jewrioszka 10.06.2007 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Kolejny miły drobiazg. Mmy pozytywna decyzje z gazowni na wykonanie przyłącza i ntki gazociagu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 14.06.2007 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 I jak zwykle czas, czas, czas starostwo w Piasecznie we wszystkich sąsiednich powiatach słynie ze swojej biurokracji. okres oczekiwania na mapki do celow projektowych może osiągnąc nawet 3 m-ce. . W kazdym bądź razie geodeta zamówiony na sobotę, będzie aktualizował mapy, potem aktualne mapy ze starostwa . Kolejny krok to projekt i wykonanie 128 m gazociagu oraz przyłącza. Mamy nadzieje że zdążymy do zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 14.06.2007 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Czekamy tez na kredyt, poniewaz poprzedniego zabrakło. Jak tylko go dostaniemy to ostro ruszamy z wykończeniówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 14.06.2007 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Byłbym zapomniał Z początkiem długiego weekendu rozpoczęliśmy zabudowę poddasza od sypialni Madzi, co nam całkiem nieźle wyszło i nie wydaje sie byc trudne. Niestety ilość gości skutecznie uniemożliwiła nam wykonanie tych prac w całości, za to pozwoliła nam naprawdę odpocząć. Jedyne co udało mi się zrobić to doprowadzić zasilanie do pompy i ogrodu. Nadal jednak nie jestem pewien którą metode budowy ścianek dzialowych wybrać. 1. Profile mocowane bezpośrednio do konstrukcji dachu, dzięki czamy ścianka jest na stałe związana z konstrukcja domu i na dole i u gory. Powoduje to jednak pewne utrudnienie, mianowicie płyty na skosach trzeba przycinac do wielkośc pokoju. 2. profile ścienne mocować do konstrukcji sufitu podwieszanego poprzec przykręcone płyty GK, dzięki czemu nie będa one wymagały żmudnego dopasowywania. Pytanie tylko czy wytrzymalośc ścian na tym nie straci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 25.07.2007 05:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Ech, własciwie to niema o czym pisać. Tyle tylko że mamy juz w drodze wodę. Wykończeniówka po pracy nie idzie tak szybko jakbyśmy chcieli. No...to dałem znak że żyjemy i biorę sie za wykończenówkę albo ona mnie albo ja ją. P.S. No i już tu mieszamy i nawet mamy net. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robsonB1969 26.07.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Witam Jewrioszków, a ja ze szwagrem budujemy orzech bliźniaczy! Kilka zmian w projekcie ale bez przesady, bliźniaczymy oczywiście garażami. Jesteśmy na etapie wieńców, budujemy od końca kwietnia i UWAGA we dwóch!!! Nie przesadzę, jak powiem, że byliście dla nas kopalnią wiedzy o projekcie i dodawaliście nam otuchy. Bardzo za to dziękujemy. Mimo, że na gorąco śledziliśmy wasz dziennik to nie mieliśmy odwagi pisać, (nie przez fałszywą skromność broń Boże), ale tak jakoś nie wychylaliśmy się. Teraz nadszedł czas podziękować. Trzymamy kciuki i budowlanym pozdrowieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 26.07.2007 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Cieszy nas bardzo że byliśmy wam tak bardzo pomocni. Mamy też nadzieję że nie powielicie naszych niedociągnięć i błędów. Tak swoja drogą to ciekawe ile juz orzechów powstaje w Polsce, z tego co wiemy to my byliśmy drudzy lub trzeci. Napiszcie czy projektanci polikwidowali juz te koszmatne podciągi przez środek salonu oraz monolit w okolicach komina. P.S. Prosimy też abyście ewentualne kolejne wpisy zamieszczali w naszych komentarzach ( link w podpisie). I może wspólnie rozruszamy ponownie wątek "Orzech" http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63597&start=60 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts