_ZBYCH_ 06.04.2003 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2003 Mam ścianę z betonu komórkowego 36.5 cm. Okna są obsadzone na ok. 1/3 grubości ściany. Teraz chcę docieplić ścianę 10 cm styropianu. Czy mam przekładać okna? Czy głębokość obsadzenia okien jest bardzo istotna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tito 06.04.2003 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2003 Według mnie - możesz tak zostawić. Jeśli ktoś będzie radził Ci inaczej - niech policzy - ile taka operacja ( przesunięcie ) będzie kosztowała, a jakie zyski przyniesie.Znając życie za chwilę pojawi się kilka opinii teoretyków(zaczytanych w "Muratorze" ) , którzy doradzą przesunięcie, bo gdzieś tam coś takiego wyczytali. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 06.04.2003 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2003 A jak osadzić w ścianie 25 cm, tak żeby założyć rolety nad oknami. Ile cm ściany trzeba na rolety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 07.04.2003 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 zostaw jak jest i jak można docieplić ościeża to zrób to. Rolety mają różne skrzynki - zajrzyj na http://www.oknonet.pl - tam są odnośniki do różnych systemów okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts