Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, sidbadowiczow

oj dawno mnie nie było na forum ale widzę że ruch niezbyt wielki,

chyba nasz sindbad nie jest zbyt popularnym projektem,

my mieszkamy od lutego, jest ok ale bez fajerwerków,

przemyślenia po pół roku mieszkania w projekcie;

1. poszerzenie domu żeby salon był szerszy przez co bardziej ustawny (salon jest kiepsko ustawny ---my podzieliliśmy go na dwie częsci kominkową z kanapą i dwoma fotelami (właściwie "kozową" bo mamy kozę a nie kominek)oraz telewizyjną ("właściwie nietelewizyjną bo nie mamy telewizora) z dużą kanapą i dwoma fotelami, różne faktury i kolory mebli tapicerowanych dają efekt odrębności pomiędzy salonikiem kominkowym i telewizyjnym - praktyczna korzyść - mamy dużo miejsc do siedzenia

2. wykusz jadalniany był pomysłem extra -- polecam -- mieści się w nim stół na 6 osób a przejście do kuchni pozostaje szerokie

3. powiększyć wiatrołap --- w/g projektu wiatrołap jest malutki (ale szafa spokojnie się mieści), właściwie my z niego nie korzystamy bo najczęściej wchodzimy przez garaż wiec służy tylko do wpuszczania gości

4. zadaszenie tarasu zamiast balkonu na górze sprawdza się w 100% - można siedzieć w czasie deszczu, nie mokną meble ogrodowe

5. poszerzenie garażu daje możliwość spokojnego parkowania 2 samochodów, rowerów itd, powoduje powiększenie pralni (a bo my przy garażu mamy pralnię (spokojnie mieści się pralka, suszarka, zlew techniczny metrowy, uzdatniacz i odkurzacz) i pomieszczenie gospodarcze)

6. toaleta na dole jest nieduża ale wieksza chyba nie jest potrzebna

7. łazienka na górze u nas została przerobiona na pokój kąpielowy (nie ma tam pralni a pomieszczenia połączyliśmy) fajny relaksik ekstra :) polecam

pytajcie jeśli potrzebujecie informacji piszcie na forum lub na email [email protected]

zdjęcia wolałabym przesłać na maila jeśli ktoś będzie zainteresowany

pzdr dla Sindbadowiczów

• Odpowiedzi 849
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

[ATTACH=CONFIG]136632[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]136633[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]136634[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]136635[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]136636[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]136637[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]136638[/ATTACH]

tak wygląda nasz sindbad po pierwszym tygodniu mieszkania. niby jest już co nieco, ale jeszcze ciągle widze braki. KUchnia jest prawie gotowa, tzn brakuje szkła na ścianie pomiędzy szafkami, a przy ladzie stanie chyba tylko jedno krzesło, bo jakoś ciasno, w kolorze takiego niewiadomo jakiego róż, chcę dobrac taki sam kolor jak na moim foteliku we wzorki przy kominku.

przy stole ma stanąc jeszcze komoda, miała być w stylu azjatyckim, ale na komodę moich marzeń okazało się, że nei ma miejsca, więc musze znaleźć coś innego. Kanapa jest też tymczasowa-nasza stara-ale na żywo wygląda znacznie lepiej niż na fotkach, dywan oraz stolik tez do wymiany.

Tapeta przy kominku będzie doklejona jeszcze w te pionowe paski, majstrzy musieli ją zrywać, bo brzydko ją przykleili, a na nową czekam juz 5-ty tydzień, na tapecie zawiśnie TV, a ponizej postawimy taką niską szafkę telewizyjną. Oczywiście główne skrzypce w pokoju grają zabawki naszej córki, które zajmują 1/3 pokoju plus jeszcze mały pokoik.

Co do kibelka, to mi się bardzo podoba, jest to dokładnie taki efekt jaki chciałam uzyskać. Zdjęcia słabo to pokazują, bo kolory się troszkę zniekształciły.

Mam nadzięję, że troszkę pomoge tym, którzy są jeszcze neizdyecydowani, albo nie wiedza co jak ustawić. My ogólnie jesteśmy zadowoleni z naszego sindbada. SALON to prawda nie jest imponujący, można by go poszerzeć, ale już nic z tym nie zrobimy. A za to mamy miło i przytulnie :)IMG_4359.jpgIMG_4362.jpg

[ATTACH=CONFIG]136632[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]136633[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]136634[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]136635[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]136636[/ATTACH]

:jawdrop: ooooooooooo zesz ty !!!!

Przepieknie !!!!!!!!!

Kuchnia strasznie duza, przestronna, ale gdzie pomiesciliscie cale to wyposazenie kuchenne? ja mam cala kuchnie zabudowana szafkami i tak ledwo co sie mieszcze :(

A ten fragment z barkiem no wlasnie o cos takiego mi chodzilo. Ale to juz pewnie przy budowie musieli zmienic nosnosc tej scianki bo wlasnie u nas jest nosna i nic nie moge z nia zrobic. Slicznie !

My zmniejszylismy kuchnie kosztem lazienki dlatego tez wasza jest wieksza. No sliczna.

Bardzo fajnie wyglada ta tapeta przy czesci jadalnianej, ale moz maz jest strasznym przeciwnikiem tapet :(

Podwieszany "gzyms:)" bardzo ladnie wyglada. Slicznie. Kanapa bo wlasnie taka kolorystyke lubie. A mozesz powiedziec gdzie kupiliscie?

Bardzo fajnie. Brakuje mi jedynie jakis firanek, no ale nie kazdy lubi :)

Baaardzo ladnie.

A mam jeszcze pytanie, czyzmienialiscie jakos wiatrolap, a i widze ze potomstwo tez jest :) My wybralismy dla starszego synka pokoj z balkonem, ale nie mam pomyslow jak zagospodarowac te skosy :)

Jak masz jakies pomysly chetnie posluchac lub zobacze.

Podsumowujac przepiekne wnetrze !!!!!!!

dzieki serdecznie. jest nadzieja, ze mozna ten salon jakos zagospodarowac :)

a jeszcze zobaczylam, ze macie taras osloniety. super. Moj maz tak wlasnie chcial zrobic ale ja boje sie ze zabierze nam to cale swiatlo w salonie :( a balkonu na gorze nie ma ?

Ścianka oddzielająca salon od kuchni po prostu nie została wybudowana, to była ścianka działowa według projektu-tak myślę-mój mąż tez jest pzreciwnikiem tapet.........ale on wybierał cegły, piece itd, a ja tapety hahahha.............identyczny wzór tapety tylko w jasnym kolorze-kremowym oraz złotym ornamencikiem mam przy kibelku, tam tez wisi złoty kryształkowy kinkiecik, oraz w przyszłości zawisnie lustro w złotej ramie oraz stanie wąska konsola.

Kanapę kupiliśmy chyba z 4 lata temu w sklepie meble idea , jest to sieciówka, teraz też one są, a obicie można sobie wybrać. Mega plusem tej kanapy jest wygoda. Jest nadzwyczaj wygodna, nie za miękka, nei za twarda lecz w sam raz.

Co do tarasu, to tez się starsznie tego balismy, ale jest jasno i wcale nam to słońca nie zabrało. Tak do godziny 16 wpada nam słonce przez okno w jadalni, o po poludniu slonce jest juz nizej i zaglada nam przez drzwi tarasowe. ten daszek nie zakrywa nam calego tarasu, ale znaczną jego czesc. Zobacz moje fotki wczesniejsze ze stanu durowego, jest on nie symetrycznie przykryty, co wyszło tez bardzo fajnie.

W oknach mają byc rolety rzymskie, ale na razie spłącamy ostatnie faktury, więc może do switą się pojawią. w kuchni na tym podwojnym oknie oraz na oknie pojedynczym kuchennym beda rolety rzymskie w kolorze takiego fajnego złota,, nie takie mocno żółte i błyszczące, ale bardzo eleganckie w czarny duzy, ale rzadki wzór. w jadalni oraz na tym naszym duzym oknie przy kominku tez bedzie roleta rzymska z materialu bez wzoru,a le w tym samym kolorze co w kuchni, a na drzwiach tarasowych beda zaslony z materialu takiego samego jak w oknie przy kominku i w jadalni, a na rolecie rzymskiej zamierzam zrobić firanke w delikatne mieniące się paseczki. Tkaniny są juz wszystkie wybrane i myślę, ze podkresla charakter pomieszenia.

ps: miło mi stills, że Ci się podoba:)

a jeszcze zobaczylam, ze macie taras osloniety. super. Moj maz tak wlasnie chcial zrobic ale ja boje sie ze zabierze nam to cale swiatlo w salonie :( a balkonu na gorze nie ma ?

jeszcze zapomniałam dodać, że w kuchni się mieszcze bez problemu. cały sprzet mamy w tym słupku, więc dzieki temu mam caly ciąg szafek. Mi póki co wystarczają. Tak na prawdę to jeszcze są puste w połowie :)

Pokój dziecięcy będziemy robić dopeiro wiosną. My balkonu nie mamy, bo zrobilismy ten daszek na tarasem i by to glupio wygladalo. Co do skosow to bardzo ladnie wyglada w pokoju dzieciecym, kiedy i skos jest pomalowany na jakis delikatny kolor, czyli np jak bedziecie malowac sciany np na seledynek to i skosy w tym samym kolorze, tylko oczywiscie kolor musi byc jasniutki. Kolezanka tak pomalowala u synka w pokoju do tego przykleila na skosie wielką nalepkę-zwierzęta i pociągu i jest po prostu bajecznie.

jeszcze zapomniałam dodać, że w kuchni się mieszcze bez problemu. cały sprzet mamy w tym słupku, więc dzieki temu mam caly ciąg szafek. Mi póki co wystarczają. Tak na prawdę to jeszcze są puste w połowie :)

Pokój dziecięcy będziemy robić dopeiro wiosną. My balkonu nie mamy, bo zrobilismy ten daszek na tarasem i by to glupio wygladalo. Co do skosow to bardzo ladnie wyglada w pokoju dzieciecym, kiedy i skos jest pomalowany na jakis delikatny kolor, czyli np jak bedziecie malowac sciany np na seledynek to i skosy w tym samym kolorze, tylko oczywiscie kolor musi byc jasniutki. Kolezanka tak pomalowala u synka w pokoju do tego przykleila na skosie wielką nalepkę-zwierzęta i pociągu i jest po prostu bajecznie.

Jezeli chodzi o skosy to wlasnie sufit w 2 zalamanich mamy u synka pomalowany na jasny niebieski i gwiazdki fluorescencyjne przylepione.

Bardzo mi sie u was podoba. Wlasnie juz zaraz meza sadzam przed kompem i z namaszczeniem ma ogladac :)

No nie ma co ukrywac kasy nie szczedzicie i widac efekty :) slicznie wszytsko jest i zapowiadaja sie ciekawe dodatki. jak bedziesz miala jakies nowe fotki baardzo prosze wrzuc tu :)

Pozdrawiam serdecznie wszystkich

\

Niech was nie zawstydzaja wnetrza kolezanki :)

[ATTACH=CONFIG]136637[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]136638[/ATTACH]

no jestem pod wrażeniem, wystrój nowoczesny króluje

jeszcze jakieś złote lub kryształowe kinkiety nadadzą wnętrzu charakteru

dodatki robią spory efekt - lampy, kinkiety, lustra pewnie jakieś w planach

gratuluje

to ciekawe widzieć tą samą formę ale zupełnie o innej zawartości - nasz sindbad jest urządzony w zupełnie innym stylu

pzdr

ewja

no jestem pod wrażeniem, wystrój nowoczesny króluje

jeszcze jakieś złote lub kryształowe kinkiety nadadzą wnętrzu charakteru

dodatki robią spory efekt - lampy, kinkiety, lustra pewnie jakieś w planach

gratuluje

to ciekawe widzieć tą samą formę ale zupełnie o innej zawartości - nasz sindbad jest urządzony w zupełnie innym stylu

pzdr

ewja

wlasnie wlasnie . swietnie zobaczyc inne pomysly na ten sam dom :)

wlasnie wlasnie . swietnie zobaczyc inne pomysly na ten sam dom :)

Nasz sindbad wymaga jeszcze sporo pracy ale staraliśmy się żeby był jasny i ciepły

kuchnia, jadalnia w wykuszu, salon część telewizyjna (brak telewizora) i salon część kominkowa (a właściwie kozowa bo mamy kozę a nie kominek)

P1040358.jpg

P1040356.jpg

P1040368.jpg

P1040362.jpg

Nasz sindbad wymaga jeszcze sporo pracy ale staraliśmy się żeby był jasny i ciepły

kuchnia, jadalnia w wykuszu, salon część telewizyjna (brak telewizora) i salon część kominkowa (a właściwie kozowa bo mamy kozę a nie kominek)

O jejciu jakie sliczne schody !!!! bez barierek to celowo? super. Jejku nigdy bym nie powiedziala, ze to ten sam dom :) duzo pracy juz za wami :)

Wykusz naprawde swietnie wyglada :)

O jejciu jakie sliczne schody !!!! bez barierek to celowo? super. Jejku nigdy bym nie powiedziala, ze to ten sam dom :) duzo pracy juz za wami :)

Wykusz naprawde swietnie wyglada :)[/quote

balustrada będzie zbieramy fundusze

wykusz to jedna z najbardziej trafionych zmian jakie dokonaliśmy w projekcie

ten sam dom, inny styl i to wszystko

schody.jpg

Ale macie cudnie, jak w pałacyku. Bardzo mi się pdooba.... ta koza z tymi kafelkami z tyłu, teraz jest to bardzo "trendy", ja nie miałam odwagi. Skąd wzięliście te meble sa jak z innej epoki, coś pięknego. Uwielbiam takie miejsca, są mega przytulne i wytworne. Też muszę sobie kupić jeszcze takie krzesło jak macie przy kominku, czy możesz mi napisać gdzie je kupiliście?

WYKUSZ-wypas !!!!!!! Już żałuję :(

......................żebyśmy tak wcześniej się wszyscy spotkali i zrobili pranie mózgów,.................każdy miał inna wizję.

dlatego warto wstawić swoje fotki z realizacji, żeby przyszłym budującym było lżej.

TYm którzy wybudowali i mieszkają - gratuluję i życze siły na dalsze etapy realizacji :):)

Dzięki,

zamiarem był styl prowansalski ale ze względów finansowych pojawiły się pewne modyfikacje (jak t w życiu) i powstał miks prowansalsko/skandynawsko/angielski....., e chyba najważniejsze że jest jasno, przytulnie i ciepło (znajomi mówią że "chce się siedzieć")

i to chyba najważniejsze

Meble tapicerowane w całym domu robiła firma Pracownia Tapicerska Mysłowski - http://www.myslowski.pl/ - polecam porządna firma

Część mebli jest starych - polecam stare własne rodzinne domy, aukcje allegro, targi staroci - tam kryją się "perełki za grosze" a później renowacja drewna, nowa tapicerka i powstaje "mebel z duszą" i to są właśnie nasze krzesełka przy kominku

Vitaminko - wykusz to był strzał w 10 nie wyobrażam sobie jak to by było bez niego (fajne jest to że mieści się w nim stół i jest szerokie przejscie do kuchni)

Szkoda że nikt nie podjął inicjatywy zorganizowania spotkania Sindbadowiczów na początkowych etapach ....................................

wklejajcie zdjęcia swoich wnętrz to duża inspiracja i możliwość przeanalizowania co można zrobić inaczej lub zmienić

• 2 weeks później...

Szkoda że nikt nie podjął inicjatywy zorganizowania spotkania Sindbadowiczów na początkowych etapach ....................................

wklejajcie zdjęcia swoich wnętrz to duża inspiracja i możliwość przeanalizowania co można zrobić inaczej lub zmienić

Wlasnie wlasnie jakby sie wczesniej spotaklo to latwiej by bylo :) no ale coz, jak si enie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma :)

dzieki za fotki i serdecznie pozdrawiam !!!!

• 3 weeks później...

Witamy! Dawno się nie odzywaliśmy, fajnie że jeszcze "tu"jesteście... Nasz domek doczekał sie elewacji, dzisiaj kończą tynkować, podłogówka rozłożona a w czwartek wchodzą z wylewkami... Chcieliśmy zdążyć z parapetówą na sylwestra, ale jak zwykle pod górę gdyż nie mamy gazu ;))) Super się ogląda wnętrza SINDBADA-każde jest inne nawet nie widać że to ten sam dom.

GRATULUJEMY SZCZĘŚLIWYM ZAMIESZKAŁYM :) POZDRAWIAMY

i kilka zdjęć

DSC_0409.jpg

DSC_0406.jpg

DSC_0403.jpg

Edytowane przez EFEKT2008

• 3 weeks później...
Witamy! Dawno się nie odzywaliśmy, fajnie że jeszcze "tu"jesteście... Nasz domek doczekał sie elewacji, dzisiaj kończą tynkować, podłogówka rozłożona a w czwartek wchodzą z wylewkami... Chcieliśmy zdążyć z parapetówą na sylwestra, ale jak zwykle pod górę gdyż nie mamy gazu ;))) Super się ogląda wnętrza SINDBADA-każde jest inne nawet nie widać że to ten sam dom.

GRATULUJEMY SZCZĘŚLIWYM ZAMIESZKAŁYM :) POZDRAWIAMY

i kilka zdjęć

Super. Wnetrza inne w zaleznosci od mieszkancow :) ja czekam na wiecej :)

powodzenia z kolejnymi etapami :)