Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

[ATTACH=CONFIG]72100[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]72101[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]72102[/ATTACH]

U mnie zabudowa kuchenna będzie na ścianie od wykuszu w kierunku okna kuchennego frontowego oraz na ścianie frontowej, lodówka w kącie powstałym pomiędzy toaletą i wejściem do kuchni od holu, na ścianie zewn toalety skierowanej w kierunku okien wykuszu kredens biały (który teraz stoi w naszej kuchni) jak na zdjęciu (oczywiście zdjęcie nie jest naszej kuchni). w wykuszu - jadalni będzie stół, na ścianie zewn toalety skierowanej do salonu będzie stała serwantka (z serii jak w wcześniejszy kredens - już mamy)

Vitamina kanapy będą stały na środku przestrzeni salonu, dwie na przeciwko siebie, jedna na ścianie z oknem druga naprzeciwko przedzielone stolikiem kawowym, za każdą z kanap będzie konsolka, telewizor na ścianie - salonik telewizyjny (tak żartobliwie).

Salonik kominkowy :D:D:D - to druga część salonu tam będzie koza z tłem z cegły (już nabyta jak na zdjęciach) i dwa duże wygodne fotela z podnóżkami które w każdej chwili można odwrócić w kierunku saloniku telewizyjnego (w razie większej grupy ludzi)

a i schody u nas całkowicie otwarte jak na zdjęciu (u nas jeszcze nie wykończone) będą w ciemnym dębie

tak mam wszystko rozmierzone

ja obecnie męczę kolor elewacji - piaskowy czy krem

Jejku, ale bedzie pieknie. Starsznie mi się podoba Twoj pomysl kanap na srodku i tych foteli przy kominku. I to wszystko dzieki wykuszowi. Teraz zaluje, ze nie mam wykuszu.

Jezeli chodzi o kolor elewacji to mysle ze piasek. krem i ciemny braz moze byc zimno, no i dobrze by bylo, zeby sie niezlewalo z Twoja podbitka. "piasek pustyni" nawet w chlodnym odcieniu bedzie przyjemniej wygladal niz chlodny krem. No i do slupkow by Ci pasowalo. Pozdrawiam

• Odpowiedzi 849
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jejku, ale bedzie pieknie. Starsznie mi się podoba Twoj pomysl kanap na srodku i tych foteli przy kominku. I to wszystko dzieki wykuszowi. Teraz zaluje, ze nie mam wykuszu.

Jezeli chodzi o kolor elewacji to mysle ze piasek. krem i ciemny braz moze byc zimno, no i dobrze by bylo, zeby sie niezlewalo z Twoja podbitka. "piasek pustyni" nawet w chlodnym odcieniu bedzie przyjemniej wygladal niz chlodny krem. No i do slupkow by Ci pasowalo. Pozdrawiam

Też myślę że ten piasek będzie OK!, pomysł Ewja na wnetrze bardzo mi sie podoba , tak jak pisałam altana , brama , ogrodzenie i wnętrze wszystko w jednym klimacie, bardzo ładnie !!!!

Też myślę że ten piasek będzie OK!, pomysł Ewja na wnetrze bardzo mi sie podoba , tak jak pisałam altana , brama , ogrodzenie i wnętrze wszystko w jednym klimacie, bardzo ładnie !!!!

Kolor wybrany ostatecznie WEBER L611 pisakowo-beżowy -- może nie będzie się brudził:)

pomóżcie bo mamy jeszcze klopot z ogrodzeniem : czy wraz ze spadkiem terenu ogrodzenie powinno obniżać się, czy na całej długości zrobić ogrodzenie tej samej wysokości (w niektórych miejscach podmurówka będzie wyższa a w innych niższa) (różnica terenu 47cm między początkiem i końcem na długości 43m)

nie chcę żeby głupio wyglądało

Edytowane przez ewja

Kolor wybrany ostatecznie WEBER L611 pisakowo-beżowy -- może nie będzie się brudził:)

pomóżcie bo mamy jeszcze klopot z ogrodzeniem : czy wraz ze spadkiem terenu ogrodzenie powinno obniżać się, czy na całej długości zrobić ogrodzenie tej samej wysokości (w niektórych miejscach podmurówka będzie wyższa a w innych niższa) (różnica terenu 47cm między początkiem i końcem na długości 43m)

nie chcę żeby głupio wyglądało

Mi się wydaje, ze powinno sie obniżac ogrodzenie. Najlepiej by bylo, zebys zrobila z takie dwa uskoki czy moze nawet jeden by wystarczyl.

Glupio by wygladalo, gdyby bylo na wprost. Na poczatku by Ci siegalo np na 2 metry,a z tyłu na 1,5m.

DRODZY SINDBADOWICZE

W zwiazku z tym, ze jestem jeszcze w budowie troszkę za Wami (robimy tynki dopiero) to juz na przyszłośc proszę, abyscie nie zapomnieli o forum, kiedy juz się wprowadzicie do swoich domków. Domyslam się, ze z radosci trudno nie zapomniec o calym swiecie, jednak rady osob, ktore juz zamieszkaly są nieocenione. Poza tym, czekamy na fotki umeblowanych Sindbadów :)

Witam Sindbadowiczów

U nas

1.ogrodzenie gotowe (a tzn. słupki i podmurówka z piaskowca a wypełnienia brak)

2. elewacja kolor jest całkiem ok (może liczyliśmy na ciemniejszą)

mam nadzieję że Pan od kostki nie zawiedzie i się spręży .....

wewnątrz - regipsy gotowy zaszpachlowane

zaczynamy malowanie 1-raz

każdy kolejny etap jet bardziej widoczny i wynurza się ostateczna wersja ....

jakie włączniki i gniazda preferujecie??????????????? jaka firma????????????????????

my coś pokombinowaliśmy ale jeszcze ostatecznie nie kupione

DRODZY SINDBADOWICZE

W zwiazku z tym, ze jestem jeszcze w budowie troszkę za Wami (robimy tynki dopiero) to juz na przyszłośc proszę, abyscie nie zapomnieli o forum, kiedy juz się wprowadzicie do swoich domków. Domyslam się, ze z radosci trudno nie zapomniec o calym swiecie, jednak rady osob, ktore juz zamieszkaly są nieocenione. Poza tym, czekamy na fotki umeblowanych Sindbadów :)

Oj tez bym chetnie poogladala pomysly innych na zaaranzowanie Sindbada :) Niestety w domu netu jeszcze nie mamy :(

• 2 weeks później...

Sindbadowicze

cóż za cisza na forum???????

czyżby Wszyscy przestali budować ???? niemożliwe !!!! przecież jesień piękna

u nas pomalutku do przodu

kostka i taras w toku

ale oczywiście obsuwa z terminem dostarczenia kostki była.....w budownictwie chyba niczego nie ma na czas???????????

ogród w tym roku odpuszczamy --zrobimy na wiosnę :confused:

w środku zaczynamy łazienki i pierwsze malowanie

piszcie proszę bo cisza aż strach:bye:

Witam

U nas chwilowo cisza.glazurnik skończył dół i wróci na góre w grudniu,wiec obecnie aranżujemy sobie górę i zbieramy pomysły(parkiety drzwi armatura,kolory scian,schody).Do odbioru jeszcze długo,ale mam pytanie-czy do odbioru budynku potrzebuje miec ogrodzoną działke i kostke na podjeżdzie?

Odecnie zgromadzone środki wolałabym przeznaczyć na wykończenie domu,a otoczenie zostawic sobie na drugi rok,ale nie wiem jak to wyglada od stromy formalnej.

Moze ktos z was ma wiedze na ten temat?

Witam

U nas chwilowo cisza.glazurnik skończył dół i wróci na góre w grudniu,wiec obecnie aranżujemy sobie górę i zbieramy pomysły(parkiety drzwi armatura,kolory scian,schody).Do odbioru jeszcze długo,ale mam pytanie-czy do odbioru budynku potrzebuje miec ogrodzoną działke i kostke na podjeżdzie?

Odecnie zgromadzone środki wolałabym przeznaczyć na wykończenie domu,a otoczenie zostawic sobie na drugi rok,ale nie wiem jak to wyglada od stromy formalnej.

Moze ktos z was ma wiedze na ten temat?

Do odbioru nie musisz mieć ogrodzenia i kostki, ale musisz mieć balustrady na balkonach. Też to właśnie przerabiamy i zostawiamy otoczenie budynku na wiosnę.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam,

Ojej jak u nas na forum ostatnio ucichło chyba wszyscy zapadają z zimowy sen, natomiast ja zakończyłam już budowę na ten rok okna zabite, działka ogrodzona i kudka na bramie już wisi teraz zbieram siły na dalsza męczarnie z majstrami.

Poszukuję DOBREGO i TANIEGO hydraulika, elektryka i dekarza z okolic Nadarzyna, Pruszkowa jak by ktoś z Was miał namiar z miła chęcia skorzystam.

Robił ktoś z Was ogrzewanie geotermalne jeśli tak to opinia mile widziana.

Pozdrawiam,

Magda :bye: