jewrioszka 22.02.2007 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Mam juz wycenę okien która opiewa na 13.000 PLN . Zrezygnowałem juz ze wszystkiego z czego mozna było. Wczoraj zapłaciłem za styropian na cały budynek włącznie z posadzka 9.000. Zaczęły się więc wydatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 22.02.2007 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Dzis miałem spotkanie z Gościem od wylewek forumowym Eimundem. Sptkanie zaplanowalismy na budowie. Okazuje sie że powinienem zamówic nie 20 cm tylko 22 cm styro na podłogę. moge oczywiście mniej tylko że wtedy wylewka bedzie miała 10-11 cm co jest całkowice zbędne.Dowiedziałem sie jeszcze z lepiej abym na te 20cm zamówił płyty 3 x 5 cm i 1x 7 cm. Dzięki temu zostana zniwelowane ewentualne nierówności. Majstry zrobiły dobrą robote mam az 0,5 cm różnicy w poziomie chudziaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 22.02.2007 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Byłem tez dzis w gminie, żeby złozyc wniosek z nazwą naszej ulicy. Nius polega na tym że podobno zatwierdzili juz budowe naszej drogi wraz z rowem melioracyjnym, a prace maja sie rozpocząc jak tylko warunki pozwolą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 23.02.2007 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Dzwoniłem dzis człowieka którego namiary dostałem od Amber, żeby spotkał sie ze mna na budowie i okreslił czy da sie u mnie zamontować bramę o standardowych wymiarach. A on mi mówi że on juz wie że u nas jest netypowa brama, bo powiedzial mu o tym Krzysiek . (forumowy Stary) hahahahah niezły numer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 24.02.2007 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Wrrrr....zdjęli mi gips. i..... założyli chemo-utwardzalny bandaż , jedyna różnica to taka że jest lżejszy. Ale nadal nic robic nie mogę, bo przeciwstawny sztywny i co z tego że reszta sie ugina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 27.02.2007 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Qrcze mam dylemat. Z powodu ciasnoty w pom. gosp. (4m^2) musze sie zdecydować który ze zbiorników (CWU czy hydrofora) przenieść do spiżarni, a może go podwiesić? Hmm zapodałem problem na grupie, ale może ktoś tu zaglądający wpadnie na jakiś pomysł, lub sam miał taki problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 27.02.2007 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 iiihhhaaaaaa........ Mam to na piśmie. Przyszło pismo z gminy. Mają nam zrobić drogę w pierwszym półroczu 2007.!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 02.03.2007 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 No to chyba klamka zapadła. Będzie zestaw solarny Urlicha plus kominek z płaszczem Lechmana 15kW.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 08.03.2007 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Ciężki dzień. Miałem dostawę styropianu na 12 w południe, o 6:30 zadzwonił kierowca że będzie u mnie ok. 9-10. Szybka decyzja, budzę kolegę, jadę po niego i śmigamy na wieś. Wyjazd z W-wy zajmuje na 1.5h 9:30 dzwonią z pracy - nie oddałem dokumentów od samochodu więc musze je dostarczyć do firmy tylko kiedy i jak. 10:00 przyjeżdża transport. 10:20 dogadałem sie z instalatorem z pracy dostarczy klucze za mnie, będę musiał sie odwdzięczyć. 10:45 dostarczony towar nie zgadza sie z moim zamówieniem. Ktoś w sissporze poszedł na skróty. 11:00 szybki kontakt z handlowcem - wypiera sie wszystkiego. 11:30 tłumacze łosiowi że nie szukamy teraz winnego tylko rozwiązania problemu. Nie cha zabrać nadwyżki, tylko dostarczyć to czego nie dowieźli 12:30 Przyjeżdża gość z Juventusu, umawiamy sie że ofertę dostane w sobotę. 13:00 Udało sie zabiorą nadwyżkę o dostarcza braki. Nosimy styro przeszło 50m bliżej nie dało sie podjechać, to wcale nie jest takie lekkie. Kolega mi narzeka, ale do 15:00 dajemy rade. Wyznaczamy jeszcze tylko poziomy pod kable na ścianach i o 17:00 kończymy. UFFF - to było kolejny dzień świra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 11.03.2007 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Sobota i niedziela bardzo pracowite. Najpierw była walka z Izohanem, dopiero moja Kasia znalazła sposób na prawidłowe rozprowadzanie tej masy.Mieliśmy tez gości zajrzeli do nas jak zwykle przelotem Groblusy i na dłużej depi który na nawet dużo pomógł. Drugi dzień to typowa solówka.Skończyłem ocieplać pierwsza warstwą sypialni córki, przygotowałem prawie wszystkie podłogi pod ułożenie styro i wyrobiłem całą masę przeciwwodną na podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 12.03.2007 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 No to wełna zakupiona. Teraz czekam tylko na okna i alarm, wtedy dopiero ja sobie przywiozę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 13.03.2007 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Zapłaciłem dziś za okna i zobaczyłem dno worka, nawet nie chce sobie przypominać ile to wyniosło. . Ciekawe czy dostanę do-kredytowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 17.03.2007 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Dziś razem z jewrioszkową ociepliliśmy pierwszą 15cm warstwą całe poddasze, zostały nam tylko trudne miejsca i "trójkąty" No i dowiedziałem sie że, przesadziłem z ilością wełny , tzn nie grubością tylko powierzchnią. Zamówiłem sporo za dużo. Ciekawe czy mi przyjmą nadwyżkę.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 23.03.2007 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Jest tak. Okna juz sie robią. Brma garażowa też. Drzwi wejściowe też. Pierwsza warstwa ocieplenia poddasza juz leży ( wlasciwie wisi ) Jutro robie elektryke na parterze i jak starczy czasu na poddaszu też. Okna połaciowe są za nisko (mój błąd), bedzie poprawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 26.03.2007 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Sobota i niedziela uplyneły mi pod znakiem kładzenia elektryki. Znowu sie wszystko pomieszało, tynkarzy nie było więc miałem tynkowac dopiero w czerwcu, a tu nagle sie okazuje że moga wcześniej czyli ok. 30. W związku z tym zamiast kłaśc podloge musiałem jechac kabelkami. W niedziele po południu była u nas mała integra ludzi z forum, uzbieralo sie nas 19 osób Było naprawde bardzo fajnie i miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 31.03.2007 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Hmm, dziś mała niespodzianka, widać już zaczątki naszej ładnej żółtej drogi. obawiamy sie jednak że z powodu braku tłucznia pod tym żwirkiem po pierwszysch deszczach wymiesza się on z glina spod spodu i będzie dejavu http://kasiaiczarek.googlepages.com/IMG_0007.jpg/IMG_0007-full.jpg Poza tym ta droga coś krótka jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 01.04.2007 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Uff gniazda na parterze skończone, oświetlenie parteru zrobione w połowie. Generalnie dzień był ?...bardzo ruchliwy. Od samego rana ruch jakby tych działek bylo znacznie więcej. Goście przyjeżdzali o odjeżdżali. Od rana było tak Mani, Szanowny małżonek Betsi, Pan Koparkowy, właściciele działki numer 6, właściciele działki numer 7, majster od stanu surowego . Jednym słowem święto. Brakowało tylko Mojej Kasi żeby tych wszystkich ludzi ugościć. A na sam koniec wpadłem do Pontypendy na pyszny sernik , ach cóz to był za dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 02.04.2007 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Dzisiaj był test mojej pierwszej instalacji elektrycznej po ok 10 - letniej przerwie. Wypadł pozytywnie. , żadnych błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 03.04.2007 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Hurraaaaaaa!!!!!!!!!!! Mamy drogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 06.04.2007 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Wczoraj widziałem sie z tynkarzem i gazownikiem. Już wiem że koszt otynkowania naszej chatki od wewnątrz to prawie 6500 PLN , za to gazownik okazał sie o wiele bardziej przyjazny. Okazuje sie że nie dość że nie musielibyśmy z wykonaniem przyłącza czekać na gazownię to jeszcze wykona on to znacznie taniej ( 30 PLN/mb z jego materiałem ). Orientacyjny koszt doprowadzenia ok 120 m gazociągu oraz wykonanie wszystkich przyłączy na naszym terenie to ok. 5500PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts