają rabat? Teraz jest promocja i producent daje 10%, ale sprzedawca daje jeszcze drugie 10% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 15.09.2006 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Poprawny materiał z typowymi wadami silikatu (kazdego), głownie podatnośc na wyplamianie i ograniczona paleta barw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 15.09.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 cholerka a się przymierzam też do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 15.09.2006 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Poprawny materiał z typowymi wadami silikatu (kazdego), głownie podatnośc na wyplamianie i ograniczona paleta barw. A jaką ma przewagę nad akrylem TD 322? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 15.09.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Silikat ma wyższy współczynnik dyfuzyjności, lepsza paroprzepuszczalność oraz jest zdecydowanie czystszy w eksploatacji, przyczym czystośc zachodzi na drodze negatywnego efektu kredowania (wietrzenia) warstwy nawierzchniowej. Z tego powodu lepszy jest silikon. Silikat dobrze położony w stabilne, niewilgotne warunki pogodowe ozywiście też zachwuje się poprawnie. Mogiła położyć go przy mgle lub przed deszczem. Niestey wykonawcy to rzadko wiedzą. Gwarantowanie plackowata, lazurowana fasada.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 15.09.2006 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Silikon zupełnie odpada ze względu na cenę. Początkowo byłem zdecydowany na tynk mineralno-polimerowy, silikat to szczyt moich możliwości finansowych. Czyli mam do wyboru:- silikat: 6,10 zł/kg- akryl: 5,70 zł/kg Który wybrać i dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 15.09.2006 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 W tej sytuacji położylbym mineralny (dobry) + farba silikonowa. Wyjdzie podobnie... A przy konieczności wyboru z tych dwóch - silikat.Pilnować pogody - powtarzalna tempratura i niska wilgotność to warunek.Teraz da się to spokojnie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 15.09.2006 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Mineralny + farba odpada, bo będę musiał więcej zapłacić wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 16.09.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Tynk jest OK. A jaki dają rabat? Teraz jest promocja i producent daje 10%, ale sprzedawca daje jeszcze drugie 10% Rabat normalny, bez specjalnej promocji producenta. Ja dostałem (w maju) 23% na tynk i 19% na grunt i farbe. Był to rabat od hurtowni (bez specjalnego proszenia się, ale tam juz mnie znają z tego że ja ostro cisnę ). Producent nie robił wtedy żadnych promocji. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martar 16.09.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 A co myślicie o tynku silikatowo-silikonowym Terranowa, czy trzeba uwazać na warunki pogodowe czy dodatek silikonu jednak zagwarantuje poprawne wykonanie niezależne od pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 16.09.2006 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 No to ten mój rabat rzeczywiście słaby. W Castoramie jest ten tynk w ośmiu kolorach za 148 zł za wiadro, czyli wychodzi 4,93 brutto za kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 17.09.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Tyle, że to nie jest dokładnie ten sam tynk. To wersja robiona specjalnie dla marketu. Z tego co pamiętam to na wiaderkach nie znajdziesz nawet nazwy Terranowa. Jest tylko Weber. Ale być może w środku jest ta sama zawartość. Tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 17.09.2006 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Dzisiaj idę do Castoramy sprawdzić, bo wydaje mi się, że na bilbordzie jest zdjęcie wiaderka z napisem Terranova, ale pewny na 100% nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 17.09.2006 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Tynk jest w sześciu kolorach. Kolory nie z wzornika kolorów Terranovy. Pytanie co jak w markecie sie skończy a braknie wiaderko.A co do ceny mam niższą na ten tynk.Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 17.09.2006 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Czyli mam do wyboru: - silikat: 6,10 zł/kg w tej cenie powinieneś dostac tynk Silikatowy ceresit CT 72/73 w I grupie kolorystycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 17.09.2006 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Byłem w Castoramie, rzeczywiście to jest tynk produkowany dla Castoramy, ma inne oznaczenie CAS i numer koloru. Akurat jeden z kolorów bardzo mi się podoba, co do dokupienia, jak zabraknie - można kupić parę wiader więcej i zwrócić jak zostanie. Piotr.o czy mógłbyś mi przesłać swoją ofertę na ten tynk, no i jak wygląda sprawa transportu? Mieszkam w Kielcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 18.09.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Oferta poszła na priv.Zapraszam wszystkich ostatnio klientka kupiła "tani' styropian w markecie.Był tylko 5 cm węższy i 5 cm krótszy niż normalnie czyli zamiast 100x50 miał 95x45 cm.Stąd włąsnie biorą sie niskie ceny. Rolki wełny mineralnej są również krótsze. Ale .... mądry polak po szkodzie .... było tanio. Pozdrawiam Piotr Orzechowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 18.09.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Zapraszam wszystkich ostatnio klientka kupiła "tani' styropian w markecie. Był tylko 5 cm węższy i 5 cm krótszy niż normalnie czyli zamiast 100x50 miał 95x45 cm. Pozdrawiam Piotr Orzechowski Przecież styro i tak się kupuje na m3 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts