Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jewrioszkowa Historya - przez los stworzona

Recommended Posts

• Odpowiedzi 126
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pracowaliśmy z Kasią do 0:40 :-? , zrobiliśmy ocieplenia na gruncie ile sie da. na koniec złapali mnie na suszarkę i dostałem mandat 300PLN, poczekam na skarbowy sami mi potracą. ( mielibyśmy za to całkiem fajny sraczyk :-? :wink: :lol: )

Chyba mam dzikiego farta, wczoraj moi hydraulicy zaczęli robić nam ocieplenie podłogi, fajnie co przecież to nie ich job. :o . Niestety jak się przekonaliśmy, najlepiej niech każdy robi to co robi naj lepiej.

Dobre z nich chłopaki ale mieliśmy przez to troszkę poprawek. To pewnie wina zabrania sie do pracy z "marszu" i nie posiadania odpowiedniego noża, przez co miejsca przecięcia płyt zamiast być ucięte to są jak to mówi moja żona "obrzępolone". Z tego tez powodu nie dolegają do siebie wystarczająco ściśle co z kolei tworzy mostki termiczne. Rekord padł w drzwiach małego pokoju na parterze, tam były wszystkie płyty "obrzępolone" przez 3 warstwy do samej podłogi.Chmm.... nie każdy musi wszystko wiedzieć, a my niestety mamy na tym punkcie hopla.

Poproszę ich dzisiaj żeby spróbowali to robić dokładniej, z jak największych kawałków i na zakład..

Niepokoi mnie tez cena oferowanych materiałów, muszę spytać czy to nie chinina.

Qrde cos chyba jest nie tak.

Hydraulikę mam stojąca dęba bo nie mam ścian działowych na poddaszu. Chciałem tez zmienić firme ochroniarska z Juwentusa na Grota, bo fiolety za daleko stacjonują. powiedziałem o tym ich przedstawicielowi we wtorek. A tu dzisiaj zajeżdża do mnie dwóch panów z Juwentusa i mi mówią że ponieważ rejon sie rozwija to ich firma deleguje na ten rejon osobny patrol który będzie sobie parkował albo w Prażmowie lub w naszej wsi :o . To sie nazywa walka o klienta.

No to mamy klucze do wlasnego domu. :) Jednego dnia zalożyliśmy: drzwi, okna i alarm z monitoringiem, niestety noc przed tym faktem nas okradli. :cry:

Straty poniesliśmy na kilka tysięcy zlotych i jeszcze usłyszeliśy że przez swoją dzialalnośc na forum ściągamy złodziei. :o :-? :lol: PRZYZNAM SZCZERZE ŻE WIĘKSZEJ BZDURY NIE SŁYSZAŁEM OD LAT.

W piątek moi hydraulicy skończyli układać mi podlogowkę, pracowali chyba do północy. W każdym bądx razie ogrzewanko juz jest.

jakby ktos pytał to bardzo chętnie ich polecę, bo chlopaki sa naprawde na medal. W przeciwieństwoie do wielu ekip można z nimi sie normalnie p[orozumieć i bardzo rozsądnie dogadać.

http://kasiaiczarek.googlepages.com/podlogowka.jpg/podlogowka-full.jpg

Weekend był zabójczy,

Sobota

Najpierw polka galopka na 7 do Tarczyna po cement (którego nigdzie niema), potem na 7:45 do Prażmowa spotkać sie z ekipą Eimunda. 8 rano chłopaki zaczynają robić pomiary i przymierzają sie do wylewek, ja w tym czasie ganiam do składu w Prazmowie po druga rolkę taśmy dylatującej. sąsiad w tym czasie wynosi cały styro na zewnątrz. ( a miał mi tylko pomóc, niestety wszystko było na wariackich papierach. W ciągu dnia okazuje sie że moż4e zabraknąć ok 300 kg cementu, obdzwaniam składy a tu lipa nigdzie niema. :( . działo się tak dlatego że podałem powierzchnię 146 m2, a to jest powierzchnia gdzie wysokość pomieszczeń wynosi ponad 190 cm, jak sie okazuje pod skosami tez się wylewa. na szczęście piasek miał dosyć gruba frakcję i wszystkiego starczyło.

Zostaje na działce na noc żeby przypilnować styro którego nie mogę wnieść do domu.

http://kasiaiczarek.googlepages.com/Wylewki.jpg/Wylewki-full.jpg

Niedziela

Budzę sie w samochodzie i nie widzę drogi, zamiast ładnego widoku mam wymalowane przez mróz kwiaty :o . Nawet nie próbuję wychodzić, uchylam tylko drzwi , wystawiam maszynkę i wstawiam wodę ( gazowaną):roll: na kawę. Potem spacerek z psem i biorę sie za pracę (porządkuje teren). ok. 8:30 słyszę głośne wołanie mojego imienia, to moi ulubieni sąsiedzi zapraszają mnie na śniadanie ( za co bardzo dziękuję), po prostu drąc sie przez okno swojej kuchni ( 150m do mnie). potem dzień jak co dzień robota kurs do Piaseczna po folie i przykrywanie wylewek. Wieczorkiem wniesienie tego wszystkiego z powrotem do chałupy i powrót do wawki.

na dziś dzień mam dość.

http://kasiaiczarek.googlepages.com/Wylewki1.jpg/Wylewki1-full.jpg

Aaaa byłbym zapomniał została mi góóóra piachu, bo eimund mówił o wywrotkach, ja nie spytałem o jakich i zamówiłem kamazy (12t) :lol: , a wystarczyłyby tatry (7t) :lol:

• 2 weeks później...

Od dnia wczorajszego mamy już tablicę rozdzielczą i podłączenie do sieci.

Dzisiaj prawie skończyłem podłączanie instalacji parteru, został mi tylko ogród i urządzenia specjalnego przeznaczenia.

Byli tez goście z zaskoczenia pierwsi pojawili sie Pontypendowie, Zuberkowie, Gafinka we wlasnej osobie oraz nasze ulubione sąsiady. Pogoda dopisała więc i "piknik" się udał.

Jutro ciąg dalszy.

Wziąłem urlop na 14 maja żeby załatwić sprawy w urzędach i dokończyć instalacje elektryczną, niestety weekendowy wypadek całkowicie to uniemożliwił. :cry:

W sobotę wchodzą tynkarze a ja jestem niesprawny, czy ktoś za mnie zrobi instalacje ? raczej nie, trzeba będzie łyknąć końska dawkę ibupromu i w piątek ją dokończyć.

Jest tez dobry nius - wczoraj nam podłączyli prąd.

Piknik muratora ( juz bez gorsetu)

Kilka ostatnich dni ( i nocy) to było tak. Budowa - walka z instalacją elektryczną, ładny dzień ludzie słonko łapią ja jak personalny z młyna ( taki biały) bo przez cale dnie nie wynurzam sie z budynku.

ostatnia nocka tez spędzona na budowie, ale chyba wszystko ,udalo dopiąc sie na ostatni guzik. Aż sie boje co by było gdyby nie moja kochana Kasia która przypomniala mi o kilku bardzo istotnych punktach śiwetlnych i razem ze mną stukała mlotkiem.

:-? cos wolno im idzie, zaczęli we wtorek od pokoju dziennego i kuchni gdzie sa największe płaszczyzny i tak naparwde dopiero wczoraj to skończyli. Obiecują że do piątku skończą całą chałupkę, w co nie bardzo chce mi wierzyć.

Pozostała częśc domu to znacznie mniejesze pomieszczenia, wlasciwie to same przejścia i okna, a z tym jest najwięcej zabawy.

Pożyjemy zobaczymy.

Hihihi....własnie musiałem odwołać załoge interwencyjną. panowie tynkarze odłaczyli cały prąd i zapomnieli ponownie go załączyć. W związku z powyższym przyjechał patrol i postawil ich pod ścianą. :lol: Nie rozumiem tylko dlaczego jak wczoraj wyłaczałem kilkakrotnie prąd nikt nie przyjechał. może było zbyt krótko?