Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak w malutkim pokoju zrobić prysznic ?

Renata40

Recommended Posts

Witam wszystkich!

Fanką Muratora jestem od lat. I choć mam dziesiatki egzemplarzy tego pisma, na to forum trafiłam przez przypadek, a może z potrzeby :-)

Mieszkam w miejscowości atrakcyjnej turystycznie. Wynajmujemy kilka pokoików (dosłownie pokoików - każdy około 9-10m2) turystom. W każdym z pokoi jest umywalka, ale goście pragną większych wygód.

Budynek jest dwupiętrowy. Można zrobić mały remont i w każdym z pokoi zainstalować prysznic (WC niestety nie "wejdzie").

Problemem jest:

- jak poprowadzić dobrą wentylację, aby pokoje nie wilgotniały,

- jakie rozwiązanie w naszym przypadku będzie najlepsze (gotowa kabina, prysznic w systemie 3 ściany + drzwi, a może któraś z wersji Muratora na prysznic trochę inny)

- jak rozwiązać problem samych użytkowników nabytku - pokoje docelowo są 3-osobowe. Jakie wybrać rozwiązanie, aby osoba korzystająca z prysznica nie czuła się skrępowana np. przez znajdujące się 2m od niej dziecko

- i ostatni problem - koszty - chodzi mi o rozwiązanie na przeciętną kieszeń remontującego - nie jestem osobą majętną.

Przepraszam, że zadaję na forum pytanie, które może wydać sie komuś komercyjne, ale niestety nie stać mnie na poradę fachowców (architektów).

Jeżeli wśród Was są osoby, które mają jakiś zmysł budowlano-plastyczny, proszę o kontakt na priv, a wyślę skan pokoi (bez tego ani rusz :-).

Pozdrawiam cieplutko.

Renia

Ps.

Mieszkamy w górach (Beskidy) od kilku miesięcy. Miejsce jest przeurocze, gdzie nie spojrzeć lasy i góry. Często robimy sobie wypady "na szlak". W dziale porad życiowych (temat Bieszczady) ktoś napisał, że wyjście na szlak jest męczące, ponieważ co kilka minut trzeba odpowiadać na "cześć" osób mijanych na szlaku. Dla mnie to "cześć" na szlaku, to sens życia, ponieważ wypowiadają je osoby, które chciały czegoś więcej niż tylko widok gór z ogródka piwnego przy głównej ulicy. Ale to tylko tak na marginesie :-)