MAK 17.09.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 mam parę nieużywanych (nigdy lub jeszcze przez wiele lat) przewodów kominowych i wentylacyjnych. Zastanawiam się czy ze względu na zamakanie (opady deszczu i śniegu), wyziębianie, wilgoć warto je jakoś zabezpieczyć. W zeszłej zimy napadało mi do komina - zawilgotniał a na wysokosci strychu przemarzł niszcząc tynk. Zastanawiam sie co zrobić:1 zaslepić szczelnie 2 zabezpieczyć przed wodą (szczególnie p. kominowe bo do nich wpada deszcz/śnieg, z wentylacyjnymi nie ma tego problemu - chyba żeby mocno zacinało) ale pozostawić duży lub ograniczony dostęp powietrza z dworu 3 nic nie robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 17.09.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 1 - np "korki" ze styro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAK 18.09.2006 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Czym zatkać jest kwestią wtórną.Bardziej mnie interesuje czy na szczelno czy nie, nie chcę narobić sobie dodatkowych szkód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts