Coco 17.09.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Czy ktoś buduje Anielkę? http://www.domdlaciebie.com.pl/CMS/default/default.html?akcja=szczegoly&id_domku=31&lustro=1 Czy mogę prosić o krytyczne opinie dotyczące tego projektu? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 19.09.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Czy mogę prosić o krytyczne opinie dotyczące tego projektu? Nie buduje go , ale moim zdaniem jest to domek dla zwolenników parterówek o cokolwiek udziwnionej bryle, co znakomicie podniesie koszt jego budowy. Choćby te wykusze, nawet ładne (jak ktos lubi), ale ani funkcjonalne, ani tanie Podobnie "nadbudowa" wejścia. Po co w garazu aż 3 okienka? Do czego ma słuzyć to pomieszczenie techniczne? Na piec CO ? Dokąd schody na górę? Na nieużytkowe poddasze? W salonie? Drzwi do gabinetu przeniósłbym raczej do wiatrołapu - byłoby niezależne pomieszczenie dla gości których nie chcemy wpuszczać do domu. Mam tak i to jest b. praktyczne. To na pierwszy rzut oka. Reszta walorów do dyskusji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 19.09.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Dokąd schody na górę? Na nieużytkowe poddasze? W salonie? a czemu nieuzytkowe? tam wg mnie jest duza przestrzen na jakis pokoj hobby lub do wlasnego zagospodarowania (na pewno jest normalny i ciezki strop w projekcie) Inna rzecz ze schody sa troche niefortunnie umiejscowione Drzwi do gabinetu przeniósłbym raczej do wiatrołapu - byłoby niezależne pomieszczenie dla gości których nie chcemy wpuszczać do domu. Mam tak i to jest b. praktyczne. nie wiem jak praktyka u Ciebie ale... robiac cos takiego tracimy miejsce na szfe w wiatrolapie (dla mnie niezbedny element tego pomieszczenia) no chyba ze przesuniemy te mala scianka miedzy 1 a 4 wtedy wejscie do gab znajduje sie w watrolapie - ale ja nie ejstem zwolenniczka takich rozwiazan - ma to sens gdy gabinet jest np miejscem pracy zarobkowej i np. przychodza Klienci itp. normalnie jak kozystaja z niego tylko mieszkancy domu - nie ma sensu wywalac go " poza obreb " domu zauwazylam natomiast brak lazienki kolo salonu czy kuchni (takiej gosciowej) w razie czego - jest jedna mala lazienka przeznaczona raczej do uzytku "prywatnego" mieszkancow (z tego pom 2 mozna by bylo moze cos wykroic?) a pzoatym fajny i ciekawy uklad - podoba mi sie oddzielenie czesci prywatnej od "publicznej" a czy pasuje do stron swiata i dzialki a przede wszystkim potrzeb mieszkancow - tego nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coco 20.09.2006 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Zieloonooka i Eskimosie, bardzo dziękuję za uwagi, faktycznie, gabinet ma słuzyć przyjmowaniu osób obcych. Wejćie na działkę jest od strony wschodniej, działka przyjmuje kztałt prostokąta. Poszukuję domu parterowego ze względów zdrowotnych, poddasze może tu służyć np. w przyszlości któremuś z moich dzieci. Chętnie poddam dyskucji ten projekt, bo mnie zaintrygowała bryła budynku. Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coco 26.09.2006 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Podciągam temat, proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek25 06.04.2008 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Czy ktos ma jakies konkretne opine na temat projektu Anielka: http://pprojekt.pl/projekt201-anielka.html Pod warunkiem ze komus nie przeszkadzaja wykusze, schody na strych i brak komina czy jest cos nie tak z tym projektem, czy po prostu nie ma on zbyt wielu zwolennikow?? Dzieki,Slawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bednarkixprt 10.03.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Witam Jestem nowym użytkownikiem.razem z mężem zaczynamy budowę domu czy może budował już ktoś Anielke??Z pprojekt? Czy ktos moze powiedzieć cos na temat tego domku? Za wszytskie wskazówki dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zombik 05.01.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Podciągam temat. Bardzo podoba mi sie projekt Anielka II http://pprojekt.pl/projekt815-anielka_ii,opis.html, mam wiele pomysłów na przeróbki. Chętnie porozmawiałbym z kimś kto buduje ten dom lub sie przymierza do budowy.Anielka II jest większa od Anielki i ma więcej fajnych szegółów. Mam w planie zlikwidować garaż i skrócić budynek o wystającą poza bryłę cześc garażu, dodatkowy dach i te dość masywne filary zastąpić delikatnym daszkiem, to powinno wpłynąć pozytywnie na koszt i wygląd budynku. W środku przeróbki takie jak przerobienie jedenej z łazienek na garderobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zombik 05.01.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Witamprzymierzam sie do budowy Anielki II, czy zdecydowaliście się na budowę tego domu? Bardzro chętnie posłucham jakiś rad i sugestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts