Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 849
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

drzwi ładne, my daliśmy KMT też dwu częściowe ale inny wzór, wyniosły nas około 3 tys troche ponad.

ile kosztuje położenie podbitki w sindbadzie ? umówiłem się z fachowcami na 2500 za robotę, drewno + malowanie i takie tam, parapety mi położyli klinkierowe z fugami za 400 zł za robotę.

elektryk jak pisalem robi za 2700 zł , aż do zamontowania ostatniego gniazdka i światełka, czyli na full.

Tynki wewnętrzne mam ugadane za 20 zł m2 z ich materiałem.

Tyle narazie, jak ceny wyglądają u was ?? aha okna i drzwi mi już zamontowali oczywiście ale świeże fotki za jakiś czas.

WOW !!! Ceny niskie !! A przypomniej gdzie sie budujesz?

U nas duzo drozej

Elektryka ok 7 tys.

Tynki wewn. 27 zł

Dach - z blacho-dachówki z przedluzeniem go - 32 tys.

Drzwi - 3600

Oczywiscie wszystko jest z ich materialem wliczajac kazda duperelke i bajery :)

Bedziemy szukali kogos do ocieplenia dachu, ale podobno nie nalezy tego robic do miesiaca po tynkach

ja sie bduję tuż pod gorzowem wlkp., ceny jak sie ponegocjuje to można mocno zbić ;)

Parapety wyszły mnie: 400 zł robota, materiał jakieś 500 zł.

Tynki wewnętrzne chcieli za 22 ale zszedłem do 20 i się firma zgodziła bo dużo metrów w jednym miejscu.

Podbitka mnie wyjdzie szacunkowo: robota 2500, materiał 150 mb łat kupiłem za 90 zł, podbitka 70 x 22 zl za m2 18mm gruba sosna ale klasy C, jakieś 600 ł farba z impregnatem.

elektryk to jak mówiłem cena za robotę 2700 + materiały załatwiane w większości taniej, alarmem na dole i zrobieniem wszystkiego na tip top ma mnie wyjść około 9000 razem.

teraz szukam ekipy do ogrzewania i kanalizy oraz zastanawiam sie jaki piec, w założeniu miał być gazowy ale ciągle sie waham.

Jakie ogrzewanie planujecie dać w swoich domkach ??

ostatnie zdjęcia -> http://dh.barlinek.biz.pl/budowa/album

Edytowane przez chudydarek

Witam

My planujemy ogrzewanie kominek z płaszczem wodnym + dogrzewanie gazem.

Rodzice mają to rozwiązanie u siebie i jest niedrogie w eksploatacji i przyjemnie jak kominek nie stoi w salonie tylko dla ozdoby.

Pytanko: 80zł/m2 dachu (robocizna) to cena ok? W tym więźba, dachówka, rynny, okna, i wszystkie opierzenia.

sorki ze dopiero teraz, my budujemy się we Wawrowie tj zaraz za Gorzowem w stronę Santoka. Niedaleko zakładu karnego ;)

Już widać ładną podbitkę , wygląda miodzio. Jesteśmy na etapie załatwiania hydrauliki i co. Tynki wejdą jak tylko załatwimy mocny agregat.

Pozdrawiam.

Darek

co do ceny to nie wiem bo mi budowali całość kompleksowo z dachem. Ale dach jest skomplikowany więc radzę wziąć sprawdzoną ekipę. Jak coś to zapraszam na oględziny. [email protected] , tam mogę podać nr tel.

Edytowane przez chudydarek

• 2 weeks później...

NO po dlugiej przerwie jestem, ale nie wracam z pustymi rekami :)

Ma sie czym pochwalic :)

Okna !!!

Drzwi !!!

Brama garażowa !!!

Okna dachowe !!!

TYNKI ZROBIONE !!!!

Dach jeszcze sie robi :)

http://images47.fotosik.pl/291/ce639f468ef3f680med.jpg

http://images45.fotosik.pl/291/974c60dadd68789dmed.jpg

W SZCZEGOLNOSCI Dla chudydarek - - - -

http://images42.fotosik.pl/203/7bab382dd4f99205med.jpg

http://images45.fotosik.pl/291/d2b239c30b8e03b8med.jpg

Mam pytanie do stills:

Czy wydłużaliście krokwie,żeby wydłużyć dach,czy jest jak w projekcie?

Podnieśliśmy ściankę kolankową do 110cm i zastanawiałam sie,czy nie zmieni to za bardzo bryły domu,ale u was wygląda super .

Gratuluje postępów.

taaakk !!!! przedluzalismy dach ! NIestety przy podnoszeiu scianki kolankowej zostawilismy dlugosc krokwi taka jak w projekcie i bylo FATALNIE !!!!!!!!!

Jak pokrylismy dach deskami to dom wygladal poprostu smiecznie. Dopiero jak teraz kladlismy blache to sie uparla i kazalam wydluzyc i wreszcie wyglada normalnie :)

W SZCZEGOLNOSCI Dla chudydarek - - - -

Dzięki niedługo wrzucę nowe zdjęcia. Z podbitką ślicznie wygląda.

U mnie już pomału kończą tynki wewn. i jednocześnie pracują hydraulicy . Elektryk w zasadzie na tym etapie już skończył.

Mamy też zamontowaną bramę garażową.

Na przyszły tydzień już planujemy szukać ekipy na wylewanie posadzek. Pozostanie zrobienie skosów na poddaszu i czekać aż wyschnie wszystko :) albo raczej na odwrót.

Pozdrawiam sindbadowiczów.

Czy okno balkonowe daje się otworzyć na 90 stopni ?? my musieliśmy przenieść je do wewn domu przez co mamy w tym wypadku głębszy otwór patrząc od zewnątrz.

Witam,

wczoraj odebraliśmy pozwolenie na budowę Sindbada 2g i za 3 tygodnie ruszamy z budową. Mam pytanie - czy ktoś zastanawiał się nad drzwiami wejściowymi. W projekcie są piękne, ale niestety bardzo duże, a nasz budowlaniec zwrócił nam uwagę, że jest to luka cieplna i proponuje mniejsze - 90 cm, ale nam się wydają zbyt małe (zachowanie tych pięknych proporcji jest dla nas ważne). Czy 90 + połówka wystarczą (drzwi + doświetlenie= 120)?

Czy ktoś z państwa ma właśnie takie drzwi? Jeśli tak bardzo prosimy o fotki. Jeśli ktoś ma oryginalne (wymiar z projektu), jak z uciekaniem ciepła?

Co myślicie o odeskowaniu dachu pod blachodachówką?

Pozdrawiam serdecznie

Stills czy możesz mi napisać czy to okno trójkątne w łazience na górze masz ze słupkiem i jak się otwiera?Może masz jakieś zdjęcia ?Mi po przesłaniu zdjęć takich okien z tego tematu FM stwierdzili że da się wykonać ze słupkiem ale tylko uchylne i demontowane do mycia .Chyba na stronie 4 ANNASTAR ma takie okno.