_ZBYCH_ 06.04.2003 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2003 Co najpierw wykonać wylewki czy tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tito 06.04.2003 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2003 "Murator" radzi - aby najpierw robić tynki, potem instalację c.o. , i wod-kan , a na koniec przykrywasz ją wylewką.Jeśli zrobisz najpierw wszyskie istalacje, potem wylewkę, a na koniec tynki, to też się nic złego nie stanie. Z doświadczenia wiem, że wybierając pierwszą wersję - mniej zasyfisz budowę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.04.2003 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2003 ja robie wersje pierwszą...tynki, instalkę, wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 06.04.2003 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2003 Ja też wykonałem tynki ,instalacje potem wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg98 06.04.2003 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2003 Ja robię instalacje wod-kan,elektrykę, inst. ogrzewania i wylewki.Pilnuję tylko, żeby nie uszkodzić rurek i otulin.Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 06.04.2003 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2003 czegos tu nie rozumie ....jak zrobie tynki przed instalacjami to albo kuje swieze tynki w scianach, na rurki, albo sa one na wierzchnu co wyglada paskudnie..a moze jest inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 06.04.2003 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2003 Elektryka (w ścianach), potem tynkiNastępnie hydraulika (w podłodze) co i cwu, a potem wylewki Okna można:1. Przed wszystkim jeśli nie drewniane (bo dużo wilgoci)* zalety: trochę chroni przed kradzieżą i przed pogodą i tynki można zrobić do końca* wady: można okna uszkodzić2. Po wszystkim* zalety: okna chronione przed uszkodzeniem* wady: wiatr, deszcz i złodziejaszki mogą hulać po chałupce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martin 07.04.2003 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Właśnie "przerabiam" ten temat. U mnie jest taka kolejność:1. Okna (żeby tynkarze nie zmarzli, na etapie tynkowania będą zabezpieczone folią)2. Instalacja elektryczna3. Wełna w dachu i w stropie4. Tynki wewnętrzne (oprócz łazienek)5. Hydraulika6. Pozostałe tynki7. Wylewki8. Drzwi zewnętrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 07.04.2003 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Martin. Czy nie boisz się, że wełna dostanie duuużo wilgoci z tynków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martin 07.04.2003 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Do _Zbych: Daję najpierw folię paroizolacyjną więc ten problem odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.04.2003 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Zdecydownie nie pasuje mi kolejność wełny. I do tego jeszcze w stropie na tak wczesnym etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Jan 07.04.2003 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Dla zabezpieczenia budynku wstawiłe okna tymczasowe (na smietnikach jest tego pełno) - mam jasno i nie wieje, zrobiłem instalacje elektryczną, tynki (zwykłe i maszynowe), teraz idzie hydraulika (niestety troche kują) i ogrzewanie kominkowe, jak skończą to leję posadzki, potem okna (prawdziwe) oraz izolację stropu - folia,wełna,płyty.I myślę że będzie dobrze (jeszcze jakiś m-c !!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts