mxxxx 16.09.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 (edytowane) , Edytowane 21 Marca 2015 przez mxxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkmar 16.09.2006 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Po prostu składasz podanie : "proszę o uzgodnieie wjazdu na działkę nr ........," podpis i tyle. Dostajesz zgodę z wyszczególnionymi warunkami wykonania i terminem ralizacji. Oczywiście nie wykonasz tego w terminie albo i wcale ale zgoda pozostaje i to jest to czego potrzebujesz. Kidyś miasto będzie robiło drogę i taki projekt zjazdu wraz z realizacją wykona za ciebie i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 17.09.2006 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Hmmm ... a architekt ci tego nie zrobił??? przy adaptacji projektu???Do pozwolenia na budowę zawsze jest potrzebna zgoda na przyłączenie się do drogi.Między moją działką a drogą jest rów i przepust umożliwiający wjazd na działkę (dzięki Bogu, bo bym musiała sama go zrobić) i mój architekt sam wystąpił do odpowiedniego urzędu o pozwolenie na korzystanie, ewentualnie na przebudowe przepustu. Nawet nie wiem, co jest wymagane, bo nie ja to załatwiam. Na początku chciałam sama, ale to jest już w cenie, na którą się zgodziłam (nawet nie wiedziałam o tym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkmar 17.09.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Czegoś nie rozumiem - albo załatwiasz nie w tej kolejności albo nie tu gdzie trzeba, tak jak pisałem, najpierw musisz otrzymać warunki wykonania takiego zjazdu żeby na ich podstawie wykonać projekt. Podanie o wydanie warunków składasz w Wydziale Infrastruktury Komunalnej (lub jego formalny odpowiednik). Być może ten projekt w twoim przypadku to wystarczy szkic bramy w linii ogrodzenia. Poza tym lokalne urzędy mają swoją specyfikę (pomimo wydawało by się jednakowych przepisów) dlatego poprostu dokładnie wypytaj się w urzędzie w jakiej kolejności masz to załatwić w takim nietypowym przypadku. Nawiasem mówiąc jeżeli twój projektant nie wie jak się do tego zabrać to wnioski pozostawiam tobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidqa 18.11.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 złożyłem szkic bramy ciekawe co z tego wyjdzie, może popchnę sprawę do przodu Mpoplaw, no i jak Twoja sprawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidqa 18.11.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 A czy moglbys podac mi linka, bo ne wiem, gdzie tego szukac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts