kgadzina 11.04.2003 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Budować budować! Teraz przy recesji w budowlance wynegocjujecie więcej niż kiedykolwiek indziej. Tylko bądźcie twardzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 11.04.2003 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Zdecydowanie, w tej chwili jest najlepszy czas na budowanie domów czy kupowanie mieszkań. Taka dobra koniunktura może się nie powtórzyć! Bdujcie i nie zastanawiajcie się zbyt długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 11.04.2003 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Dzięki. Dobrze pomyśleć, że jest jeszcze trochę ludzi, któzy podobnie myślą i dzięki Wam wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rekmedia 20.07.2003 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2003 budować i to czym prędzej ) ewentualnie znaleźć okazyjny stan surowy ) jak my - można kupić za bezcen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.07.2003 02:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Agnes, my remontujemy. Kupilismy chałupę za ... 4.500 zł z hektarem ziemi. Kończymy już działalnośc zawodową i za dwa lata żona idzie na wcześniejszą emeryturę. Oświata. Ale przed Tobą, jestem przekonany, o emeryturze jeszcze nie myślisz. BUDUJ!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.07.2003 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2003 Nasza chałupa jest trochę podobna do Twojej kształtem. (8x12 m po zewnętrznej) na górze robimy tylko dwa pokoje, jak młodzi muszą, to niech ganiają na dół. W chwili nobecnej wykańczam (się finansowo) z synem górę - GK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.07.2003 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Dobrze trafiłam - bo ja też mam niezłego cykora czy podołamy finansowo ale jak zobaczylam ceny mieszkań w bloku to już chyba wolę budować , a jak czytam posty to nabieram pewności że to trafna decyzja że za 3 lat będę mieszkać w pięknym domku.Działkę już mam więc 1 krok zrobiny.pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 29.07.2003 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Aga - nie dość że to samo imię, to samo miasto, to i jeszcze podobnie myślimy. Jestem zdania, że dziś nie ma co kupować mieszkań w domach poniemieckich (sama w takim mieszkam), ponieważ za 10, może 20 lat to będzie skarbonka bez dna. Nie wspomnę o nowych bądź co bądź, ale i na tym ich zalety się kończą, mieszkaniach budowanych przez TBS-y. Totalna pomyłka. A i wiecie co, zmieniłąm też projekt. To będzie jednak Praktyczny D07 z Muratora. Więcej będzie kosztował, ale to jest to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwm 30.07.2003 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Zapowiadają się "ciekawe" czasy, bloki poggierkowskie zaczną się "sypać", nowe mieszkanka są cenowo dla ogółu niedostępne, np. znajomi kupili 60m2 w nowo wybudowanym domu (2002) za 190000PLN i sami wykańczali a teraz płacą 550PLN czynszu. Ciekawe w jakim kierunku pójdzie "budownictwo". Toż aż się prosi o to aby zrobić go "kołem napędowym" gospodarki tylko czy tak sie stanie? Wszystko a szczególnie podatki i inne "kwiatki" biurokracji wskazują na to że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 30.07.2003 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Sytuacja jest totalnie chora. Dziwię się ludziom, którzy kupują nowe mieszkania. Tak jak napisałeś za ich cenę można wybudować domek. Pewnie , że tak jest wygodniej - wchodzi się praktycznie prawie na gotowe. Z drugiej strony nie wie się jaka jest jakość tego gotowego (patrz post dot. więźby z mokrego drewna w tym dziale (zapomniałam czyj - przepraszam autora )). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 30.07.2003 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Sprawdziłam, to post Keyto "Drewno na więźbę dachową" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siewonka 30.07.2003 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Znam osoby które mieszkały w domku i uciekły. AgnesK są tacy co nie wyobrażają sobie życia poza miastem. Dla nich wyznacznikiem komfortu jest to że w sklepie obok mogą kupić gazety zajść po świeże bułki i wszędzie dojechać tramwajem a wracając z przedszkola z córką mogą przejść główną zatłoczoną ulicą oglądać wystawy sklepowe i wejść do MC"Donalda na lody. Możesz mi wierzyć że dla takich dramatem jest odległość od centrum koszenie trawy i dbanie o domek. Mam takich w rodzinie więc wiem pukają się w czoło na widok naszej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwm 30.07.2003 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Siewonka ten sie śmieje na końcu kto się śmieje ostatni, (autor z LWP) zobaczymy jak to z tymi blokami w śrudmieściu będzie. Chociaż muszę szczerze przyznać że mnie "tyż było dobrze w bloku" a domek mamy dzięki optymizmowi uporowi i zaradności mojej kochanej żony, teraz widzę że miała rację, domek to jest to!!!Pozdrowienia dla wszystkich budujących mieszkających w domkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 30.07.2003 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Siewonka - zgadzam się z Tobą, też znam takich. Jestem pewna, że gdy z nimi nie jesteśmy to nie tylko pukają się czoło. Jeden z kolegów mojego męża zareagował wręcz przerażeniem, bo wiesz, dom to trzeba przecież zbudować... Bez komentarza. PWM - jak ja Cię lubię! Twe słowa to miód dla uszu mych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.07.2003 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Wiecie to jest tak że wszystkiego są plusy i minusy, myślę że obecnie ludzie którzy decydują sie na budowę robią to z oszczędności na przyszłość ponieważ mieszkania w bloku są drogie aby je kupić a jeszcze droższe w utrzymaniu.A mieszkam w niewielkim mieście. Pozdrawiam wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts