Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 849
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam ponownie mam zapytanie czy kwota 200tyś to jest z zakupem działki i z jakich materiałów był budowany Sindbad 2g

Eeeee... no działkę to można bardzo różnie kupić. Czasami to i 200 000 może być mało. Po Wrocławiem, to działki około 150 000 kosztują - i to wcale nie najdroższe. Natomisat SSO za 200 000... to też zależy gdzie, pod Wrocławiem to może być ciężko. Na bank za taką kasę będzie zwykłe drewno na wieźbe i w miare tanie materiały - czyli szukasz co najtańsze. Oczywiście różne ceny są w różnych regionach kraju, tak samo koszt robocizny. Ja z tym tygodniu mam mieć wycenę robocizny stanu zero. Wiem, że będzie to około 15 000 / 20 000, ze wskazaniem na 20 000:-(

Edytowane przez .lamer

Witam serdecznie wszystkich na forum. Liczę, że nie zignorujecie nowego Sindbadowca. Przeczytałem wszystkie posty, ciekawie to wygląda, na razie na bank wiadom, zeby podnieść ściankę kolankową do 110 cm, poszerzyc garaż o jakieś 70 cm, wiatrołap o ok 10 cm, zmienic strop na Terivę, ewentualnie oddzielenie kuchni od salonu....

jako nowy miałbym do Państwa 2 prośby -

- czy ktoś mógłby mnie poratować zestawieniem materiałów (jeśli ktoś posiada) tak by móc na podstawie tegoż zestawienia sporządzić kosztorys na potrzeby uzyskania kredytu w banku...??? a także ponegocjować w hurtowniach ceny materiałów (nie mam jeszcze projektu, ale mocno się do niego przymierzam, a wolałbym z jakimś prawdopodobieństwem określic koszty, tak aby potem nie brakowało np. 100 tys. - chociaz i takie przypadki znam ;-) )

- maiłbym równiez prośbe do Pani która wklejała zdjęcia. czy można uzyskac jakies ujęcia całości pomieszczeń, jakis większy kadr, tak by mieć pojęcie o jakiejś wielkości, przestrzeni, z góry serdecznie dziękuję

mój Sindbad miałby powstać w okolicach Olsztyna, dlatego też jeśli ktoś może niedaleko buduje cos takiego, chętnie bym zobaczył, oczywiście w miarę możliwości

podaję namiar do mnie: [email protected]

Pozdrawiam wszystkich

Tomasz

Witam wszystkich. Przejrzalem kilkadziesiat projektów domów i tez zainteresował mnie SINBAD 2. Owszem jak kazdy projekt wymaga indywidualnych adaptacji. Najwazniejsze dla mnie ze jego lustrzane odbicie mozna postawic na dzialce z wjazdem od zachodu. bigpol2 miło ze tez myslisz o Sinbadzie ja dopiero rozgladam sie i zanim sie zdecyduje na budowe to Twoj Sinbad bedzie stał i moze byc pierwszy w okolicach Olsztyna

Witam serdecznie

jestem nowym użytkownikiem tego forum. Z zainteresowaniem przeczytałam Wasze wypowiedzi dotyczące budowy tego pięknego domku :)

Również rozważam chęć zakupu tego projektu tylko waham się jeszcze pomiędzy Sindbad 2G a Opałek 2G! Przez przypadek natrafiłam na Sindbada i wprowadził on niezły zamęt w mej głowie :roll:

Zarówno jeden jak i drugi projekt pochodzi z tego samego biura i mają troszkę podobieństw.

Aby ułatwić sobie wybór i mieć pewność że jest właściwy proszę Was o przesłanie na maila: [email protected]

rzutów z dokładnymi wymiarami, kosztorys, przekroje, zakres wprowadzonych zmian oraz wszelkie info dodatkowe - Sindbad 2G.

Podoba mi się rozwiązanie dużego salonu, sporej kuchni w Sindbadzie oraz umieszczenie na poddaszu pralni,dzięki której łazienka będzie z pewnością czystsza :lol:

Pozdrawiam. Będę wdzięczna za wszelkie przesłane info.

Witam! już teraz oficjalnie mogę dołączyć do grona Sindbadowiczów. Właśnie otrzymałam od urbanisty zgodę na zmianę warunków zabudowy, bo te które miałam wcześniej za nic nie pasowały do sindbada, czyli elewacja frontowa max 14 m i dach dwuspadowy, ale trzeba tylko bardzo chcieć i wszystko można wywalczyć. Teraz jeszcze tylko trochę papierków, koło grudnia kupimy projekt i myślę, że latem będzie można zaczynać. Będziemy budować ok 50 km od Wrocławia w stronę na Warszawę. Jeśli ktoś w okolicy jest już na etapie budowy, chętnie zobaczę domek. Pozdrawiam :D

justka9 my budujemy się w rejonie Czernicy:)

Co do tych warunków, to pozwolę sobie napisać, że szlag mnie trafia jak czytam ile ludzie mają z tym problemów. Ja rozumiem ograniczenia, typu wysokość budynku i odległość od granicy. Natomiast, cała reszta to cholerny spadek po komunie i powinien być zlikwidowany!