Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 849
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My też zostawiamy otwarte, ale tylko od strony salonu. Korytarzyk do garażu zostaje. Jak planujecie jakieś piękne schody, a na wizualizacji widzę że tak to szkoda ich zakrywać. Ozdoba salonu. Co do podłóg to w salonie będzie parkiet przemysłowy z merbau i schody też z merbau, a reszta się zastanawiam. Takie gresy mam w biurze i nie są łatwe do utrzymania w czystości. Jak sobie pomyślę że musiałabym codziennie jechać z koksem na mopie to skłaniam się w kierunku płytek, np. te http://www.paradyz.com/Collection/living-room/caledonia.

O? mop co dziennie? nie nie, to kurcze przemyslę z tym gresem, mówili mi że jasny gres jest łatwy do utrzymania , ale na pewno cały dół w płytkach

vitamina poprostu bomba! super wizualizacja, a kto Wam to robił, jeśli można spytać?

mi własnie o takie schody chodzi, od salonu zakryte. a powiedz mi ile masz metrów od sciany tej zakrywającej schody do okna?

Wizualizację, robiłam na allegro.napisałam mniej więcej o co chodzi i Pan mi zrobił ta wizualizację. Potrzebowałam jej jeszcze przed wybudowaniem ścianek, gdyż nie byłam pewna jakie zmiany wprowadzać.

Odległość od sciany zabudowanej do okien to tak jak w projekcie 324cm - niestety tylko.

Czy sądzicie, że wejdzie tam rogówka? i nei będzie ciasno?

Ten salon to już po nocach mi się sni, że jest ciasny.

Podłogi tez planujemy w płytkach cały dół. Ewentualnie przy przysamych kanapach taki kwadrat drewniany zrobimy, a wokól niego tez płytki.

Co sądzicie o takich płytach na ścianie? tak jak w mojej wizualizacji na scianie oddzielającej salon od schodów.

pozdrówka :)

witam, wszystkich po baaardzo długiej przerwie. Niestety w domu nie mam jeszcze internetu wiec czasu brak na forum :( Mieszkamy od lipca i cały czas coś wykańczamy :) Najaktualniejszych zdjęć nie mam, ale jakieś tam w miarę w miarę aktualne pokaże.

Elewacja - brakuje parapetów i dolnej opaski, która będzie z szarego/grafitowego kamienia

http://images37.fotosik.pl/523/6b9d165ff6ea34dbmed.jpg

Schody

Niestety nie przypilnowaliśmy murarzy bo powinni ten podest i te stopnie 3 na górze wylać razem ze stropem a tak to schody nas wyszły ok 11tys a bez tego zrobiłby nam na 6 tys. no i jeszcze ta podpora na środku :)

http://images43.fotosik.pl/548/591c778d08f01105med.jpg

Widok na kuchnię od strony salonu. Kuchnia pomniejszona na rzecz łazienki

http://images49.fotosik.pl/548/838f184a671aea7bmed.jpg

Położyliśmy panele w pokojach na górze ale zostały jeszcze łazienki i nasza całą sypialnia :( pozdrawiam wszystkich !!!!

Czy mogłbys napisać ile wyniosło Was docieplenie poddasza, materiały + robocizna ; a także tynki w środku.

Wizualizację, robiłam na allegro.napisałam mniej więcej o co chodzi i Pan mi zrobił ta wizualizację. Potrzebowałam jej jeszcze przed wybudowaniem ścianek, gdyż nie byłam pewna jakie zmiany wprowadzać.

Odległość od sciany zabudowanej do okien to tak jak w projekcie 324cm - niestety tylko.

Czy sądzicie, że wejdzie tam rogówka? i nei będzie ciasno?

Ten salon to już po nocach mi się sni, że jest ciasny.

Podłogi tez planujemy w płytkach cały dół. Ewentualnie przy przysamych kanapach taki kwadrat drewniany zrobimy, a wokól niego tez płytki.

Co sądzicie o takich płytach na ścianie? tak jak w mojej wizualizacji na scianie oddzielającej salon od schodów.

pozdrówka :)

a jak Ty to zrobiłas na allegro ?

no 324 cm to trochę wąsko, z pewnością odkryte schody spowodoują że bedzie więcej przesrzeni, ale ja uparłam sie na zakryte schody. rogówka wejdzie , ale nie wyobrażam sobie tego telelwizora na tej ścianie od schodów. a jak zagospodarujesz resztę salonu jak wszystko w tym kąciku ustawisz?

Witamy wszystkich budujących Sindbada.

My również planujemy budowę tego domu z garażem jednostanowiskowym. Projekt bardzo nam się podoba ale obawiamy się przestrzeni poddasza oraz kosztów budowy (kredyt). Czy kwota 200tyś starczy na stan surowy zamknięty? Prosimy o zdjęcia poddasza, które pomogłyby nam w podjęciu decyzji.

Jeśli istniałaby możliwość to bardzo chcielibyśmy zobaczyć ten dom na żywo najlepiej w okolicach Radomia.

Z góry dziękujemy za wszelkie informacje. Pozdrawiamy

ekasia witaj w krainie sindabowców :) .

200 tysiecy powinno wystarczyć, ale to trudne do powiedzenia. wszystko zalezy od materiałów z jakich bedziecie budowac dom, czym kryć, jakie ona itd itp. ja oststnio widziałm sindbadka dwuspadowego. też spoko wygląda, a co wazne na górze nie ma tylku skosów, a 2 sypialnie zyskały na normalnych oknach, a nie dachowych. ale to wszystko rzecz gustu.

Mam prśbę do Vitaminy, czy mogłabyś dodać więcej zdjęć kuchni, kuchni od środka i rozbudowanej łazienki, tej przy kuchni, bardzo Cię o to proszę, bo mam problem z rozkładem pomieszczeń na dole, chodzi mi m.in o ten kibelek, który jest przy kuchni, też chciałabym mieć większą łazienkę na dole, a nie tylko samo wc. Cały czas ta łazienka na dole przemieszcza mi się, bo nie mogę konkretnie ustalić ostatecznie co zrobić, może Twoje zdjęcia by mi pomogły coś już ustalić. Z góry dziękuję :)

Witam

Na allegro byla aukcja, gdzie Pan proponował wizualizację. Skontaktowałam się z nim i w ten o to sposób powstała wizualizacja.

Poniżej dołaczam jeszcze kilka wizualizacji. Przysyłał on mi kilka wersji, dlatego na jednych zdjęciach okap jest nad wyspą, na innych na scianie przy oknie. Ja wybrałam wersję z okapem przy oknie. Drzwi z holu do kuchni beda albo wsuwane w scianę, albo wogole ich nie bedzie.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/75addaef24656b54.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/75addaef24656b54.html[/img]

Podobnie wygląda temat z TV. Mam wersję z TV na każdej scianie. Ja wybieram opcje TV przy kominku. Na tych wizualizacjach okno przy TV jest z podziałką - u na będzie to jedno duze okno o wymiarach szer.150cm x wys. 235 cm.

Zamierzam zrobic taki kącik z rogowką przy kominku. W drugiej czesci pokoju bedzie stał stół z krzesłami, jakas komodka itp.

[/img]

[/img]

To jest mój pomysł na wygląd sciany kominkowej, oczywiscie ta na fotce jest szersza, ale mysle ze do Sindbadowej da się dostosowac i bedzie wyglądac rownie dobrze

[/img]

A tak zamierzam zrobic sciane kibelkowa, widok na salon

[/img]

Kibelek jest faktycznie mikro, ale mysle, ze jasna glazura załatwi sprawę. Na mojej wizualizacji ma oryginalne wymiary, ale w rzeczywistości przedłużylismy go o 70 cm na koszt salony i poszerzylismy o jakieś 15 cm - nie pamietam dokładnie.

[/img]

mysle, ze w naszym WC zrobimy cos takiego i bedzie ladnie

[/img]

A tu jeszcze nasza lazienka, wizualizacja bez kolorow. Tak jak wczesniej pisałam zamienilismy lazienke z tym pokojem gdzie sa tylko okna dachowe

[/img]

A to jest moj wlasny rysunek, wiec niezbyt idealny, ale chiałam jeszcze pokazac jak zmienilismy okna w lazience. Druga strona domu wyglada tak samo, bo nie chcielismy balkonu. Okno musielismy zmienic z trojkatnego - chociaz bardzo nam sie podobalo, bo to trojkątne za mało doswietlało by pokoj

http://images49.fotosik.pl/572/680d6aee11a6d653med.jpg' alt='680d6aee11a6d653med.jpg'>

Vitamina, bardzo dziękuję za fotki - wizualizacje, bardzo fajnie to wygląda, mam jeszcze pytanie, czy masz na dole pełną łazienkę tzn, wc + kabina prysznicowa, dlatego pomyślałam, że zapytam Cię o zdjęcia Twojej kuchni i łazienki na dole w realu jak wyglądają. Ufffff nie ukrywam, że nic mi tak nie dało w kość jak ta nieszczęsna łazienka tzn wc w samym środku domu, moi znajomi twierdzą, że to nie wygląda dobrze, gdy wc jest zaraz przy kuchni i salonie. Ja sama miałam już wiele pomysów i żaden nie uspokoił mnie wystarczająco, chyba się poddam i zostawię ten kibel tam, gdzie jest + do tego prysznic :(

Trudno, bedzie oryginalniej niż u moich znajomych. Pozdrawiam i proszę dalej o pomysły łazienki na dole, może coś się jescze uda mi poprawić.

Edytowane przez basmar 80

Witamina,

Salon bardzo fajnie wyszedł, kilka wersji ustawienia narożnika , dlatego tez ten kącik wypoczynkowy nawet ze ścianką przy schodach bedzie zawsze ustawny i wszystko się zmieści, łazienki bardzo ładne, a ten żyrandol z kryształkami to wymysł dekoratora czy gdzies taki poprostu jest do kupienia ? bo jest poprostu prześliczny!!!! Na wizualizacji nawet sporo miejsca w tych naszych Sindbadach, ja teraz jak wchodze do naszego surowego stanu z cegłami na wierzchu to mam wrażenie że jest wąsko , ciasno i mało miejsca, jednak na podstawie Twoich wizualizacji rozwiały sie moje wszelkie wątpliwości . Wielkie dzięki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej

Ja miałam podobnie, wchodziłam do stanu surowego i miałam stresa, co gdzie i jak. A te czerwone cegły tylko optycznie zmniejszają calość. Wizualizacje bardzo mi pomogły i cieszę się, że Wam również.

My mamy WC na dole bez prysznica. Wolelismy mieć większą kuchnię niż kibelek. A Wy jak powiekszyliście WC, żeby wstawic tam prysznic?

Lampę tego typu widziałam w LEROY Merlin i kosztowała około 270zł, tez mi się bardzo podoba.

Nam tez ten kibel po środku srednio pasował, ale bez przesady, wstawimy pełne drzwi i nie będzie stresa ha ha ha.....

my zaczeliśmy już wyliczać kolejne koszty-wiosna tuż tuż. Juz mamy elektryka i hydraulika od elewacji ekipę również. Czy mysleliście juz o kolorach elewacji? My chcemy dach szary, podbitka w kolorze okien - orzech, wokół drzwi i filary szary kamień, elewacja kawowa, podmurówka brązowy gresik, nie wiem czy aby na pewno tak to się nazywa. Jeszcze u góry pod podbitką chcemy zrobić taka lamówkę, jak na projekcie oryginalnym, tylko jeszcze nie wiem w jakim kolorze. Mysle tez zeby z boku domu od strony kuchni i pokoju zrobic taki pas szary od gory do dolu.łączocy oba okna.

Podzielcie sie swoimi pomyslami.

pozdrawiam

Hej

Ja miałam podobnie, wchodziłam do stanu surowego i miałam stresa, co gdzie i jak. A te czerwone cegły tylko optycznie zmniejszają calość. Wizualizacje bardzo mi pomogły i cieszę się, że Wam również.

My mamy WC na dole bez prysznica. Wolelismy mieć większą kuchnię niż kibelek. A Wy jak powiekszyliście WC, żeby wstawic tam prysznic?

Lampę tego typu widziałam w LEROY Merlin i kosztowała około 270zł, tez mi się bardzo podoba.

Nam tez ten kibel po środku srednio pasował, ale bez przesady, wstawimy pełne drzwi i nie będzie stresa ha ha ha.....

my zaczeliśmy już wyliczać kolejne koszty-wiosna tuż tuż. Juz mamy elektryka i hydraulika od elewacji ekipę również. Czy mysleliście juz o kolorach elewacji? My chcemy dach szary, podbitka w kolorze okien - orzech, wokół drzwi i filary szary kamień, elewacja kawowa, podmurówka brązowy gresik, nie wiem czy aby na pewno tak to się nazywa. Jeszcze u góry pod podbitką chcemy zrobić taka lamówkę, jak na projekcie oryginalnym, tylko jeszcze nie wiem w jakim kolorze. Mysle tez zeby z boku domu od strony kuchni i pokoju zrobic taki pas szary od gory do dolu.łączocy oba okna.

Podzielcie sie swoimi pomyslami.

pozdrawiam

pasek u góry tez obligatoryjnie, nic nie zmieniałam projektu jedynie trochę podniosłam scianke kolankową i wywaliłam ścianki te miedzy kuchnią a salonem i tyle. Ja buduje sindbadka 1G ale powiekszyłam garaz o 70 cm wiec ten pokój nad garażem jest teraz bardzo duży, zajęty juz przez syna. Tak że kolorystyka taka jak w 2g stolarka okienna złoty dąb, brama garazowa hormana, drzwi zewnetrzne szerokie 146 cm będa nam robić , podbitkę drewnianą już mamy, no i klinkier tak jak w projekcie czyli zółty, taki jak mamy juz kominy, dach - ceramika grafitowa Robena , filarki tez robię z takim czymś jak w projekcie , a jak przeglądałam domki innych nikt nie ma tego gzymsika i tego górnego paska, ale mi sie podoba i tak zrobię. Elewacja nie wiem coś co wpada w żółty ale to jescze zobaczę, salon ścian mam ochote na takie ecri czy śmietankę ale też jeszcze nie wiem, rozwazam jakiegos dekoratora ale sama nie wiem, może lepiej te pieniadze przeznaczyć na wystrój. Co do schodów to otwarte no i mam betonowe , podłoga na dole napewno płytki ewentualnie oddzielone jakims dekorem, drzewo czy panele odpadają, my od marca ruszamy, okna sie robią, ekipy pomału zamawiamy, pozdrawiam goraco!!!!!!!!

pozdrawiam

Witam,

śledzę to forum od dłuższego czasu i w końcu zdecydowałam się dołączyć. Na dniach będę zamawiać projekt Sindbad2g , zdecydowaliśmy się w końcu z mężem. Budowę zaczynamy na wiosnę w Dąbrowie Górniczej :) Już jesteśmy na etapie składania różnych papierów, byliśmy już u architekta dowiedzieć się o zmianach w projekcie i ile to będzie kosztowało, bo oczywiście jak większość zmiany jakieś muszą być wedle gustu. U nas to oczywiście poszerzenie garażu o jakiś 1m i podniesienie ścianki kolankowej o 30cm, jak większość, wyjście na taras i balkon nad nim będziemy mieć po stronie kuchni ponieważ taras będziemy mieć z boku domu a nie w tyle jak jest w projekcie, łazienkę poszerzamy o wnękę koło komina i kilka cm kosztem kuchni by w tej wnęce zrobić prysznic i może troszkę wzdłuż kosztem salonu ale nie dużo. faktycznie łazienka w tym miejscu jest trochę uciążliwa, i wcześniej chciałam sobie zrobić z niej spiżarnię od strony kuchni a łazienkę kosztem gabinetu, ale to jeszcze uzgodnimy z mężem.Chcieliśmy jeszcze aby kominek narożny był na ścianie łazienki od strony salonu ale niestety tego zrobić się nie da :( Za zmiany 1 architekt policzył 2000,- a naniesienie domku na mapę liczy sobie 2500,-, ale na szczęście 2 architekt po znajomości policzy nam do 1000,- i za naniesienie 1500,-. no oczywiście kupno projektu 2200,-.

Czy ktoś buduje w śląskim??? i jest możliwość obejrzenia, jestem bardzo ciekawa jak on wygląda w realu. proszę o kontakt na maila [email protected]

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów :)

patrycja

Witam :)

Vitamina jeszcze raz wielkie dzięki, lepiej się poczułam, kiedy przeczytałam, że kibelek na dole macie tam, gdzie w projekcie. Myślę, że nie będę nic zmieniać już na parterze, bo tak jak Patrycja i Marcin myślałam o zamianie : łazienka w miejscu gabinetu, a w miejsce WC spiżarnia dla kuchni. Jednak dobrze jest mieć mały pokoik na samym dole - czy też gabinet, jest po prostu pod ręką,

Vitamina dobry pomysł z tymi drzwiami, chyba to wypróbuję :) :) :)

ekasia witaj w krainie sindabowców :) .

200 tysiecy powinno wystarczyć, ale to trudne do powiedzenia. wszystko zalezy od materiałów z jakich bedziecie budowac dom, czym kryć, jakie ona itd itp. ja oststnio widziałm sindbadka dwuspadowego. też spoko wygląda, a co wazne na górze nie ma tylku skosów, a 2 sypialnie zyskały na normalnych oknach, a nie dachowych. ale to wszystko rzecz gustu.

Gosiakmala dziękuje za odpowiedź trochę nas uspokoiłaś, bo sądziliśmy że wyjdzie o wiele drożej.

Czekamy teraz na zdjęcia poddasza :yes: