slavkc 15.09.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Mam problem, gdyż nie ma specjalnej farby do malowania elementów instalacji c.o. z rur miedzianych, a każdy sprzedawca mówi inaczej, czy ktoś może mi doradzić właścihttp://y rodzaj farby, a propo to chcę pomalować na kolor, dizękuję za poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matti 15.09.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Mam problem, gdyż nie ma specjalnej farby do malowania elementów instalacji c.o. z rur miedzianych, a każdy sprzedawca mówi inaczej, czy ktoś może mi doradzić właścihttp://y rodzaj farby, a propo to chcę pomalować na kolor, dizękuję za poradę Sorry ale takie rurki powinieneś ocieplić a nie malowac,jezeli są to rurki do zimnej wody to malowanie jest moim zdaniem zbyteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 15.09.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 podejscia pod grzejniki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edgar the liar 15.09.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Ja malowałem 8 lat temu ,zwykłą farbą taką samą co na sciany (bolix to chyba był) , na pewno nic nie odpadnie , a efekt maskujący gwarantowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavkc 15.09.2006 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Sory, ale instalacja c.o. jest przeznaczona do ogrzewania więc odpada wersja z ociepleniem np w pokoju, gdyż rurki idą po ścianie w kotłowni i w piwnicy owszem a ale rurki na ścianie muszę pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matti 15.09.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Sory, ale instalacja c.o. jest przeznaczona do ogrzewania więc odpada wersja z ociepleniem np w pokoju, gdyż rurki idą po ścianie w kotłowni i w piwnicy owszem a ale rurki na ścianie muszę pomalować. Podejrzewam ze możesz to zrobic jako jako instalacje podtynkowa,moim skromnym zdaniem wygląda to wiele ladniej,czy mylę sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edgar the liar 15.09.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 rurki idą po ścianie w kotłowni i w piwnicy Jak już idą to znaczy że sie nie da podtynkowo , a ze pod tynkiem lepiej wygladaja to kazdy wie . Każda farba , emalia i farba naścienna nadaje sie na rurki z miedzi , dlatego nie ma specjalnej farby.Trzeba tylko malować kilka razy żeby pokryło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 15.09.2006 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Podejrzewam ze możesz to zrobic jako jako instalacje podtynkowa,moim skromnym zdaniem wygląda to wiele ladniej,czy mylę sie? Gość ma rurki na ścianach i chce je pomalować, Ty mu radzisz, żeby wykuł dziury w ścianach i schował rurki. Czy to jest mądre, zastanów się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matti 16.09.2006 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Podejrzewam ze możesz to zrobic jako jako instalacje podtynkowa,moim skromnym zdaniem wygląda to wiele ladniej,czy mylę sie? Gość ma rurki na ścianach i chce je pomalować, Ty mu radzisz, żeby wykuł dziury w ścianach i schował rurki. Czy to jest mądre, zastanów się. O EL Komendante pozwolisz waćpan ze będę radził co ja uważam za słuszne?Akurat rury na ścianie to nie za bardzo mi sie podobają czy pomysł jest głupi czy mądry pozostawiam pytającemu a nie osobie trzeciej. Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 16.09.2006 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 O EL Komendante pozwolisz waćpan ze będę radził co ja uważam za słuszne?Akurat rury na ścianie to nie za bardzo mi sie podobają czy pomysł jest głupi czy mądry pozostawiam pytającemu a nie osobie trzeciej. Pa Pokrętna logika, ale niech Ci będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek34 16.09.2006 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 zwykła farba olejna wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matti 16.09.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 O EL Komendante pozwolisz waćpan ze będę radził co ja uważam za słuszne?Akurat rury na ścianie to nie za bardzo mi sie podobają czy pomysł jest głupi czy mądry pozostawiam pytającemu a nie osobie trzeciej. Pa Pokrętna logika, ale niech Ci będzie Tak tego nie zostawię ,jeśli juz to mamy racje,jak sie mówi punkt widzenia jest uzależniony od położenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 16.09.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Tak tego nie zostawię ,jeśli juz to mamy racje,jak sie mówi punkt widzenia jest uzależniony od położenia. Weź się zastanów. Człowiek ma już rurki na ścianie i chce je pomalować. A Ty mu proponujesz, żeby je schował w ścianie. Czy to ma sens? Może mu zaproponuj, żeby zbudował nowy dom, ładniejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaras 16.09.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 maluj tym czym malowaleś ściany, jak chcesz mieć większą pewność zastosuj najpierw podkładówkę do metali nieżelaznych a na to zwykla farba do ścian, oczywiście rurki dobrze odtłuścić rozpuszczalnikiem. Ja malowalem lateksowym beckersem (polecem do rurek pólpołysk - latwiej sie czyści) i po dwoch sezonach grzewczych rurki wyglądają jak dopiero co pomalowane.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavkc 16.09.2006 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 dLA WYJAśNIENIA INSTALACJA BYłA MODERNIZOWANA WIęC RUREK NIE CHOWAłEM W TYNK BO MIAłBYM REMONT GENEREALNY W CAłYM DOMU, A POZATYM UWAżAM żE TAKIE INSTALACJE CZASAMI SA ZAWODNE A JA NIE MAMMZAMIARU KUC POTEM śCIAN. tAK NA PRAWDę TO JEDYNIE "YARAS" UDZIELIł ODPOWIEDZI KTóRA JEST DLA MNIE ZADAWALAJACA TAK WIęC DZIęKUJę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 16.09.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Matti, litości!!! Zmniejsz to zdjęcie, bo się wszystko rozwala! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matti 16.09.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Matti, litości!!! Zmniejsz to zdjęcie, bo się wszystko rozwala! Pewnie znowu masz racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernardksar 10.06.2014 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Czemu chcesz je malować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts