Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam serdecznie wszystkich Sindbadowiczów,

Gratuluję wszystkim co już postawili wymarzony domek.

W ostatnich dniach przeczytałem całe forum i mnóstwo tu ciekawych informacji i wskazówek co do zmian w projekcie domu Sindbad. Jesteśmy z żona na etapie analizowania rożnych wariantów "udoskonaleń". Myślimy m.in. o kabinie prysznicowej w łazience na dole i wiele innych poruszanych już wcześniej tematach.

Czy ktoś jest może z terenu województwa kujawsko pomorskiego? Bardzo chciałbym zobaczyć w realu układ wnętrz Sindbada 2G. Mieszkam w Toruniu i czytałem, że JZ buduje koło Torunia - JZ odezwij się proszę do mnie :)

Ciężko nam jest na papierze sobie uzmysłowić przestrzenie w salonie i kuchni...

Czy może ktoś jest w stanie podzielić się ze mną dokładniejszymi rzutami parteru, zdjęciami wnętrz.... (mój adres: [email protected]).

Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie

Bartek

• Odpowiedzi 849
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich.

Jak większość z Was jestem sympatykiem projektu Sindbad 2g i już zdecydowałem się na budowę. Mam wielką prośbę do wszystkich, którzy mają podpiwniczenie naszego domku - proszę o zamieszczenie zdjęć (lub wysłać na adres [email protected]) z zewnątrz oraz zdjęć poddasza. Mam zamiar podnieść troszkę ściankę kolankową i wykonać podpiwniczenie i nie wiem czy te zmiany nie zepsują bryły budynku.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Tomek

Witam ponownie, budujemy w Łodzi, odebraliśmy właśnie od firmy kosztorys szczegółowy. I właśnie zastanawiamy się nad różnymi wariantami. Początkowo chcieliśmy dach typu ciężkiego z pełnym odeskowaniem, ale wyliczyli nam 75000 (robocizna, materiały, sprzęt). Co sądzicie o tej cenie? Nam się nie podoba :( Czy ktoś z Państwa ma dach typu lekkiego? Jeśli tak to jak wygląda sprawa ocieplenia i wytłumienia? Jak z ceną?

Pozdrawiam

Ula

Witam ponownie, budujemy w Łodzi, odebraliśmy właśnie od firmy kosztorys szczegółowy. I właśnie zastanawiamy się nad różnymi wariantami. Początkowo chcieliśmy dach typu ciężkiego z pełnym odeskowaniem, ale wyliczyli nam 75000 (robocizna, materiały, sprzęt). Co sądzicie o tej cenie? Nam się nie podoba :( Czy ktoś z Państwa ma dach typu lekkiego? Jeśli tak to jak wygląda sprawa ocieplenia i wytłumienia? Jak z ceną?

Pozdrawiam

Ula

Mój dach z dachówki cementowej brasa łącznie z oknami dachowymi Roto ,rynnami ,obróbkami itd kosztował około 57000 pln .Ja też jestem z łódzkiego jeśli chcesz mogę polecić ekipę .Po co ci pełne deskowanie ?Czy ma to sens przy dachówce?Mi położyli dobrą membranę dachową i nie ma problemu.

Pozdrawiam Darek

U mnie już zrobione tynki wewnętrzne, hydraulika i posadzki. Teraz wszystko musi podeschnąć i będziemy ocieplać i wykańczać dach. Zatem przez jakiś czas spokój, tylko jeszcze wkopią przydomową oczyszczalnię ścieków i będziemy czekać.

Po niedzieli będę mógł wejść do środka to porobię zdjęcia i wrzucę na forum. Sindbad wygląda coraz bardziej okazale i środku z tynkami i posadzkami naprawdę wygląda już jak domek ;)

Pozdrawiam forumowiczów.

• 2 weeks później...

11 czerwca zaczęła sie nasza przygoda.Niespodziewanie naszej ekipie przesuneła sie na jesień jedna budowa,więc wskoczyliśmy w kolejkę.

Chłopaki ruszyli z kopyta i do sobotniego południa zalali ławy.Dziś pogoda przeszkadzała,ale brygada działała.Cieszy mnie to bardzo.

Zdjęcia w póżniejszym czasie.

Czy ktoś z was miał problem ze zbyt szybko pracującą ekipą?

Mają dużo sprzętu i zbrojenia przygotowane zimą,wiec jak wpadli to w piątek i sobotę zalali ławy,a w pon i wt resztę fundamentu,a w czwartek postawili ściany na obwodzie do ok 1 metra.Nasz kierownik twierdzi,ze fundamenty powinny postać bez obciążania 10 dni.Tyle,ze nasi majstrzy stawiają dom w stanie surowym otwartym i dopiero przenoszą sie na kolejną budowę.Tym systemem pracują od 12 lat i stawiaja 5 domów w sezonie.Twierdzą,ze nic sie nie dzieje.Ta firma ma dobrą opinię w naszej okolicy.

Poradzcie kto ma racje. W końcu dom stawiamy na całe życie.Nie chcemy,żeby nam pękały ściany.

Dodam,ze podłoże na działce jest dobre(piaseczek).

Witam wszystkich budujących Sindbad.

W ubiegłym miesiącu zaczeliśmy budowe naszego super domku. Mam pytanko czy jest ktoś może z okolic Pruszkówa i czy ma jakiś kontakt na tanie kruszywa ceny lecą w góre jak ch... i szukam piachu do zasypania fundamentów.

GosiuniaT w 100% racje ma Wasz kierownik!!!

Pozdrawiam,

megilord

Witam wszystkich budujących Sindbad.

W ubiegłym miesiącu zaczeliśmy budowe naszego super domku. Mam pytanko czy jest ktoś może z okolic Pruszkówa i czy ma jakiś kontakt na tanie kruszywa ceny lecą w góre jak ch... i szukam piachu do zasypania fundamentów.

GosiuniaT w 100% racje ma Wasz kierownik!!!

Pozdrawiam,

megilord

witaj, my budujemy sie w okolicach zabiej woli, ale mielismy naprawde taniego dostawce pospolki i piachu. Od niego zasypywalismy fundamenty. To bylo jakiej 1,5 roku temu ale ceny mial naprawde konkurencyjne. zawsze mozesz zadzwonic zapytac :) 504-232-966

aż miło popatrzeć jak "nasze" domki rosną, u nas powolutku drepczemy po działce.... fundamenty odpoczywają, woda wywiercona już pijemy swoją ;), nie możemy się doczekać wrzesnia ma staną pod dach a jak na razie gromadzimy materiał.

Pozdrawiamy wszystkich obecnych i przyszłych właścicieli SINDBADA ;)

• 3 weeks później...

Stiss wielkie dzieku za kontakt do kruszyw jest super-ceny naprawde konkurencyjne.

Mam do Ciebie jeszcze jedno pytanko bo widziłam w twoich wypowiedziech że za elektryka załpaciłeś ok 7000 zł czy możesz mi dac namiar ponieważ mi jeden goś chce zrobić elektryke za 40tyś poprostu masakra.

Bede bardzo wdzieczna

Pozdrawiam,

megilord