Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Chyba naprawdę wszyscy na budowach,

u nas ten sam etap, w przyszły poniedziałek wylewki, tylko walczymy ze schrzanionymi oknami, ręce opadają :-(

Małosia nie martw się, ja spartaczone okna przezywałam dwa razy, to balkonowe porazka, a trójkąt to poprostu jakby nie wiedzieli co robią, a obecnie po kilku tygodniach od montażu okazało się, że tarasowe się wygięło , więc krew mnie zalewa, a przecież te okna to chyba nic skomplikowanego, a jednak.... ale ponadto mamy rolety tylko na tarasie jednak nie da się obecnie zamontować klinkieru u góry tylko po bokach, obecnie docieplają z zewnątrz no i byli wymierzyc kuchnie, jak wcześniej pisałam maxymalnie do końca sierpnia musimy opuścic nasze M-4 więc streszczamy się - wiem że wprowadzimy sie w stan praktycznie surowy ale nie mamy wyjścia, pozdrawiam cię gorąco - nie daj się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Odpowiedzi 849
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki za dobre słowo :-)

Mamy te same terminy, my też musimy się przeprowadzić do końca sierpnia, nie wiem jak...

A czym szpachlujecie regipsy, bo mi doradzają jakiś szpachel z włóknem szkalnym, podobno bardzo drogi.

A to nasz domek obecnie, już ocieplony, z tynkami i podbitką

dom ocieplony.JPG

ocieplony2.JPG

ocieplony3.JPG

ocieplony4.JPG

ocieplony2.JPG

ocieplony3.JPG

ocieplony4.JPG

Edytowane przez Małosia*1

Mamy te same terminy, my też musimy się przeprowadzić do końca sierpnia, nie wiem jak...

A czym szpachlujecie regipsy, bo mi doradzają jakiś szpachel z włóknem szkalnym, podobno bardzo drogi.

my dajemy siatke 5 cm z włókna następnie dwa razy szara szpachla NIDA i gładz MASTERMAS a to o czym piszesz to ponoć dobre ale drogie i ponoć podto tez trzeba dać siatkę i zastanawiamy sie czy tylko samych złączen nie pociągnac własnie tą szpachlą z włóknem ale nad tym to już myśli mąż, domek Wasz jest sliczniutki no i kuchnia wyszła ustawna, ja wykorzystałam tą wnęke na słupek z piekarnikiem i mikrofalą , jescze trochę i tez postaram się wrzucić kilka fotek. Ja jeszcze nie mam filarów klinkierowych - nasza ekipa odradzała robienia ich na początku bo ponoć miały się ubrudzić a jak widzę na fotkach wszyscy mają i tak to bywa z tymi ekipami i doradcami, pozdrawiam !

Sindbad juz stoi. Dni robocze 10 !!! + 3 dni na jesieni (fundamenty) :)

http://images36.fotosik.pl/99/8c69075587889b10med.jpg

witam serdecznie,

Znalałem Państwa wypowiedź oraz kontakt w internecie. Będę wdzięczny za wysłanie zdjęć z Państwa domem Sindbad. Proszę o duże zdjęcia elewacji z bliska i z odległości. Ja własnie zaczynam budowę Sindbada 2G w odbiciu luustrzanym i wiem, że trzeba bardzo uważać aby dom nie był za wysoki bo traci urok. Ciekawi mnie jak wygląda front z tym zadaszeniem na żywo. Z góry dziękuję za zdjęcia.

Oczywiście również wyślę swoje jak już będę mieć wykonany stan surowy zamknięty.

Pozdrawiam

zenden1000

witam serdecznie,

Właśnie rozpocząłem budowę domu sindbad 2g w odbiciu lustrzanym. Będę wdzięczny za wysłanie zdjęć z Państwa Sindbad`em. Proszę o duże zdjęcia elewacji z bliska i z odległości. Trzeba bardzo uważać aby dom nie był za wysoki bo traci urok. Ciekawi mnie jak wygląda front z tym zadaszeniem na żywo. Czy garaż jest zaniżony tak jak w projekcie o prawie 50cm względem posadzki części mieszkalnej?

Oczywiście również wyślę swoje jak już będę mieć wykonany stan surowy zamknięty - myślę w lipcu 2011.Z góry dziękuję za zdjęcia.

Kontakt: [email protected]

Pozdrawiam

zenden1000

Edytowane przez zenden1000

Witam SIndbadowców

Dawno mnie nie było ale budownictwo za bardzo wciąga niestety:(

Dla zainteresowanych link do zdjęć wykończonego sindbada

http://aruchna.fotosik.pl/albumy/640294.html

Jeśli macie koledzy jakieś pytania to proszę o maila

pozdrawiam

witam!

Widzę, że domek został podniesiony i wysokość płyty balkonowej zaniżona. W projekcie balkon praktycznie był na tej samej wysokości co okap dachu.

zenden1000

witam Wszystkich!

Czy Ktoś podjął się może zrównania poziomu posadzki części mieszkalnej z posadzką garażu? (podniesienie podłogi w garażu i tym samym podniesienie stropu nad garażem ale bez podnoszenia dachu). Ścianka kolankowa na poddaszu wyjdzie mała rzędu 40cm, ale przecież ogromnej ilości powierzchni użytkowej przez to się nie straci w sypialni. Dom jest bardzo ładny ale należy uważać aby nie przekroczyć pewnej granicy z wysokością bo wówczas całkowicie traci na wyglądzie. Wystarczy podnieść o jeden pustak ściankę kolankową i już ten dom nie taki jak być powinien. Dominanta na swojej wizualizacji prezentuje ten dom w idealnym parametrach - płyta balkonowa jest praktycznie równa z okapem dachu i dom sprawia wrażenie niskiego i tak wygląda najefektowniej.

Ten daszek nad głównym wejściem nie jest najlepszym rozwiązaniem i ciężko jest ukryć rurę spustową tak aby była niewidoczna, a wodę bezwzględnie należy gdzieś z tego daszku odprowadzić. Proponowane w projekcie rozwiązanie z zastosowaniem przelewów ze zrzutem wody na nawierzchnię pozostawiam bez komentarza :) . Myślę, że najlepszym rozwiązaniem byłoby zastosowanie z przodu identycznej płyty balkonowej jak od strony werandy. Wówczas płyty będzie oparta na słupach a na płacie powstanie balkon - tyle że dojdzie koszt większego okna balkonowego, które nie będzie dużo droższe aniżeli pierwotne NIETYPOWE (dopłata do okna) trójkątne okno w jaskółce.

Małosia jaki kiolor elewecji robisz? myslałas juz nad tym? w projekcie trudno wyczuc ten kolor? ja skłaniam się chyba do żółtego takiego jasniejszeg od klinkieru? ale sama nie wiem

Małosia jaki kiolor elewecji robisz? myslałas juz nad tym? w projekcie trudno wyczuc ten kolor? ja skłaniam się chyba do żółtego takiego jasniejszeg od klinkieru? ale sama nie wiem

Jeszcze dokładnie nie wiem, ale coś piaskowego pod kolor słupów i późniejszej płytki elewacyjnej na cokole. Myślę o kolorze delikatniejszym od koloru klinkieru, bo byłoby za żółto.

Mam wreszcie wizualizacje łazienek:

Małosia bardzo fajne , kolory tez takie robisz? ja mam bardzo podobnie tylko górna łazienka bez zmian czyli WC osobno. Ja mam tylko rysunki techniczne robione do ekspozycji którą widziałam w salonie łazienek tak jak i do swojej kuchni. Widząc ekspozycje plastyczka robi mi rzut techniczny z wyliczeniem ilości płytek , wielkości itp. Tez planuje wanne na wprost wejścia i dodatki drewniane, a łazienka w szarościach , ten murek przy wannie niższy, a kaloryfer mam między wanną a szafką z umywalką na dole, też jakiś ozdobny zawieszę . umywalki będą nie owalne tylko prostokątne. Dolny WC będzie jasny aby wziualnie go powiększyć bo jest naprawdę mini. A ta wizualizacja tylko z prysznicem to dolna łazienka? bo na wizualizacji wyszła naprawdę duża. Górne WC planuje jakies wesołe, pstrokate inne niz wszystko może jakies kwiaty? Jeszce ostnie jakies zmiany i zamawiam glazurę, płytki i inne pierdoły . Robimy juz sufity na pięterku , kładą gładzie na dole. Ale i tak jak patrzę na to wszystko to do końca starsznie daleko więc nie wiem jak do konca sierpnia damy radę, ja jestem przerażona

Wizualizacja z samym prysznicem to łazienka przy naszej sypialni. Zlewy i kibelki też będę miała inne niż na zdjęciach - w dużej seria cersanit venezia, a w małej roca nexo. Damy radę :-) (i zdążymy)

Faktycznie zapomniałam że w wersji 2G jest łazienka w sypialni nad garazem i zastanawiałam się która to jest, z uwagi iż pokój nad garażem który powiekszyliśmy nieco będzie dla mojego nastolatka dlatego też kibelek górny musiałam zostawic z wejsciem na zewnątrz , no i oczywiście dla nas też - bo nasza sypialnia to pokój z balkonem. Tak że dla każdego bedzie kibelek górny dostepny. Już pomału będę zamawiała glazurę i inne pierdoły narazie skończyli ocieplać zewnątrz i zrobili jiuż sufity, zostały teraz podwieszane w kuchni, i w górnej łazience. Kuchnia zamówiona , montaż zaraz po 15 sierpnia, parapety wewnątrz też zamontowane, teraz oglądamy drzwi wewnętrzne. Trzymam kciuki za nas !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam po dłuższej przerwie.

U nas skończyliśmy ocieplanie i lada dzień przyjdzie ekipa od podbitki.

Planujemy też pod koniec czerwca zacząć ocieplać poddasze,wiec szykują się zakupy i tu moja gorąca prośba -czy ktoś może mi orientacyjnie powiedzieć ile m2 zabudowe k-g poddasza wam wyszło w sindbadzie z 2 garażami.Chciałabym się przygotować na czekajace wydatki.Z góry dziękuje i czekam na informacje.

Witam po dłuższej przerwie.

U nas skończyliśmy ocieplanie i lada dzień przyjdzie ekipa od podbitki.

Planujemy też pod koniec czerwca zacząć ocieplać poddasze,wiec szykują się zakupy i tu moja gorąca prośba -czy ktoś może mi orientacyjnie powiedzieć ile m2 zabudowe k-g poddasza wam wyszło w sindbadzie z 2 garażami.Chciałabym się przygotować na czekajace wydatki.Z góry dziękuje i czekam na informacje.

Nam wyszło razem z regipsami 32000zł - robocizna, wełna 15cm i regipsy bez szpachlowania, wyszło ok. 220m2

Witam wszytskich, jestem na etapie przygotowywania do budowy. Warunki zabudowy oraz warunki przyłączy już mam. Pozostaje tylko pozwolenie na budowę. Zmian jest bardzo mało: podniesienie ścianki kolankowej o 1-2 pustaki, likwidacja drzwi z kuchni do halu, powiekszenie garderoby kosztem łazienki przy sypialni nad garażem i połączenie łazienki i wc na piętrze (w miejscu wc planuje prysznic).

Czy dysponujecie zdjęciami najbardziej interesują mnie pokoje na piętrze. Przegladałam fora, zdjęc jest sporo ale jak wiecie zawsze mało:-)) Pozdroweinia