Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 849
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
U nas kończy się pierwsza łazienka. Wkrótce wrzucę zdjęcia. Zaczyna wyglądać jak dom :-)

A co tam w reszcie Sindbadów, bo coś na forum ucichło?

U nas ekipy nawaliły, oczyszczalnia nie wkopana, piec nie dowieziony, tarakota nie dojechała , nie mam co wrzucic , żadnych fotek, więc chętnie obejrzę waszę na pocieszenie, pozdrawiam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam wszystkich

Górna łazienka wreszcie zafugowana, jeszcze tylko sanitariaty trzeba zamontować to mogę się trochę pochwalić :-)

No i zamontowane drzwi wejściowe, które niestety wymagają jeszcze obróbki, bo otwór jest za wysoki. I jeszcze kominek czeka na obłożenie kamieniem.

Nieuchronnie zbliżamy ku końcowi, i w pracach i w kasie niestety też :-(

P1070635.JPG

P1070637.JPG

P1070638.JPG

P1070639.JPG

P1070644.JPG

Witajcie, Malgosiu zazdroszcze takiego etapy budowy. Ja jestem przygotowana z dokumentacja i od wczesnej wiosny ruszam. Prosze o informacje czy kominek zostal przesuniety (wg projekty wydaje mi sie, ze jest blizej srodka, niz u Ciebie). Widze tez, ze schody beda drewniane... U mnie beda wg. projektu. Pozdrawiam

Witam

Bardz ale to bardzo ładna łazienka drzwi cudne moze dasz namiar gdzie kupiłaś (my zaczynamy fudamety ulewać w czwartek a do października ma sindbad stac gotowy oczywiście stan surowy otwarty )

mam jeszcze jedno pytanie czy masz projektantkę wnętrz

Witam

Bardz ale to bardzo ładna łazienka drzwi cudne moze dasz namiar gdzie kupiłaś (my zaczynamy fudamety ulewać w czwartek a do października ma sindbad stac gotowy oczywiście stan surowy otwarty )

mam jeszcze jedno pytanie czy masz projektantkę wnętrz

Dzięki,

Drzwi z firmy Dziadek, kupione w miejscowym salonie, a łazienki projektował mi pan, u którego zamówiliśmy kuchnię ( w ramach promocji :-)) Z projektowaniem reszty domu męczę się sama, chociaż jest to też jakaś przyjemność.

Witam wszystkich

Górna łazienka wreszcie zafugowana, jeszcze tylko sanitariaty trzeba zamontować to mogę się trochę pochwalić :-)

No i zamontowane drzwi wejściowe, które niestety wymagają jeszcze obróbki, bo otwór jest za wysoki. I jeszcze kominek czeka na obłożenie kamieniem.

Piękna !!!!!!!!!!!!!!!! , drzwi też, no może u nas od środy coś ruszy, pozdrowienia z deszczowych Kielc!!!

Witam wszystkich

Tak przyglądam sie twojej przepięknej łazience i jednak jak kolankowa jest podniesiona to skosy wyszły u ciebie wysoko i jest ustawnie, u mnie niestety skosy mam bardzo nisko, tak że muszę wannę odsunąć takim murkiem bo głową zawadzę w skos sufitu, no i lustra nad umywalkami musze mieć prostokąty wąskie wysokie, bo jak zrobię pas lustra to nie widzę czubka głowy, ale najważniejsze że dziś dzwonili że przyszły wkońcu nasze płytki do kibelka, łazienki , no i podłogowe, dekory , piec tez przywieźli, oczyszczalnia wkopana , drzwi wewnętrzne też zamówione , utwardzają nam podjazd pod kostkę, mam nadzieję że taraz wreszcie ruszymy pełną parą, pozdrawiam cię Małosia i wszystkich Sindbadowiczów !

Nam wyszło razem z regipsami 32000zł - robocizna, wełna 15cm i regipsy bez szpachlowania, wyszło ok. 220m2

Witam po długiej pzrerwie. U nas dopiero zostały wstawione okna, w poniedziałek przychodzi elektryk. Chciałam się dopytac odnośnie ceny docieplenia poddasza. Czy mam rozumiec ze te 32 tys to byl koszt materialu z robocizna?

Czy moze ktos moglby napisac ile metrow podbitki trzeba kupic dla sindbad 2g i jaki byl koszt robocizny?

Ile metrow kwadratowych posadzki i tynkow?

Powoli sie szykujemy na dalsze wydatki, dlatego bardzo prosze o podpowiedzi przy powyzszych tematach. Pozdrawiam :)

Witam, u nas ocieplenie poddasza z przygotowaniem pod malowanie wyjdzie około 2x taniej od ceny 32tys., podbitki wychodzi zależnie od tego jaki kto ma okap, my trochę go wydłużyliśmy i wyszło około 70 m2, robocizna 25zł/m2. Jeżeli idzie o posadzkę i tynki to trzeba wziąć miarę i wynik znany.

Czy ktoś buduje/budował Sindbada na lubelszczyźnie lub podkarpaciu? (juz wiem, że Miki 78 w okolicach Mielca) Szczególnie interesuje mnie lokalizacja w pobliżu Lublina lub Niska. Cel? Odwiedziny, żeby zobaczyć jak Sindbad prezentuje się naprawdę.

Planujemy z lepszą połową budowę wersji z podwójnym garażem, ale na działce mamy możliwość ogrzewania wyłącznie kotłem na paliwo stałe. Czy ktoś porywał się na budowę z kotłem na węgiel? Autor projektu twierdzi, że jest to wykonalne choć kotłownia malutka.

Pozdrawiam

Czy ktoś buduje/budował Sindbada na lubelszczyźnie lub podkarpaciu? (juz wiem, że Miki 78 w okolicach Mielca) Szczególnie interesuje mnie lokalizacja w pobliżu Lublina lub Niska. Cel? Odwiedziny, żeby zobaczyć jak Sindbad prezentuje się naprawdę.

Planujemy z lepszą połową budowę wersji z podwójnym garażem, ale na działce mamy możliwość ogrzewania wyłącznie kotłem na paliwo stałe. Czy ktoś porywał się na budowę z kotłem na węgiel? Autor projektu twierdzi, że jest to wykonalne choć kotłownia malutka.

Pozdrawiam

Nasz Sindbad będzie na ekogroszek. Kotlownia wyszła całkiem spora. Powiększylismy ja kosztem tego pomieszczenia obak, gdzie zostawilismy dosłownie 1,5m szerokosci,aby na jednej scianie zrobic polki od sufitu do podlogi. Piec z podajnikiem idealnie sie zmiesci pomiedzy kominem o sciana, a i nawet miejsce na skladzik po prawej stronie się znalazło. Tez bylismy pelni obaw czy nie bedzie bardzo ciasno, ale teraz dopiero widac, ze kotlownia jest spora. Pozdrawiam :)

Piec z podajnikiem idealnie sie zmiesci pomiedzy kominem o sciana, a i nawet miejsce na skladzik po prawej stronie się znalazło. Tez bylismy pelni obaw czy nie bedzie bardzo ciasno, ale teraz dopiero widac, ze kotlownia jest spora. Pozdrawiam :)

No to super, mam nadzieję, że po montażu też się idealnie będzie mieścił ;) Podobno z paczkowanym ekogroszkiem składowanie zapasu opału nie jest tak uciążliwe. My planujemy dodatkowo solary, więc zbiornik na wodę też bedzie miał "swoje" wymiary.

Można wiedzieć jaką moc albo model pieca planujecie?