Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 849
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oto nasz Sindbad jeszcze przed pokryciem dachu:

<a href=http://images43.fotosik.pl/557/4696a9aad7574ff4med.jpg' alt='4696a9aad7574ff4med.jpg'>

Vitamina! co do tego paska u góry to rozmawiałam juz z fachowcem który mi powiedział że pasek można zrobić jeżeli podbitka dachowa jest na prosto wygląda to wtedy fajnie ale w moim przypadku gedy mamy podbitkę na ukos z krokwiami na wierzchu drewnianymi to nie bardzo sie da bo wtedy stojąc blisko dachu będzie to sprawiało wrażenie wysokiego dachu ,no inaczej tego nie potrafię napisać ale chyba wiem o co chodzi . Powiedział że jak sie uprę to zrobi ale odradza przy mojej wersji dachu. I tak sie rodzą kolejne niewiadome, kurcze głowa mi juz puchnie od tego wszystkiego, od marca ruszamy oby zima odpuściła, pozdrawiam wszystkich Sindbadowców !!!

Wizualizację, robiłam na allegro.napisałam mniej więcej o co chodzi i Pan mi zrobił ta wizualizację. Potrzebowałam jej jeszcze przed wybudowaniem ścianek, gdyż nie byłam pewna jakie zmiany wprowadzać.

Odległość od sciany zabudowanej do okien to tak jak w projekcie 324cm - niestety tylko.

Czy sądzicie, że wejdzie tam rogówka? i nei będzie ciasno?

Ten salon to już po nocach mi się sni, że jest ciasny.

Podłogi tez planujemy w płytkach cały dół. Ewentualnie przy przysamych kanapach taki kwadrat drewniany zrobimy, a wokól niego tez płytki.

Co sądzicie o takich płytach na ścianie? tak jak w mojej wizualizacji na scianie oddzielającej salon od schodów.

pozdrówka :)

Vitamina!

gdzie w kuchni planujesz lodówke? wolnostojącą czy w zabudowie. Mi się marzy podwójna, ale nie wiem gdzie ja wcisnac, pozdrawiam!

Witam wszystkich serdecznie.

Juz od dłuższego czasu jestem czytelniczką i wielką fanką forum :). Nie sądziliśmy z mężem, że dzięki Wam - forumowiczom można uzyskać tyle ciekawych i pomocnych uwag nt. budowy domu. W końcu postanowiliśmy dołączyć do grona forumowiczów. Długo szukaliśmy projektu naszego wymarzonego domku i w końcu natrafiliśmy na SINDBADA 2G. Projekt jest super, bardzo nam się podoba. W sumie to jesteśmy juz zdecydowani na jego kupno. Moja wyobraźnia przestrzenna nie jest zbyt wybujała i trudno mi sobie wyobrazić wielkość ścianek, pomieszczeń, itd..., dlatego tez miałabym ogromna prośbę. Gdyby ktoś z Was był tak uprzejmy i wysłał mi na malia scan rzutów parteru i poddasza to bedę bardzo wdzięczna :-) (mój adres mailowy to: [email protected]). Napewno pomogłoby nam to w podjęciu ostatecznej decyzji co do zakupu projektu. Z góry dziękuję i do usłyszenia!

Chętnie pokażemy jak Sindbad wygląda na żywo.Nie wiem skąd jesteście.Nasz domek stoi w okolicy Sieradza(woj, łódzkie)

Ja mieszkam w śląskim, okolice sosnowca ,chętnie się do Was wybiorę z mężem :) proszę o info i jakieś namiary na maila [email protected] z góry wielkie dzięki

Ciesze sie że miłośników Sindbada przybywa.

Wrócił do nas problem wentylacji,a mianowicie zastanawiamy sie ile kosztowałaby rekuperacja w tym domku?

Moze ktoś z was robił jakąs wycenę?

Wydaje mi sie po prostu,ze w projekcie jest troche za mało zaplanowanych ciągów wentylacyjnych(nie bedzie kratki w każdym pokoju) i przy dobrej izolacji termicznej nie wiem,czy to nie spowoduje wilgoci w domu.

Może to już trochę za póżno na te rozważania na naszym etapie budowy,ale lepiej póżno niz wcale...

Czy ktoś mi powie ile wyszło wełny na całe podasze.Ja chcę dać 15cm wełny ursy przenikalność cieplna 0,45 w krokwie,a 10cm ursy przenikalność cieplna 0,39 w stelarz.. I ile wyszło foli paroprzepuszczalnej.Sindbad z jednym gararzem.

Wklejam link do wizualizacji,k tórą zrobiłam sama na podstawie projektu:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/97f0d3aae0e06f5f.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/791716e792fae1e4.html

Pan architekt chciał za wizualizację dodatkowo 1800zł, więc zrezygnowałam i zrobiłam sama w alno kitchen planner, zresztą meble będą właśnie z tej firmy, a dokładnie wellmann.

Zdjęć muszę się jeszcze nauczyć wklejać, więc na razie linki.

Pozdrawiam

Wklejam link do wizualizacji,k tórą zrobiłam sama na podstawie projektu:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/97f0d3aae0e06f5f.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/791716e792fae1e4.html

Pan architekt chciał za wizualizację dodatkowo 1800zł, więc zrezygnowałam i zrobiłam sama w alno kitchen planner, zresztą meble będą właśnie z tej firmy, a dokładnie wellmann.

Zdjęć muszę się jeszcze nauczyć wklejać, więc na razie linki.

Pozdrawiam

Małosia dzięki! widzę że wyspa się zmieściła, i bardzo sprytna ta część z barkiem, kolory tez fajne uniwersalne sądze że się nie opatrzą , ja planuje kuchnię z italnova ale narazie sie rozglądam, oglądam . I chyba zmieniłaś coś w kuchni? bo ja wywaliłam tylko ściany między salonem, pozdrawiam

Tak, też wywaliłam tą ścianę i jeszcze przesunęłam wc w stronę korytarza, żeby mieć w kuchni prostą ścianę. Kuchnia była duża ale koszmarnie nieustawna, a teraz jest ok i korytarz też nic nie stracił.

Na dole chcemy tylko wc, nie wciskaliśmy tam prysznica bo łazienki wystarczą nam na górze, a chciałam mieć dużą kuchnię z wyspą i się udało :-)

• 2 weeks później...