Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 849
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Widzę że zrobiło się coś cicho na forum,może temat umiera?A oto kilka zdjęć postępów w budowie naszego Sindbada 2 G.Myślę że za dwa tygodnie będzie cały dach.Więźba to efekt 1,5 dnia pracy cieśli.

http://c12.wrzuta.pl/wm6554/b459b8f5000d0b8a4affe3a8/20091114_008?

http://c9.wrzuta.pl/wm3206/863d40690029f0014affe449/20091114_006?

http://c7.wrzuta.pl/wm9737/6463f95200061c014affe499/20091114_007?

Pozdrawiam

Witam wszystkich Sindbadowcow, zastanawiam się nad zakupem projektu Sindbad 2G stąd moja prośba czy ktoś może posiada projekt w wersji elektronicznej i może przeslać mi na meila . Chętnie także zobaczyłbym domek już wybudowany w okolicy Warszawy . Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za odpowiedzi.

Witam wszystkich,

właśnie przygotowujemy się do budowy Sindbada i jesteśmy na etapie adaptacji projektu.

Bardzo się cieszę że znalazłam to forum, poczytałam sobie i niektóre posty dały mi do myślenia(jeśli chodzi o adaptację).

My nie zdecydowaliśmy na jakieś większe zmiany, zwłaszcza te konstrukcyjne, bo boimy się że podnoszenie ścianki kolankowej i poszerzanie garażu zniszczy cały urok tego parterowego domku (i powstanie tzw. stodoła) Sciankę podnosimy symbolicznie o dwie cegły (ok.13cm),żeby górne pokoje były bardziej ustawne.

Architekt zwrócił nam uwagę, że w pow.uż. pomieszczeń na poddaszu nie uwzględniono prawdopodobnie tych pomiędzy 1,40m a 2,2 m (50%) i pow.użytkowa popwinna być większa. Czy ktoś przerabiał ten temat?

I czy te skosy na poddaszu naprawdę są takie duże?, boimy się o funkcjonalność pomieszczeń.

Pozdrawiam

Właśnie robią więźbę i teraz widzę dokładnie jakie będą skosy.U mnie ścianka kolankowa ma 90cm i myślę że gdybym dołożył jedną cegłę to nic by się nie stało ale za to dołożyłem 2 cegły nad garażem i jest dużo lepiej niż w orginale ale to tylko sypialnia małżeńska i tak jest duża bo garaż powiększyłem do 5,85 m w środku.

Wczoraj dla porównania zrobiłem zdjęcie jak moja córka (150cm wzrostu ) stanęła przy ściance kolankowej na głównej części domu.Niestety aparat coś obciął dół ale widać dokąd sięga głową i jak daleko stoi od ścianki.Dojdzie jeszcze wylewka i płyty karton-gips więc się trochę zmieni.

http://c8.wrzuta.pl/wm15689/74443dfc002d21cd4b00f7c3/20091115?

• 2 weeks później...

Witam,

Planujemy z mężem budowę sindbada 2g.

Czy jest może na forum ktoś z okolic Warszawy lub Radomia (Chodzi o trasę Radom - Warszawa) kto buduje ten dom?

Bylibysmy bardzo zainteresowani żeby taki domek obejrzeć nawet w stanie surowym, bo mamy bardzo małą wyobraźnię i poddasze wolelibyśmy zobaczyć na żywo (wielkość pokoi, wysokość dachu itp.)

Piękna dachówka. Można wiedzieć co to za typ? Ciekawe rozwiązanie z tym tarasem zadaszonym. Niestety ja z garażu muszę zrezygnować ze względu na szerokość działki. Obecnie jestem na początku drogi i bardzo proszę o uwagi co można zmienić, żeby projekt był bardziej funkcjonalny. Pozdrawiam wszystkich Sindbadowiczów.

• 4 weeks później...